Jest to mój pierwszy róż, którego używam regularnie. Wcześniej nie mogłam trafić z kolorem - albo był za ciemny, albo za ciepły i nie pasował do mojej karnacji - abo po prostu nie odpowiadał mi efekt jaki uzyskiwałam. Dlatego przez dłuższy czas nie byłam przekonana co do róży, w moim makijażu są stosunkową nowością i pewnie gdybym nie otrzymała tego różu w prezencie sama bym się na niego nie skusiła. Posiadam odcień 01 ( chłodny różowy, pierwszy ze zdjęcia w karcie produktu, idealny dla jasnych karnacji).
OPAKOWANIE
Odpowiada mi forma kredki - jest praktyczna, wygodna i niezwykle łatwa w obsłudze, dzięki czemu aplikacja jest precyzyjna i bezproblemowa. Kredka jest dosyć duża, ale dobre leży w dłoni i łatwo nią wykonywać manewry. Plus za to, że róż jest wykręcany, a opakowanie działa bez zarzutu od momentu otwarcia. Szata graficzna jest prosta, kolor nakładki i mechanizmu wysuwania odpowiada kolorowi różu, dzięki czemu kosmetyku nie trzeba otwierać, aby sprawdzić odcień. Dodatkowo róż jest zabezpieczony folią, więc mamy pewność, że jest to produkt nowy i pełnowartościowy, wiemy co kupujemy i mamy pewność, że nikt kosmetyku nie testował w sklepie.
RÓŻ
Ma kremową konsystencję, kredka jest dość miękka, więc łatwo nałożyć produkt na odpowiednie miejsce nie siłując się ze sztyftem o tępej konsystencji. Jeśli chodzi o pigmentację to nie jest powalająca, ale dla mnie to plus, bo wiem, że nie zrobię sobie nim krzywdy :) Kolor oczywiście można stopniować dokładając kolejną warstwę dla wyrazistego efektu i na pewno uzyskamy taki jaki chcemy. Ja wolę naturalny efekt, więc 1 warstwa w zupełności mi wystarczy. Róż nie jest matowy, ma w sobie drobinki rozświetlające, delikatne i nie rzucające się zbytnio w oczy, dają na prawdę ładny efekt na twarzy. Róż dobrze współgra z podkładem, a w ciągu dnia nie migruje i pozostaje na swoim miejscu (mimo, że mam skórę mieszaną i czasem się to zdarza np. w przypadku bronzera) aż do wieczornego demakijażu . Nadaje się zarówno do codziennego makijażu jak i na większe wyjście. Doskonale ożywia makijaż i dodaje mu subtelności. Jak dla mnie to, co daje ten róż, to piękny i kobiecy dodatek-uzupełnienie makijażu.
Ogólnie, jestem bardzo zadowolona z różu Bell jak na pierwszy róż, który sprostał moim wymaganiom. Jest praktyczny i łatwy w użyciu, a do tego daje zadowalający efekt. Jest szalenie wydajny (chyba starczy mi na wieczność), więc cenowo też wychodzi korzystnie.
Zalety:
- PLUSY:
- kolor
- forma kredki
- kremowa konsystencja
- trwałość
- naturalny efekt
- wydajność
- cena
- Trwałość