Kremy pod oczy

Clochee Lightening-Energizing Eye Cream Rozjaśniająco-energetyzujący krem pod oczy

oliwkah
    2 grudnia 2020 o 9:12
    Polecam
    Jako mama dwójki dzieci i jeszcze kobieta która znalazła się ostatnio w team 30+, potrzebuję lepszych kosmetyków, które maksymalnie zatroszczą się o moją skórę. Jak wiadomo macierzyństwo bardzo odznacza się na twarzy a nieprzespane noce powodują, że pod oczami są duże cienie. Oczy są opuchnięte, skóra traci jędrność i pojawiają się nowe zmarszczki. Dlatego z czystym sumieniem mogę potwierdzić, że krem na prawdę działa. Niweluje cienie i oznaki zmęczenia. Skóra pod oczami jest napięta, bardziej jędrna, a zmarszczki wygładzone. Super się wchłania, chociaż jest bardzo rzadki i ma lejącą się konsystencję, tutaj minusik. Można stosować również pod makijaż. Krem nie powoduje rolowania się pod oczami. Ma delikatny, prawie nie wyczuwalny zapach, a jest to dla mnie duży plus! Do tego świetny skład, naturalny, polska firma i piękne opakowanie z pompką, co sprawia, że produkt używa się jeszcze przyjemniej.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • lejąca się konsystencja
  • 23 marca 2020 o 20:31
    Krem o boskim zapachu, ale słabym działaniu. Nie jest najgorszy, ale za taką cenę oczekiwałam więcej.
    To był pierwszy kosmetyk Clochee, jaki miałam okazję używać. Krem pod oczy to must have w mojej pielęgnacji i zazwyczaj stosuję inny na noc, inny na dzień. Kupiłam go w drogerii internetowej za ok. 115 zł, więc sporo. Przy zakupie sugerowałam się głównie bardzo dobrym, bogatym składem z polecenia pewnego youtubera. ;-) OPAKOWANIE Buteleczka robi wrażenie. Jest malutka, ale wygląda na drogą. Nie jest wykonana z lichego plastiku, a ze szkła. Ma kolor granatowy z białą etykietą, srebrną pompką i przezroczystą, ciężko nakładającą się zakrętką. Pojemność typowa jak w przypadku kremu pod oczy, czyli 15 ml. Używam go już bardzo długo muszę przyznać, że jest naprawdę wydajny. KREM Z początku od razu rzuca się zapach - ja czuję malinki, truskawki i mandarynki. Zakochałam się w nim i mogę go wąchać i wąchać. <3 Skład, jak już wcześniej wspomniałam jest bardzo, bardzo dobry. Brak alkoholu, dimethiconu, SLS-ów i innych śmieci. Krem jest biały, wręcz mleczny, niestety dla mnie za rzadką konsystencję. Ciężko się go aplikuje, nie da się dobrze wklepać, bo rozmazuje się pod okiem. Najlepiej dać mu czas, aż całkowicie się wchłonie i później zaaplikować jeszcze jedną warstwę. Ja zanim go nałożę, używam serum pod oczy z The Ordinary i to połączenie dalej o wiele lepsze rezultaty niż samodzielne stosowanie kremu Clochee. Jake więc daje efekty? Raczej słabe... W jakimś stopniu nawilża, ale na pewno nie zadowalającym. Nie zmniejsza obrzęków ani cieni pod oczami, z czym mam zawsze problem. Na noc jest za słaby, a na dzień zbyt długo się wchłania i ślizga się na nim korektor. Do plusów mogę zaliczyć to, że nie podrażnia oka, dobry dla osób noszących soczewki kontaktowe. Spodziewałam się po nim dużo, dużo więcej. Dokończę opakowanie, ale raczej już go nie kupię, poszukam czegoś mocniejszego.
  • 22 listopada 2019 o 21:22
    Bubel
    O ile maskę pod oczy uwielbiam, to ten krem jest jednym z najgorszych, jakie kiedykolwiek miałam. Paskudna, lejąca się konsystencja mleka. Pompka, która brudzi i rospryskuje krem na wszyskie strony. Krem ani nie nawilża ani nie odżywia. Po prostu bubel.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie.
    Wady:
    • Lejąca się konsystencja mleka.
    • Fatalna pompka, rospryskuje produkt na wszyskie strony.
    • Krem nie robi nic. Mam suchą skórę pod oczami i ani nie nawilżał, ani nie ożywiał. -Drogi.
  • 6 września 2019 o 15:11
    kiepski
    Kupiłam ten krem wraz z wersją żółtą "anti aging" i być może gdybynm nie stosowała wersji "żółtej", to jakoś bym przełknęła "tę żabę", ale niestety ten krem pod oczy to jak dotąd najsłabsze ogniwo wśród produktów pielęgnacyjnych marki Clochee. Jeśli wahacie się między niebieskim, a żółtym kremem pod oczy Clochee, nawet się nie zastanawiajcie i bierzcie żółty.
    Zalety:
    • dobry skład;
    • opakowanie;
    Wady:
    • krem ma bardzo rzadką konsystencję, jak dla mnie za rzadką. nie czuję go w ogóle na skórze, jest dla mnie zbyt słaby;
    • brak działania nawilżającego;
    • męczący zapach;
    krokuch
    9 sierpnia 2019 o 14:00
    zostawia film, nie nawilża
    Krem sprawia wrażenie lekkiego, dość dobrze rozprowadza się pod oczami, ale nie wchłania się do końca, zostawiając tłustawą warstwę. Absolutnie nie nawilża. Pod tłusto-świecącą warstwą widać drobną siateczkę odwodnieniową na skórze. Energii zero. Jeśli chodzi o rozjaśnienie, to nie widzę żadnego.