Preparaty punktowe

Fitomed Serum antyoksydacyjne olejowe dojrzała 27g
Fitomed Serum Olejowe Antyoksydacyjne 15ml

• 3 grudnia 2024 o 13:04
    Ulubieniec do odbudowy BHL
    W końcu trafiłam na serum olejowe, które konsystencją i działaniem skradło moje serce. Serum od fitomed zawiera kompozycje olejów i witamin, które odbudowują, nawilżają i ujedrniają skórę. Stosuje go zależnie od potrzeb czasem rano czasem wieczorem, cudownie wygładza, uelastycznia i odżywia skórę. Jest bezzapachowe i niekomedogenne, nie pozostawia tłustej warstwy. Można spokojnie wykonać makijaż. Nie podrażnia oczu. Wystarczą dwie krople na pokrycie twarzy i szyi. Często używam go także do masażu. Podczas stosowania retinoidow ratuje moją skórę. Proste opakowanie z ciemnego szkła i pipeta, która działa bez zarzutu Olej zawiera 100% składników naturalnych. Nie spodziewałam się, że w aptece za 30 zł znajdę tak dobry produkt. Polecam każdej z Was
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    Wady:
    kora777
    24 kwietnia 2019 o 15:14
    Tluscioszek
    Serum ma formule olejku, z bardzo dobrym naturalnym skladem i porecznym opakowaniem z pipetą. Wchlania sie dosc dlugo jesli przesadzimy z iloscia lub skora bedzie bardzo sucha (ja nakladam 2-3 krople na twarz wilgotna od wody rozanej lub żelu aloesowego). Pozostawia skórę miekka, promienna, gasi drobne wypryski i poszerzone naczynka. Nie zauwazylam rozjaśnienia albo splycenia zmarszczek. Mimo znakomitego skladu nie jestem pewna stabilnosci skladnikow szczegolnie witaminy C? W kazdym razie sympatyczny produkt do pielegnacji warstwowej, nie wiem jak wspolgra z podkladem poniewaz sie nie maluję. Opakowanie jest poreczne, bardzo wydajne, zapach nie utrzymuje sie dlugo i jest neutralny (troche jak olej lniany), olejek nie barwi na żółto lub pomarańczowo. Efekt nie powala, ale wystarczy na mocną 4 czyli dobrze wydane pieniądze jak zawsze w przypadku tej firmy.
  • 9 marca 2019 o 18:12
    Dobrze działa, ale okropnie pachnie
    Od dłuższego czasu stosuję oleje i sera olejowe w swojej pielęgnacji, jak również uwielbiam kosmetyki Fitomedu, więc z ochotą sięgnęłam po serum antyoksydacyjne. Skład super - tyyyle dobra! W użyciu banalnie proste - dodajemy albo do kremu, albo stosujemy samodzielnie (zawsze na zwilżoną twarz - u mnie to woda różana lub hydrolaty). Działa fajnie - ładnie odżywia, szybko się wchłania... no tylko ten zapach. Dla mnie aż tak nieprzyjemny, że mimo dobroci, jakie takie serum może dawać, zaniechałam stosowania go na twarz :( Rzadko kiedy zapach aż tak mnie odpycha, ale ponieważ długo utrzymuje się na skórze, to dałam za wygraną. Nawet zmieszanie go z kremem albo olejkiem migdałowym nic nie daje. Aktualnie więc to, co mam, stosuję wieczorem na dłonie i tu też cudownie działa, a zapach już aż tak nie dokucza. Nie wiem jednak, czy kupię ponownie (choć o skórę dłoni też wypada zadbać!).
    Zalety:
    • działanie, działanie, działanie;
    • cudowny skład;
    • polski produkt;
    • wydajność;
    • niezła cena (ok. 25zł za 15ml może się wydawać dużo, ale produkt jest wydajny i wystarczy go minimalna ilość na jednorazowe użycie);
    Wady:
    • ten zapach :(
  • 28 czerwca 2018 o 13:12
    Rewelacyjnie ujędrniające serum
    Oleje nigdy nie były mi bliskie ze względu na film, który pozostawiały na skórze. To serum jednak, choć w większości złożone z olejów, sprawdza się u mnie genialnie. Użyte w niewielkiej ilości (2-3 krople) nie pozostawia tłustego uczucia na skórze. Wykonując na nim codzienny, wieczorny masaż (nawet krótki), zdecydowanie wzmacnia się jego działanie, a efekty widoczne są bardzo szybko. Doceniam działanie antyoksydacyjne i silnie odżywcze - moja skóra naprawdę mi za to podziękowała. Wygląda promiennie i świeżo. Z dnia na dzień coraz korzystniej (warto tu wspomnieć, że mam cerę normalną). Nie działa komedogennie, nie obciąża. Ach, i jest bezzapachowe :)
    Zalety:
    • opakowanie, kroplomierz, brak tłustego filmu, wydajność, cena, ujędrnienie, odżywienie
  • 26 czerwca 2018 o 12:24
    Ekstra produkt
    Serum olejowe antyoksydacyjne Fitomed (15 ml/26,20 zł) dostarcza skórze substancji aktywnych, potrzebnych do zdrowego funkcjonowania naskórka, oraz związki o działaniu zapobiegającym starzeniu się skóry. Substancje antyoksydacyjne obecne w nierafinowanych olejach roślinnych oraz witaminy E i C zapobiegają namnażaniu się wolnych rodników oraz neutralizują je w naskórku. serum antyoksydacyjne polecane jest do stosowania na dzień. W upalne dni daje uczucie komfortu, a jednocześnie chroni przed promieniami UV (SPF 2-3) i zanieczyszczonym miejskim powietrzem. Polecane jest również po peelingach, zabiegach dermabrazji oraz dermorollerach. Skóra po tych zabiegach jest bardziej wrażliwa i ma zwiększoną zdolność wchłaniania substancji aktywnych. Skład: olej z pestek czarnej porzeczki, olej z pestek granatu, olej słonecznikowy, kwas alfa-liponowy, witaminy C i E, lipoglicyna INCI: Ribes Nigrum Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Alfa Liponic Acid, Capryloyl glycine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract Sera stosuję zamiennie, odżywcze na noc, antyoksydacyjne na dzień. Stosuję dosłownie trzy krople, taka ilość jest w zupełności wystarczająca. Wersja antyoksydacyjna jest odrobinę lżejsza. Obie szybko się wchłaniają, nie obciążają cery. Dobrze odżywiają, wyrównują koloryt, sprawiają, że skóra jest sprężysta i miękka. Są bezzapachowe, konsystencja jest typowo olejowa, żółta, nie barwi cery. Wygodna pipeta ułatwia codzienne stosowanie. Śmiało mogę je polecić, zarówno dla wymagających osób, jak i dla początkujących z bardziej zaawansowaną pielęgnacją. Śmiało mogą konkurować z produktami z półki selektywnej.