Rewelacyjny! Jego wielofunkcyjność to ogromna zaleta.
Z koreańską pielęgnacją raczej nie było mi i mojej skórze po drodze, ale od kiedy pracuje w drogerii, zaczęłam bliżej poznawać kosmetyczne marki, składy, działania produktów itp. Wiem mniej więcej po co sięgać, a czego unikać i na co szkoda kasy.. :) Teraz zaczęłam bardziej „przykładać się” do swojej pielęgnacji.. co nie oznacza, że wcześniej tego nie robiłam :D ale teraz robie to znacznie dokładniej i poświęcam jej więcej czasu. :)
Żel bambusowy, działa podobnie jak żel aloesowy. Jest wszechstronny i można stosować go przez cały rok na całe ciało.
Opakowanie żelu przypomina po prostu pęd bambusa :) wizualnie przykuwa uwagę chociażby na sklepowej półce. Smukłe, opakowanie, wykonane z dość twardego plastiku, początkowo łatwo się go aplikuje, jednak kiedy zbliżamy się do końca produktu, pojawia się problem.. mimo, że opakowanie możemy postawić na zakrętce, ciężko jest wydobyć resztki produktu, bardzo powoli spływa ku dołowi.
Zamykanie typu klik. Możemy sobie śledzić zużycie produktu.
Skład bogaty jest w minerały, aminokwasy, zawiera wyciąg z bambusa, wyciąg z melona, ekstrakt z nasion soi, ekstrakt z czerwonej algi, dzięki którym produkt świetnie pielęgnuje skórę, ale też dobrze wpływa na włosy.
Konsystencja jest żelowa, bezbarwna, nie za gęsta ani nie za rzadka - nie spływa z rąk podczas aplikacji a zapach jego jest bardzo przyjemny, świeży, lekko słodkawy, ale delikatny, bardzo mi się podoba jest moim umilaczem podczas użytkowania tego produktu. <3
Jest bardo, bardzo wydajny.
Powiem Wam, że podczas tego szaleństwa kiedy zabrakło w sklepach płynów do dezynfekcji Panie i Panowie bardzo często przychodzili i pytali właśnie o żel aloesowy i bambusowy - świetnie się sprawdza do stworzenia samodzielnie takiego płynu w domu właśnie dodając te żele i olejki. :) ale to tak tylko w ramach ciekawostki przechodzę dalej do recenzji.. :)
> Żel stosowałam do twarzy, zaraz po oczyszczeniu nakładałam sobie go na twarz i tak sobie z nim szłam spać. :) produkt pozostawiał troszkę lepką warstwę na skórze, ale mi ona nie przeszkadzała. Żel bardzo fajnie chłodzi, i odprężył moją skórę. Zniwelował drobne zaczerwienienia, podrażnienia i suche skórki. Świetnie nawilża i utrzymuje nawilżenie w skórze. Nie zapycha, nie powoduje powstawania niedoskonałości. Bardzo dobrze pielęgnuje skórę, działa antyoksydacyjnie. Widzę, że moja skóra jest w dużo lepszej kondycji, jest wzmocniona i odpowiednio nawilżona.
> rewelacyjnie sprawdza się po goleniu, łagodzi i koi wszelkie podrażnienia, zaczerwienienia na skórze i te brzydkie czerwone kropeczki. :) Mój tata mi go czasem podkrada po goleniu - dla Panów ten produkt również dobrze się sprawdzi chociażby właśnie w tym celu :)
> bardzo dobrze sprawdził się u mnie podczas nadmiernego opalania, świetnie złagodził poparzenie i skóra mniej schodziła :)
> na włosy to jest sztos! Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i nigdy bym się nie spodziewała tego po tym produkcie, dopóki go nie spróbowałam na własnej skórze :) Moje włosy są długie i suche.. nie są w rewelacyjnej kondycji, bardzo wypadają, nawet garściami.. po pierwszej aplikacji moje włosy były niesamowicie miękkie i wygładzone - dosłownie jakbym wyszła od fryzjera :) były bardzo dobrze nawilżone i sprężyste, podatne do każdej stylizacji. Zyskały zdrowy wygląd i blask. Moja siostra stosuje go na łuszcząca się suchą skórę głowy i również jej pomaga.
> sprawdził się na przesuszone dłonie po nadmiernym stosowaniu płynów do dezynfekcji, alkohol bardzo mi je wysuszył, były popękane, aż czerwone i wyleczył je! :)
No dziewczyny to jest bardzo fajny, wielozadaniowy produkt, jestem również w trakcie używania aloesu od Holika, Holika i również jestem zadowolona ma identyczne działanie, używam je w sumie na zmianę, są super! :)
Jest to moje już drugie opakowanie. Zawsze czaje się na niego kiedy jest promocja - cena regularna jego jest dość wysoka, ale na prawdę warto.
Polecam, sprawdzi się do każdej, problematycznej skóry, wspomaga też walkę z trądzikiem i działa przeciwzapalnie. :)
Zalety:
- opakowanie w kształcie pędu bambusa, przykuwa uwagę, jest estetyczne, solidnie wykonane,
- żelowa konsystencja, nie spływa z rąk jest łatwy w aplikacji,
- wszechstronny, wielofunkcyjny, świetny do całego ciała i włosów,
- przyjemny, świeży zapach,
- dobry skład,
- bardzo wydajny,
- działa łagodząco i kojąco, nie podrażnia,
- można zrobić z niego żel do dezynfekcji :)
- wspomaga walkę z trądzikiem i działa przeciwzapalnie,
- dostępny w Hebe.
- regularna cena, ale i tak warto :)
- stosowany na twarz pozostawia lepką warstwę co nie każdemu może to odpowiadać
Wady:
- troszkę twarde opakowanie, ciężko wydobyć resztki produktu.