Balsamy do ust

Perfecta Softlips, Balsam do ust 5w1 SPF 15 `Peach & mango`

hej_ema
    1 marca 2021 o 16:25
    Najlepsze cudeńko do ust!
    Balsam do ust zakupiłam na promocji w Rossmannie. Mam bardzo suche usta, popękane. Jest to bardzo uciążliwie, denerwujące i ciagle powoduje duży dyskomfort. Z pomadką ochronną się nie rozstaję. Siedząc w pracy co chwile muszę nawilżać usta, ponieważ zaraz ich suchość jest aż piekąca. Aż jednego dnia trafiłam na to cudeńko! Mieści się w szklanym opakowaniu, wielkości małej kuleczki. Bardzo przyjemnie nakłada się produkt na usta. Do tego ma nieziemski zapach, w którym nie czuć nawet grama chemii. Jest bardzo przyjemne u ślicznie pachnie. Balsam do ust cudownie nawilża i pięknie je nabłyszcza, do tego stopnia, że wygląda to jakbym nałożyła błyszczyk. Uczucie nawilżenia nie jest na 5 sekund, za co jestem bardzo wdzięczna. Efekt jest dosyć długotrwały i póki co wśród pomadek do pielęgnacji ust jest u mnie na pierwszym miejscu. Po skończeniu, napewno kupię następne.
    Zalety:
    • DOBRZE nawilża
    • super pachnie
    • dobrze się aplikuje balsam na usta
    • pozostawia uczucie przyjemności
    Kaisja
    1 stycznia 2021 o 15:51
    Kostka lodu dużo lepsza od słynnej kulki
    Balsam marki Perfecta do pielęgnacji ust, najprawdopodobniej na fali popularności światowej sławy (mnie osobiście bardzo rozczarowujących, na co skarżyłam się w odrębnej opinii na Portalu Wizaż) balsamów w barwnych "kulkach", a właściwie to "jajeczkach", także uformowano w kulkę, ale zamknięto ją w równie oryginalnym, przezroczystym opakowaniu, imitującym kostkę lodu, nadając kosmetykowi różne owocowe lub gourmand zapachy, i każdorazowo dobrany analogiczny posmak. Słodko-rześki brzoskwiniowy mi najbardziej przypadł do gustu przed ładnymi, ale nieco zbyt mdlącymi swą słodyczą, waniliowym i kokosowym. Samo opakowanie – fajne, ciekawe z gadżeciarskiego punktu widzenia, choć do wrzucenia do kieszeni ubrania, praktyczniejsze są balsamy w podłużnych sztyftach – nie sterczą, bo kostka to jednak mały "Grubcio" :-). Aplikacja – przyjemna, bo krąglutki balsam ma łagodny poślizg, zaraz też odczuwa się aurę wybranego zapachu, a usta pokrywa warstewka nieklejącego się, odczuwalnie nawilżającego blasku – subtelnie podkreślającego usta. Duży plus. Bardzo przyjemnie, choć co do działania... nie byłabym szczera, wychwalając kosmetyk pod niebiosa – u mnie wymagał wielokrotnego użycia w ciągu dnia (więc to niezbyt wydajny produkt), żebym nie czuła pierzchnięcia ust, a znam balsamy, których używam zaledwie trzykrotnie – po posiłkach i umyciu zębów :-), żeby usta była odżywione i nawilżone przez całą dobę. Ale to naprawdę fajny balsam – na mocne cztery gwiazdki :-).
    Zalety:
    • walory pielęgnacyjne i odżywcze,
    • aplikacja – lekka, przyjemna,
    • brak poczucia lepkich ust,
    • zapach – bardzo ładny, delikatny – adekwatny do rzeczywistej woni owoców,
    • opakowanie – fajne, przezroczysta "kostka lodu"
    Wady:
    • wydajność – średnia – "kostki" należy używać wielokrotnie w ciągu dnia, żeby odczuwać jej nawilżające działanie,
    • cena – nie jest to balsam do ust tani (choć o kilka złotych tańszy od światowych "kulek"); kupowałam "kostki" jedynie w trakcie akcji promocyjnych, kiedy cena spadała poniżej 10 zł – uważam, że wyższa cena, biorąc pod uwagę działanie produktu, to przesada
    Fyhikp
    24 stycznia 2020 o 20:33
    Mój osobisty HIT!
    Używam tych balsamów od 5 lat - w moje ręce wpadło już wiele wersji smakowych. Obecnie jestem w trakcie 3 i 4 opakowania (fajne rozwiązanie - jeden trzymam w domu, drugi w plecaku na uczelnię). Idealnie sprawdza się w okresie jesienno-zimowym, kiedy usta wymagają o wiele większej ochrony. Mam również problem z pękaniem ust, gdy pojawia się jakaś mała rana - smaruję usta balsamem co jakiś czas w ciągu dnia oraz grubą warstwą na noc - 2-3 dni i rana znika! Nawilża usta, po użyciu produktu są gładkie i miękkie, przyjemnie chłodzi. Nabłyszcza usta, jednak mi ten efekt niezbyt odpowiada. Mnie osobiście słodki smak nie zachwycił, jednak nie przeszkadza, staram się po prostu go "nie zlizywać" ;) Po jedzeniu/piciu produkt "schodzi" i wymaga ponownego nałożenia. Zapach jest za to obłędny! Dostępny w każdym Rossmannie, cena trochę spora (mając na uwadze ilość dostępnych produktów do ust w tej drogerii), jednak w stosunku do wydajności jak najbardziej okey. Opakowanie małe, zmieści się wszędzie, jednak wydobycie produktu pod sam koniec jest trochę utrudnione.
    Zalety:
    • Bardzo wydajny produkt
    • Regeneruje usta
    • Dostępność
    • Nawilżenie
    • Filtr UV
    • Chłodzi usta
    • Smak
    • Nabłyszczenie ust
    • Schodzi" po jedzeniu/piciu
  • 6 lutego 2019 o 23:33
    Urzekajaca slodycz i otulenie dla ust
    Najsmaczniejszy balsam na jaki trafilam . odkąd go mam , chce go uzywac cały czas . Moje usta sa lekko zmeczone niestety zimowe powietrze i matowe pomadki nie rozpieszczają a ten balsam jest jak otulenie miekkoscią i przyjemnym zapachem ( tu również smakiem )
    Zalety:
    • Smak
    • Ładne opakowanie
    • Dobra cena
    • Fajnie nawilża
    aoida
    30 grudnia 2018 o 1:37
    Zero subtelności
    Skusiłam się na ten balsam ze względu na cenę, ponieważ poszukiwałam zamiennika balsamów EOS. Na początku byłam zachwycona - balsam bardzo ładnie pachnie, intensywnie smakuje i ma poręczne, ładne opakowanie. Kiedy zaczęłam go jednak stosować codziennie, zauważyłam po pierwsze, że na zbyt długo ust nie nawilża, a po drugie jego intensywny smak jest denerwujący! Jak nałożyłam balsam EOS dla porównania okazało się, że owszem ma on smak, ale jest on subtelny, nie rozprasza uwagi, bo nakładając ten z Perfecty, ten smak po prostu uderza intensywnością i nie pozwala o sobie zapomnieć, dopóki się go nie zmyje lub nie zliże z warg. Producentowi zabrakło umiaru w tej kwestii, jednak jest to cecha która nie wszystkim może przeszkadzać. Sam balsam ma bardziej wodnistą konsystencję w porównaniu do EOS, który jest bardziej zwarty i tępy. Niestety nie pomaga to w długotrwałym nawilżeniu, balsam szybko się wchłania i znika zostawiając po sobie tylko słodki smak i dalej spierzchnięte usta. Jest to bardziej bajer niż wartościowy kosmetyk, ale za tę cenę nie można poczuć się oszukanym - jakość jest jak najbardziej adekwatna w stosunku do ceny.
    • smak
    Wady:
    • konsystencja i formulacja, która nie czyni cudów
    • zbyt intensywny smak

Zobacz także inne Balsamy do ust