Wazelina do ust

Floslek Lip Care, Wazelina kosmetyczna do ust (różne rodzaje)

FLOS-LEK LIP CARE Wazelina kosmetyczna do ust poziomkowa 15ml

• 10 stycznia 2024 o 9:09
    Godna polecenia
    Najlepsza ze wszystkich Od lat zmagam się z tendencją do suchych ust. Nic nie było w stanie szybko zwalczyć problemu, jednak najlepiej działała gruba warstwa kremu nivea, stosowana na noc.
  • 4 lutego 2023 o 14:15
    Słodka ochronna wanilia
    Opakowanie: Mały, metalowy, lekko giętki słoiczek, całkiem wygodny Konsystencja: Zgodnie z opisem wazelinowa, przezroczysta, nie klei się i dobrze wydobywa się ze słoiczka Wydajność: Bardzo wysoka Zapach: W mojej waniliowej wersji bardzo intensywny, słodki, niechemiczny, wyjątkowo przyjemny - czysta wanilia Działanie: Świetnie chroni usta i nawilża, bardzo mi pomógł szczególnie zimą z popękanymi ustami Podsumowanie: Jak dla mnie wersja waniliowa to HIT, wspaniały zapach i skuteczna kuracja dla popękanych ust, a przy tym niska cena. Polecam!
    • Działanie
    kama_m1
    31 stycznia 2022 o 22:27
    Recenzowany produkt : wanilia
    Wazelina kosmetyczna to taki produkt którego nigdy u mnie nie brakuje w domu czy w kosmetyczce, torebce, zawsze jakieś mazidełko muszę mieć pod ręka. Zacznijmy tradycyjnie od opakowania. Wazelina zamknięta jest w małym, okrągłym, plastikowym słoiczku. Szata graficzna bardzo prosta i przejrzysta, kolorowa, przykuwa uwagę. Dobrze się zamyka jak i otwiera, nie ma opcji raczej że gdzieś nam się przypadkiem otworzy i coś ubrudzi, utłuści. Nie ma się tu nad czym rozwodzić - prosto i na temat :) Wazelina jest bardzo poręczna, zmieści się niemalże wszędzie. Konsystencja jest zbita, gęsta i jest koloru bezbarwnego. Aplikacja jest prosta nabieramy paluszkiem i smarujemy - najgorzej i czego nie lubię nabierać jej gdy mam długie paznokcie :D oj wtedy wszystko jest pod nimi i troszkę to dla mnie nie higieniczne - ale to oczywiście nie wina produktu. Zapach to typowa słodka wanilia - uwielbiam. Przejdźmy do najważniejszej kwestii czyli do działania. Wazelinę stosowałam na kilka sposobów, ale głównie jest to dla mnie ratunek dla spierzchniętych, mocno przesuszonych ust a szczególnie zimą. Efekt? świetnie regeneruję, intensywnie natłuszcza, nawilża, usta są mięciutkie, a suche skórki zniwelowane. Tak samo super ratuje moje usta gdy cały dzień noszę matową pomadkę, usta są bardzo wysuszone a ten produkt w zawrotnym tępie je regeneruje. Produkt stosowałam również na zajdy czy tak zwane „zimy” które wyskakują mi w ciągu roku kilka razy i jest to dla mnie bardzo niekomfortowe a zarazem męczące, utrudnia to jedzenie, picie, swędzi, szczypie a wazelina łagodzi ten stan, natłuszcza i przyspiesza regenerację. Używałam go również do natłuszczania tatuażu, i podbicia jego koloru :) Ogółem rzecz biorąc i przechodząc do sedna, wazelina ma dobre działanie, ale troszkę jest ono krótkotrwałe, wazelina szybko znika z ust i często trzeba ponawiać aplikację, choć mimo to i tak jest wydajna. Ciężko też z dostępnością, nie spotkałam jej chyba nigdzie stacjonarnie tylko online. Daję za te małe minusy 4 gwiazdki.
    Zalety:
    • małe, poręczne opakowanie do torebki,
    • odpowiednia, zbita konsystencja,
    • przyjemny waniliowy zapach,
    • wydajna,
    • niska cena,
    • skład,
    • świetnie nawilża, natłuszcza, przyśpiesza regenerację naskórka, działa ochronnie, zapobiega wysuszeniu,
    • delikatna, nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje nic co mogłoby zaszkodzić skórze.
    Wady:
    • dostępność,
    • szybko znika z posmarowanego miejsca.
  • 23 stycznia 2022 o 14:06
    Wanilia
    Wazelina kosmetyczna do ust dostępna w paru wariantach ja wybrałam wanilie ma przyjemny słodki zapach jest tłustej konsystencji dobrze się rozsmarowuje oraz całkiem długo trzyma na ustach świetnie nawilża i odżywia usta dobrze je natłuszcza znacznie poprawia ich kondycję usta stają się miekie i gładkie ładnie błyszczy na ustach wazelina zamknięta w małym pojemniczku produkt łatwo dostępny polecam
    Zalety:
    • Nawilża odżywia oraz natłuszcza usta niska cena
  • 2 czerwca 2021 o 21:30
    Poziomkowa
    Kiedy pierwszy raz użyłam tego produktu, od razu skojarzył mi się z dostępnym kiedyś malinowym masełkiem do ust od Bielendy. Śmiem twierdzić, że jest to identyczny produkt. Lekka konsystencja, słodki zapach i smak, a do tego delikatne nawilżenie.
    Zalety:
    • lekka na ustach
    • delikatna