Kremy uniwersalne

Mixa Bogaty krem nawilżający 10%

• 7 września 2023 o 19:48
    10/10
    Mam bardzo sucha skore i poszukiwałam kremu który ja nawilży i da mi to wypragnione uczucie ulgi i jędrności. Testowałam wieeeele kremów z różnych półek cenowych i jestem w szoku, ze za tak stosunkowo male pieniądze ten krem spełnia moje oczekiwania! Ładnie pachnie, podręczny, łatwo się go nakłada i co najważniejsze - cały dzień czuje ze moja skóra jest nawilżona. Używam go również czasami pod makijaż i super się sprawdza.
    Zalety:
    • Podręczny, ładnie pachnie, świetnie nawilża
    ama09
    8 grudnia 2021 o 11:22
    jestem zadowolona
    Po raz kolejny sięgnęłam po markę MIxa i jestem zadowolona ze swojego wyboru. Moja cera jest sucha i wrażliwa, a w okresie zimowym szczególnie dlatego wybór padł na krem nawilżający w tubce. W tym opakowaniu mamy aż 50ml kremu, za całkiem dobrą cenę. Krem nie klei się i nie jest tłusty, ale jest treściwy. Czuć to po nałożeniu. Podoba mi się efekt nawilżonej i odżywionej skory. Stosuję go na noc. Bardzo dobrze że jest hipoalergiczny, nie zawiera alkoholu. Zgadzam się z opiniami producenta. Nie widzę mankamentów
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    Wady:
  • 1 marca 2021 o 15:23
    Bardzo treściwa konsystencja, która daje długotrwałe nawilżenie
    Bogaty krem nawilżający 10% dostaniemy w wygodnej tubce na zatrzask klik. Lubie takie opakowania, są praktyczne jak i higieniczne. Szata graficzna nawiązuje do innych produktów firmy Mixa, styl typowy apteczny. Ze względu na ciągłą prace zdalną z domu, a o pracy również dom, moja skóra szybko zaczęła się przesuszać. Postanowiłam poszukać jakiejś baby nasilającej by przywrócić jej stan poprzedni. Bogaty krem nawilżający 10% jest niezmiernie treściwy, dobrze się rozprowadzą po skórze, ale pozostawia na niej warstwę przez dłuższy czas. Tak jak nazwa wskazuje jest to krem "bogaty", wiec nie mam mowy tu o szybkim nałożeniu podkładu jeśli nie chcemy uzyskać maski. Ze względu że z domu pracuje to spokojnie o poranku go używam, lecz gdy świat wróci do normy, stanie się moim kremem na noc. Skóra już po 3 dniach stosowania jest ukojona, odżywiona i nawilżona na kolejne 24 h, pewnie to skótek składników aktywnych: 10% nawilżającej gliceryny + ochronnego masła karite. Skład dobrany, aby minimalizować ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych, co czasem u mnie się zdarza. Bez parabenów, bez alkoholu. Dzień po dniu skóra jest bardziej odporna na działanie czynników zewnętrznych i przesuszania. Jak dla mnie bomba, a cena dętego niewielka.
  • 6 grudnia 2020 o 12:32
    kremy w tubce z mixa raczej odradzam
    O ile płyny micelarne czy inne produkty do pielęgnacji z firmy mixa sprawdziły się u mnie naprawdę bardzo dobrze lub nawet rewelacyjnie tak z kremami w tubce jakoś tak nie wychodzi to w ten sposób. Produkt zamknięty jest w niewielkiej tubce, której zaletą jest to, że zmieści się w niemalże każdej torebce i kosmetyczce a już na pewno na półce z kosmetykami. Minusem tubek nie tylko podczas używania tego produktu ale również innych jest to, że ciężko wydobyć produkt do końca. Przechodząc jednak do samego kosmetyku, po wydobyciu z tubki mamy biały krem o bardzo przyjemnej konsystencji i raczej neutralnym zapachu, który nie będzie nikomu przeszkadzał ale jak ktoś lubi ładni pachnące kremy to ten nie spełni tego oczekiwania. Podczas nakładania na twarz musimy poświęcić chwilę na dokładne rozprowadzenie czy nawet wklepanie opuszkami palców produktu ponieważ nie wchłania się szybko. Podczas stosowania na noc nie jest to problematyczne ale rano gdy chcemy gdzieś wyjść to może być uciążliwe. Po nałożeniu zostawia na twarzy taką dziwną warstwę. Nie nazwałabym jej tłustym filmem ale jest dość ciężka dlatego nie radziłabym używać tego kremu pod makijaż. Jeżeli chodzi o nawilżenie to faktycznie ma ono miejsce i utrzymuje się przez dłuższy czas. Nie jest to jednak uczucie dogłębnego nawilżenia, bardziej powierzchni skóry stąd może uczucie dość ciężkiej warstwy po nałożeniu. W codziennej pielęgnacji sprawdził się mocno średnio ale ma też swoje plusy. Z pewnością należy do nich ochrona naszej skóry w okresie jesienno-zimowym. W dni bezmakijażowe kiedy musimy gdzieś wyjść wspomniana wcześniej warstwa chroni skórę przed nieprzyjemnym wiatrem i chłodem i w tej roli krem sprawdzi nam się bardzo fajnie. Podsumowując krem można kupić żeby samemu sprawdzić czy znajdzie się dla niego zastosowanie w naszej pielęgnacji. W codziennej raczej bym go nie polecała ponieważ w tej cenie znajdziemy lepiej działające produkty a jako dodatkowa ochrona w chłodniejsze dni warto go mieć pod ręką.
    Zalety:
    • wydajny,
    • sprawdzi się w chłodne dni
    • neutralny zapach
    Wady:
    • długo się wchłania,
    • pozostawia na skórze ciężką warstwę.
    aggrest
    18 kwietnia 2020 o 14:51
    zawsze do niego wracam
    Nie umiem policzyć ile opakowań tego produktu już zużyłam - mogę liczyć w dziesiątkach. Pierwszy raz kupiłam go bardzo dawno temu (7-8 lat?), kiedy po kuracji Physiogelem potrzebowałam kremu który podtrzymałby efekt nawilżenia. Nie do końca powiedziałabym, że można je do siebie porównać, ale jest to naprawdę świetny krem - tak bardzo wtedy mi się spodobał, że zostałam już z nim na bardzo długo, i ciężko było mi go porzucić na rzecz innych tego typu produktów. Cena jest bardzo przyjazna (ok 20 pln), a efekt jaki ten produkt daje jest piorunujący. Pomimo intensywnego nawilżenia i ochrony jakie daje, nie jest w żadnym stopniu tłusty. Pięknie się wchłania, idealnie nadaje się pod makijaż, nić się pod nim nie roluje. Nie zapycha, nie powoduje powstawania niedoskonałości, łagodzi wszelkie podrażnienia, ściągnięcie, natomiast przede wszystkim - pięknie nawilża! Robi wszystko to, co obiecuje producent. Mimo, że w ostatnim czasie zmieniam pielęgnację i testuje dużo nowości, wiem, że mam produkt, który zawsze mnie poratuje i do którego mogę na spokojnie wrócić. Jest dostępny w każdej drogerii, więc można go zdobyć na wyciągnięcie ręki. Mój absolutny hit!