WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Palmolive Naturals, Ultra Cleansing & Lightness Szampon do włosów przetłuszczających się `Oczyszczanie i lekkość` (nowa wersja)

Summer
    22 maja 2016 o 13:06
    Wystarczająco dobry
    Szampon ma gęstą, kremową konsystencję, wytwarza równie gęstą, miękką pianę. Może nawet jest jej trochę za dużo. Ma w składzie sporo wyciągów roślinnych, ale więcej jest tam zapachu, więc to trochę ściema. Moje włosy dobrze się po nim układają, a słodko-świeży zapach uprzyjemnia mycie. Kupiłam go w promocji za 4 zł (350 ml), to fajna cena przy tej jakości, ale też nie jest ona jakaś wyjątkowa. Powiedziałabym, że szampon jest przeciętnie dobry, na pewno nie żałuję zakupu.
  • 4 marca 2016 o 0:07
    Nie do codziennego stosowania
    Całkiem lubię ten szampon, choć idealnym go nazwać nie można. Przekonałam się o tym po dłuższym czasie, bo początkowo budził zachwyt. Kupiłam go głównie z myślą o oczyszczaniu włosów z całonocnego olejowania, dodatkowo zachęcona ciekawymi ekstraktami (niestety, dość daleko w składzie, ale tak to już jest z drogeryjnymi szamponami tego typu). Oczyszcza świetnie - włosy są zawsze idealnie domyte, lekkie, świeże. Na początku włosy były tak cudownie sypkie i mięsiste, że często je miziałam, przecesując palcami. Rewelacyjnie się pieni, wystarczy nieduża ilość. Pachnie przyjemnie, ma dobrą konsystencję - ani za rzadką, ani za gęstą. Jest bardzo wydajny i niedrogi, a w promocji wręcz śmiesznie tani - w Auchan za 4 złote. Niestety, kiedy zadowolona z jego działania zaczęłam używać go kilka razy w tygodniu, zaczął bardzo przesuszać skórę głowy - nawet mój chłopak zauważył u mnie suche płatki we włosach, co mi się nie zdarza, podobnie jak łupież spowodowany grzybkami. Po odstawieniu go i użyciu innego szamponu problem momentalnie zniknął. U TŻeta problem przesuszonej skóry głowy wystąpił już po pierwszym użyciu, niestety. Dlatego odejmuję gwiazdkę. Nie jest to szampon zły, bo spełnia obietnice producenta, odświeżając i oczyszczając, ale uważam go za zbyt mocnego zawodnika na dłuższą metę. W dodatku ma sporo nieciekawej chemii, a ja sukcesywnie przerzucam się na kosmetyki naturalne, doceniając ich działanie i bezpieczeństwo. Świetnie pierze wełnę - staje się po nim miękka i bardzo puszysta :) Używam tego produktu od: czerwiec 2015 Ilość zużytych opakowań: trzy