Szampony do włosów

Dermena Sebocontrol, Szampon do włosów przetłuszczających się

Dermena Sebocontrol Szampon do Włosów Przetłuszczających się 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 lutego 2025 o 21:00
    Dobry,choć do sporadycznego lub wymiennego stosowania
    Lubię szampony Dermena,korzystam i testuję je dość często przede wszystkim ze względu na fakt,że są to produkty apteczne, wspierające profilaktykę przy wypadających włosach . Mam cerę mieszaną a co za tym idzie również moje włosy wymagają codziennego mycia że względu na efekt przetłuszczania. Szampon Dermena zamknięty jest w klasycznym opakowanie typu plastikowa butelka i jest naprawdę bardzo wydajnym produktem. Nie posiada zapachu,dobrze się pieni i faktycznie świetnie domywa i oczyszcza włosy. W kontekście oczyszczania dałabym mu 5gwiazdek. Mimo sezonu czapkowego widzę różnicę w kondycji włosów na plus. Niestety jako posiadaczka włosów farbowanych nie do końca nie służą im produkty typowo oczyszczające, mam też delikatne zastrzeżenia pod kątem ich nawilżenia skóry po użyciu tego szamponu. Noszę krótką fryzurę i mimo to mam wrażenie że włosy nieco ciężej się rozczesują ,są też lekko przesuszone (nie jest to zasługa Dermena tylko farbowania, codziennego mycia i suszenia), niemniej cenię szampony które jednak wspierają też pielęgnację. Jak w tytule recenzji,używam go wymiennie z innymi szamponami i tutaj stanowi bardzo dobre wsparcie.
  • 30 września 2024 o 19:05
    Szampon Sebocontrol
    Używa od:próbka
    Jest moim odkryciem roku włosy są po nim wyraznie odświeżone dobrze się pieni i rozprowadza na średniej długości włosów ma przyjemny lekki zapach dobrze się spłukuje nie pozostawia włosów tempych uwielbiam go stosować i napewno sięgnę po niego jeszcze raz .
  • 30 września 2024 o 8:02
    Głębokie oczyszczenie i świeżość bez obciążenia
    Szampon Dermena® Sebocontrol od razu zwrócił moją uwagę swoją gęstą, lekko oleistą konsystencją, która jednak doskonale się rozprowadza i świetnie pieni. Mimo tej specyficznej tekstury, włosy są dokładnie oczyszczone, bez uczucia nadmiernego wysuszenia. Zapach jest neutralny, co bardzo mi odpowiada, bo nie dominuje nad innymi kosmetykami do pielęgnacji. Stosując go regularnie, zauważyłam zmniejszone przetłuszczanie się skóry głowy, ale mam pewne obawy, że efekty są widoczne głównie wtedy, gdy produkt jest w użyciu. Jednak w duecie z serum działa naprawdę świetnie!
    Iga104
    26 września 2024 o 21:17
    Szampon naprawdę wzmacniający
    Szampon do włosów przetłuszczających się Dermena Sebocontrol to szampon, który w moim odczuciu zasługuje na szczególną uwagę, szczególnie wśród osób borykających się z problemem przetłuszczających się włosów. Szampon jest dostępny w standardowym, plastikowym opakowaniu o pojemności 200 ml. Jego konsystencja jest fajnie zbalansowana co ułatwia aplikację. Posiada delikatny, świeży zapach, który uprzyjemnia codzienną rutynę mycia włosów. Szampon dobrze się pieni i łatwo spłukuje, co sprawia, że proces mycia jest szybki i komfortowy. Po kilku zastosowaniach zauważyłam, że włosy stały się lekkie, puszyste i zwiększyła się ich objętość. Co ważne, nie powoduje podrażnień ani przesuszenia skóry głowy, co dla mnie jest kluczowe. Produkt jest delikatny dla włosów i skóry głowy. Używanie go w połączeniu z serum Dermena Sebocontrol przyniosło jeszcze lepsze efekty – włosy zaczęły mniej wypadać, a ich świeżość utrzymywała się znacznie dłużej. Dermena Sebocontrol to szampon, który zdecydowanie spełnia swoje zadanie. Oczyszcza włosy i skórę głowy w delikatny sposób, dodaje objętości, a przy tym hamuje nadmierne przetłuszczanie i wypadanie. Świeży zapach oraz dobra wydajność to dodatkowe atuty. Z czystym sumieniem polecam go każdemu, kto szuka skutecznego rozwiązania dla swoich przetłuszczających się włosów. Osobiście na pewno wrócę do jego stosowania.
  • 26 września 2024 o 20:37
    Dobry, leczniczy szampon
    Szampon ten zdecydowanie pomógł z problemem moich włosów. Sprawił, że mogę umyć włosy co 2dni, a nie codziennie, dodatkowo włosy mniej wypadają. Szczerze z początku nie do końca się polubiliśmy z mojej winy, ponieważ szampon należy dość dokładnie i szybko rozprowadzić po włosach, a nawet dokładać podczas pienienia. Następnie chwilę go pozostawić, a później dokładnie spłukać. Moje włosy podczas pierwszych dwóch myć były nie dokładnie spłukane, jednak póżniejsze mycia sprawiły, że mogę się cieszyć zdrowszymi kosmykami. Bardzo podoba mi się świeży zapach szamponu. Może nie jest super wydajny, ale ze względu na efekty kompletnie mi to nie przeszkadza i już kupuję kolejne opakowanie. Dziękuję wizaż!