Kremy pod oczy

Verco S.A. Palpederm, Emulsja do specjalistycznej pielęgnacji i ochrony podrażnionej skóry powiek i okolic oczu

Palpederm, Emulsja do pielęgnacji powiek i skóry wokół oczu 15 ml

• 25 marca 2025 o 21:56
    Bardzo dobry na podrażnienia
    Kiedy okazało się, że mam AZS na powiekach tą emulsję poleciła mi dermatolog po zakończeniu intensywniejszej kuracji odbudowującej. Konsystencja lekko cięższa niż zwykły krem pod oczy, bezzapachowa, z dobrym dozownikiem. Stosuję codziennie 2x. Moja sucha skóra wypija go błyskawicznie, ale mogę powiedzieć, że jest naprawdę skuteczna i przyspiesza gojenie.
  • 14 maja 2024 o 22:12
    Dobry
    Emulsję poleciła mi okulistka na podrażnione powieki po alergii po proszku do prania. Złagodził w dość szybkim czasie podrażnienia- na powiekach jak i pod oczami. Ale niestety przy dłuższym stosowaniu zauważyłam, że efekt już jest mniejszy. Zdarzyło się również, ze przy stosowaniu drugiego opakowania zamiast łagodzić powieki to emulsja powodowała u mnie szczypanie.
    Zalety:
    • łatwo dostępny
    • łagodzi podrażnienia
    Wady:
    • przy dłuższym stosowaniu powoduje szczypanie
    piccess
    30 grudnia 2023 o 22:34
    Bardzo szybko działa i bardzo skuteczny
    Byłam zmuszona do zakupu tego kremu ponieważ miałam mocno podrażnioną skórę powiek przez płyn micelarny. Skóra była cienka, zaczerwieniona i podrażniona. Krem ten miał bardzo dobre opinie w Internecie więc poszła do apteki i kupiłam. Zapłaciłam 34zł, więc trochę dużo jak na taką małą pojemność, ale okazało się, że krem jest bardzo skuteczny i działa błyskawicznie. Zastosowałam się do zaleceń producenta i smarowałam podrażnioną skórę niewielką ilością kremu. Już po pierwszym użyciu odczułam ulgę!! Krem działał niczym opatrunek, delikatny ból spowodowany podrażnieniem naskórka zniknął. Po kilku dniach natomiast skóra odzyskała równowagę- skóra była zregenerowana, podrażnienie zniknęło, a skóra odzyskała swój dawny koloryt. Wystarczył tydzień, aby moje powieki wyglądały jak dawniej. Stosowałam go także w okolicach oczu bo zauważyłam, że bardzo nawilża skórę. Oczywiście wklepywałam go punktowo i na bardzo niewielki fragment skóry ale widziałam różnicę. Opakowanie malutkie, jest tam raptem 15ml kremu ale jest bardzo wydajny.
  • 19 listopada 2023 o 12:21
    Ratunek dla podrażnionych powiek
    Od pewnego czasu miałam podrażnione górne powieki i zaczerwienione i szukałam sposobów żeby złagodzić i pani w aptece poleciła mi właśnie tw emulsje palpederm więc kupiłam. Emulsja jest delikatna, po nałożeniu na powieki czuc komfort i ulgę na powiekach, od razu koi skórę, łagodzi zaczerwienienie, nawilża skórę wokół powieki, po kilku dniach stosowania juz nie było zaczerwienienia i podrażnienia. Ta emulsja to strzał w dziesiątkę gdy ma się czerwone i podrażnione powieki. Z całego serca polecam.
    Zalety:
    • Działanie
    • Ukojenie
    • Nawilżenie
    • Dostępność
  • 10 września 2023 o 15:29
    Emulsja złagodziła podrażnienie
    Emulsja została mi polecona w aptece, gdy miałam problem z podrażnionymi powiekami. Emulsja cudownie sobie z nimi poradziła, efekt nawilżenia i odżywienia jest od razu zauważalny. Po kilku użyciach podrażnienie zniknęło a ja włączyłam emulsję do swojej rutyny pielęgnacyjnej.