Szampony do włosów

Bioselect Biokap Bellezza, Shampoo Capelli Grassi Szampon do włosów tłustych

khloe
    28 kwietnia 2022 o 11:49
    Zawiedzione oczekiwania
    Kupiłam szampon w nadziei, że ogarnie przetłuszczanie włosów Mam włosy przetłuszczające się, ale w normie - po prostu muszę j myć codziennie. Naczytałam się w necie jaki to super szampon i że u niektórych to ograniczył przetłuszczanie włosów z 1 do 3 dni. Brzmi jak bajka. Ale nie u mnie. Po zużyciu całego opakowania nic się nie zmieniło. Włosy przetłuszczają się w tym samym tempie, nadal muszę myć je codziennie, mimo, że nakladalamnszampon na włosy, zostawiałam pianę na 5 minut, żeby miał okazję zadziałać. Sam szampon jest drogi, ale bardzo gęsty i wydajny, bardzo dobrze się pieni. Ma intensywny, ziołowy zapach, nie kołtuni włosów, ale nieco je przesusza- obowiązkowa jest odżywka. Podsumowanie: szampon jak każdy inny.
  • 18 sierpnia 2021 o 11:29
    Bestseller!!!
    Moje włosy mają skłonność do przetłuszczania się i ten szampon to absolutny bestseller! Dzięki niemu myje włosy nawet co 3dni, co wcześniej było dla mnie nie do pomyślenia. Naturalny skład to dodatkowa zaleta. Szampon nie podrażnia skóry głowy i świetnie oczyszcza włosy. Po umyciu są wygładzone i błyszczące.
  • 5 czerwca 2021 o 13:40
    Porządna dawka oczyszczenia
    Co prawda miałam okazję testować tylko wersje travel size 100 ml ale juz co nieco wiem. Szampon ma oliwkowy kolor jest gęsty i zapachem przypomina mi inny najtańszy szampon przeciwłupieżowy z pokrzywą, jednak tutaj jest mocno wyczuwalna nuta rozmarynu. Niewielka ilość wystarczyła aby umyć moje długie farbowane i gęste włosy. Bardzo dobrze się pieni, a po wszystkim czuć że skóra głowy jest odświeżona i czysta. Co prawda włosy są matowe i szorstkie ale to oznacza że szapom porządnie nam je oczyścił ze wszystkich odżywek, serum itp. Nie jest do stosowania codziennie ale 1-2 razy w tygodniu jak najbardziej. Włosy po nim przez dwa dni wyglądają bardzo dobrze. Polecam i pewnie kupie pełnowymiarowy produkt.
    elzami
    5 maja 2021 o 17:38
    Pozytywne zaskoczenie
    Farb z tej marki używam od dawna, natomiast jakoś pielęgnacji nie miałam okazji. W zasadzie nie wiem, czemu tyle z tym zwlekałam, bo szampon jest rewelacyjny. Włosy są po nim pieknie odbite od nasady i faktycznie mniej się przetłuszczają :)
  • 20 kwietnia 2021 o 13:40
    Szampon godny polecenia
    Od dłuższego czasu zamawiam produkty z drogerii labpharma. Skusiłam się na ten szampon ponieważ w czasie zimy bardzo przetłuszczały mi się włosy pod czapką. W tym roku wyjątkowo. Zaczęłam używać tego produktu, po kilku zastosowaniach (myję włosy co dwa dni) już widziałam znaczącą różnicę. Szampon dobrze rozprowadzał się po włosach, mocno oczyszczał z kosmetyków stylizacyjnych, ale nie przesuszał włosów. Pozostawia je naturalnie nawilżone, ale ogranicza wydzielanie sebum. Jestem bardzo zadowolona, w następnym okresie zimowym na pewno do niego wrócę :) Teraz używam doraźnie.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • działanie
    Wady:
    • cięzko powiedzieć