Kremy uniwersalne

Nivea Care, Lekki krem łagodzący

• 22 lutego 2025 o 16:11
    Przyjemny krem.
    Kiedyś używałam kremu z tej serii tylko, że odżywczego i pozostawił po sobie dobre wrażenie, więc szukając "na szybko" nowego kremu na dzień w Rossku skusiłam się właśnie na ten. Produkt ma ładne opakowanie. Jego konsystencja jest lekka, ale potrzebuje chwili na wchłonięcie, dobrze się rozprowadza na twarzy. Krem jest bardzo wydajny, bo naprawdę niewielka ilość starcza na pokrycie całej twarzy (starczył mi na długo ponad pół roku). Ma ładny, delikatny zapach. Co do samego działania to delikatnie nawilża (takie nawilżenie powinno wystarczyć osobom, które nie mają wysuszonej cery i dbają o jej pielęgnacje). Produkt ten nadaje się pod makijaż. Nie spowodował on żadnych przykrych niespodzianek na mojej twarzy ani nie podrażnił. Jest też łatwo dostępny, a jego cena mogłaby być ciut niższa. Myślę, że jest to kremik wart uwagi.
  • 4 grudnia 2020 o 18:09
    Słabo...Może dla bardzo suchej skóry...
    OCZEKIWANIA Mam skórę normalną w stronę suchej. Ponieważ zaczyna się sezon zimowy, szukałam kremu do ciałą, z dobrym składem, z niższej półki cenowej by dobrze nawilżał skórę w okresie zimowym , szybko się wchłaniał nie pozostawiając lepkeij warstwy. Wybór padł na Nivea Care. Pokusiłam się na napis "lekki krem łagodzący" i że rzekomo nie ma lepkiej warstwy. Skład jak za takie pieniądze ma nawet znośny: masłoe shea, aloes, silikon pojawia się dość daleko, choć wszystko co po nimnastępuje nie jest lepsze. Po otwarciu plastikowego wygodnego opakowania, urzekł mnie deliktnyy lekki kwiatowy zapach. Nie był nachalny. Same opakowanie jest lekko chropowante, co mi się bardzo spodobało, bo jak się ma już wysmarowane dłonie troszkę trudniej jest utrzymać słoik zakręcając go. Na tym kończą się plusy. Krem ma teksturę jak ciepłe masło lub średnio gęsta śmietana. Jest białego koloru. Po nałożeniu rozprowadza się, ale nie rozsmarowuje się jakoś specjalnie dobrze. Przez to nie czułam przyjemności nakładania tego produktu. Choć zarówno lekkie mleczka jak i gęste masełka dostarczają tę przyjemność. Krem bardzo długo się wchłania i pozostawia bardzo lepką warstwę na skórze. Jest w działaniu bardzo okluzyjny, i mimo zawartości aloesu prawie w ogóle nie czułam nawilżenia, a już na pewno ukojenia podrażnionej skóry. Duże opakowanie wystarczyło mi na 1,5 miesiąca dość częstego stosowania. Krem się sprawdzi u posidaczek wyjątkowo suchej skóry która potrzebuje warstewki ochronnej, ale już nie koniecznie nawilżenia/nawodnienia skóry. Krem kompletnie się nie sprawdził na mojej normalnej skórze. PODSUMOWANIE Może miałam zbyt duże oczekiwania, bo miałam już pozytywne doświadczenia z kosmetykami z niższej półki cenowej, np.. Bielendą (masełko luksusowe z kamelią jest naprawdę warte spróbowania!). Na pewno nie wrócę do tego produktu.
    Zalety:
    • W miarę ok skład za tę cenę
    • Wydajny
    Wady:
    • Lepi się
    • Brak nawilżenia
    • Słabo się rozsmarowuje
  • 19 października 2020 o 19:14
    Przyjemniaczek:)
    Używam go od kilku dni i jestem zachwycona. Wchłania się w mgnieniu oka i rzeczywiście dobrze nawilża odwodnioną i suchą skórę. Nie powoduje pieczenia skóry co jest dla mnie najważniejsze, ogolnie to polecam cala rozowa serie z NIVEA, jest genialna !
    • nawilża
    • delikatność
    • szybko się wchłania
  • 13 października 2020 o 13:21
    Rozczarowanie
    Niestety, bardzo mi nie podpasował. Producent obiecuje lekkość i brak uczucia lepkości, jednak u mnie krem spowodował szybkie zapchanie porów, którego długo nie mogłam zwalczyć, oraz przetłuszczenie skóry po paru godzinach od aplikacji. Zdecydowanie nie polecam dla osób z cerą skłonną do wyprysków.
    Zalety:
    • miły zapach (charakterystyczny dla kremów nivea)
    Wady:
    • zapychanie porów
    • przetłuszczenie skóry
  • 10 maja 2020 o 20:43
    Lekki jak chmurka
    Lekki krem odpowiedni do skóry suchej,wrazliwej-czyli takiej jak moja. Uzywam go w okresie wiosenno-letnim na dzień. Nie uczula,nie ma efektu ściągnięcia skóry. Zauważylam za to,że ki podrażnienia lub delikatnie regeneruje suche miejsca na twarzy. Ma delikatny zapach,szybko sie wchłania. Pod makijaz idealny. Produkt wydajny i korzystny cenowo. Często mozna trafic na promocje. Nivea lubi je dawac swoim klientom. :)
    Zalety:
    • dzialanie
    • skład
    • wydajny
    • pod makijaż