Balsamy do ciała

Avon Planet Spa, Blissfully Nourishing, Body Butter Odżywcze masło do ciała z masłem shea

• 14 czerwca 2020 o 15:01
    Kupiłam, zużyłam, powtórki nie będzie.
    Masło udało mi się dostać za 2 złote, aż głupio byłoby nie wypróbować. Długo czekało na swoją kolej, ale w końcu się doczekało. I szału nie ma. Fajnie, że ma dość wysoko w składzie masło shea, szkoda jednak, że za parafiną. No ale to tylko Avon, nie wymagajmy cudów. Mam normalną skórę, która nie wymaga bardzo silnego nawilżania. Masło mnie nie podrażniło w żaden sposób, nie wysuszyło, ale czy tak naprawdę nawilżało? W czasie jego używania miałam na rękach suche plamy spowodowane żelem pod prysznic, a masło - wraz ze skończeniem żelu - pomogło mi się z nimi uporać, więc tu plus. Masło miało zbitą konsystencję, ale łatwo się nabierało, nie miałam problemów z rozsmarowaniem go. Zostawiało tłustawą warstwę, obojętnie ile bym go nie dała. Z czasem trochę się wchłaniała, ale nigdy do końca. Kilka razy użyłam go jako kremu do rąk, ale nie sprawdził się - dłonie mam bardziej suche i wymagające niż resztę ciała, a tutaj tylko na chwilę miałam wrażenie nawilżenia, a później pod kremem czułam ściągnięcie skóry. Dlatego właśnie się zastanawiam, czy masło naprawdę nawilżało, odżywiało, czy jest to efekt placebo, jak to czasem bywa z produktami z parafiną. Wydajność bardzo dobra, kilka miesięcy prawie codziennego użytku, ale to dość charakterystyczne dla maseł. No i zapach - moje pierwsze i jedyne skojarzenie to lody orzechowe w wafelku. Aromat trochę ciężki i ciut duszący, nie zostałam fanką, ale jakiś okropny też nie był. Słoiczek charakterystyczny dla serii, wygodny, można dać mu nowe życie ;) Niestety mój egzemplarz miał dość ostre krawędzie i kilka razy się skaleczyłam przez nieuwagę. Podsumowując - od pierwszego użycia marzyłam, aby masło zdenkować i w końcu wczoraj się udało. Nie było złe, jak ktoś lubi masła z tej serii to może wypróbować. Ja z pielęgnacji Avonu rezygnuję i więcej tego kosmetyku sama na pewno nie kupię.
  • 10 maja 2020 o 16:23
    Odżywczy kosmetyk
    Mam skórę dość szybko przesuszającą się- szczególnie w lato. Gdy w wakacje przyjechała do mnie kuzynka poleciła mi to właśnie masło do ciała na moje dolegliwości. Zamówiłam je u konsultantki za około 20 zł . Ja posiadam to masło w słoiku, które jest bardzo ładne i ma bardzo fajne zamykanie- zatrzask. Masło to jest trochę drogie, jednak jest ono bardzo wydajne i jego zapach jest piękny. Zapach masła do ciała bardzo intensywnie czuć na skórze. Zapach ten również bardzo długo się na niej utrzymuje. Masło to bardzo szybko się wchłania( kwestia sekund) oraz dobrze się rozsmarowuje. Konsystencja tego masła jest nieziemska( czasami otwieram to masło tylko po to by je dotknąć). Masło bardzo dobrze wygładza, nawilża oraz odżywia naszą skórę. Dużym plusem tego masła jest to, że do większości z nich jest dostępna w tym samym zapachu seria kosmetyków np . mamy z tego zapachu krem do rąk, masło do ciała, odżywkę do włosów, maseczkę i serum. To jest moim zdaniem świetne. Szczególnie jeśli ktoś bardzo lubi dany zapach. Podsumowując masło do ma piękne opakowanie, świetnie nawilża, wygładza i odżywia skórę, bardzo szybko się ono wchłania, jest wydajne i ma nieziemską konsystencję. Myślę, że przy tak dużej liczbie plusów, cena nie gra roli. Odżywczy kosmetyk stworzony, by koić skórę po goleniu lub woskowaniu. Łagodzi efekty uboczne zabiegów usuwających niepożądane włoski. Masło przyjemnie otula skórę i łagodzi wszelkie podrażnienia. Sprawdzi się idealnie jako stały element domowego SPA.
    • nawilża skórę
    • wygładza skórę
    • odżywia skórę
    • wydajne
    • szybko się wchłania
    • fajne opakowanie
  • 25 kwietnia 2020 o 18:00
    Skóra była zadowolona
    U mnie się sprawdziło. Skóra była odżywiona, gładka, miła w dotyku. Przyjemny zapach. Rozprowadzanie masła po skórze nie sprawiało problemu. No i trzeba docenić skład, przede wszystkim zawartość masła shea, które ma działanie m.in. antystarzeniowe, a mnie przede wszystkim o to chodzi. Jedynie czego mogłabym się doczepić, to że szybko się skończyło. Zaliczam ten kosmetyk do bardzo dobrych. Przy najbliższej promocji znów go kupię.
    Zalety:
    • Działanie
    U konsultantki
  • 16 kwietnia 2020 o 12:27
    Skawaliło się
    Na początku byłam zachwycona całą serią ze względu na zapach jednak teraz wracając ponownie do tych kosmetyków nie robi już na mnie takiego wrażenia. Jest zbyt mdły. Ogólnie te masło było ok do pewnego momentu chociaż konsystencja i tak jest zbyt gęsta i nieprzyjemnie rozprowadzało się po ciele. Zostawały "grudki" Po jakimś czasie masło skawaliło się, mimo że termin ważności jeszcze nie minął .
    Wady:
    • masło skawaliło się
    • źle rozprowadza się po ciele
    • wysoka cena
  • 1 grudnia 2019 o 10:56
    Myślałam, że będzie lepszy.
    Zdecydowałam się wypróbować to masło, ponieważ peeling do stóp i krem są moimi ulubieńcami. Uwielbiam ich za zapach i działanie. Miałam wrażenie, że to masło trochę inaczej pachnie, jest bardziej mdłe. Niby nawilża, ale nie na długo. Konsystencja: niby masło, ale rozprowadza się i rozsmarowuje łatwo, nie jest tępe . Wchłania się nawet szybko, ale pozostawia wyczuwalną warstwę. Działanie: z tymi masłami Planet Spa bywa na prawdę różnie, Blissfully Nourshing było dość średnie, przeciętne. Niby nawilżało, ale nie byłam do końca zadowolona z tego nawilżenia, ponieważ po kilku godzinach odczuwałam niedosyt, skóra też nie była bardzo miękka czy gładka. Dla osób z niewymagającą skórą będzie jak najbardziej okej, jednak ja często mam przesuszenia, a szczególnie teraz w okresie grzewczym. Nie wiem czy będą go wycofywać czy nie, ponieważ od kilku katalogów go nie ma, dostępny jest jedynie w ofertach dla konsultantek. Ponownie nie kupiłabym, ale gdybym go dostała to zużyłabym, bo nie jest zły, jest zwyczajny. Zapach: słodki, mdły, nawet przesadzony jak dla mnie, fanki mdłych i słodkich aromatów. Dziwna sprawa, ale mam wrażenie, że inne kosmetyki z tej serii pachną trochę inaczej, nie są tak sztuczne. Opakowanie: jak każde masło Planet Spa tak i to miało wygodny słój, bez niewygodnych rogów, wszystko można było zużyć do końca, wygodne, płaskie, więc nie zajmowało dużo miejsca.
    Zalety:
    • nie znikał od razu z ciała
    Wady:
    • trochę za słabe nawilżenie
    • zbyt mdły zapach
    U konsultantki