Wody perfumowane damskie

Juicy Couture Viva La Juicy Gold Couture EDP

Juicy Couture Viva la Juicy Gold woda perfumowana 50ml

• 11 grudnia 2023 o 10:25
    Kocham
    Mój numer 2 jeśli chodzi o perfumy, chociaż zastanawiam się czy nie ex aequo 1 miejsce. Zapach bardzo słodki i ciężki, ale ja takie kocham. Wyczuwam w nim bursztyn, wanilię i karmel. Używam ich zawsze na randki i wieczorne wyjścia. Jest to zapach na chłodniejsze dni, jednak jak mam tylko ochotę używam go cały rok- zależy od humoru. Butelkę mogłabym określić jako lekko tandetną, jednak ma coś w sobie i po flakonie można ocenić że to odważny i ekstrawagancki zapach. Zakupione kolejne 3 opakowania, także będę korzytać.
    Zalety:
    • zapach, trwałość.
  • 5 sierpnia 2021 o 14:44
    Dobre, słodkie perfumy
    Mam wrażliwy nos i czaiłam się długo na te perfumy. Obejrzałam sporo recenzji i jest to zapach, który się kocha, albo nienawidzi. Jak z większością mocniejszych zapachów. Dla jednych słodkie są zawsze za słodkie i tanie, inni mówią że orientalne są duszące, a świeże i owocowe pachną odświeżaczem do łazienki. Ale co do samych perfum. Otwarcie jest mocne. Schodzi to na szczęście w przeciągu paru minut. Są słodkie, ale dojrzałe. Z czasem czuć tę słodycz, jest stonowana i delikatna. Osobiście choćbym nie wiem jak próbowała, nie czuję olejku do ciasta czy kiczu, a zwykle gustuję w kwiatowych perfumach. Popsikałam się za uszami i na nadgarstkach i tyle wystarczy, żeby pachnieć dobrze, a nie zbyt mocno. Należy pamiętać, że na każdym będzie pachnieć inaczej i też nasze nosy mogą być zwodnicze. Utrzymują się długo. Zdecydowanie nie jest to zapach dla każdego, ale można go zaaplikować umiejętnie i nie pachnieć strasznie mocno. Nie wyczuwam jednak karmelu co było trochę zawodem, bo głównie dlatego je kupiłam. Ale muszę zapytać jeszcze otoczenie, czy oni czują. Sprawdzą się na dzień, na wieczór, jeśli jednak ktoś za dnia nosi delikatne perfumy, to zdecydowanie niech się tym nie psika, jest to intensywny zapach. Średnio widzę te perfumy na lato, ale parę psiknięć i będzie dobrze. Bardziej nada się na jesień/zimę.
    Zalety:
    • Zapach, słodki ale nie duszący, z czasem robi się bardzo subtelny
    • Trwały
    • Wydajny
    • Cena nie jest jakoś wygórowana
    Wady:
    • Nie wyczuwam karmelu, liczyłam że będą to takie mega słodkie perfumy, tymczasem ja czuję taką dojrzałą słodycz. Ale dostałam opinię, że ktoś to na mnie czuje, więc widocznie to z moim nosem coś jest nie tak.
    • Opakowanie, troszeczkę jak na mój gust kiczowate, głównie przez ten różowy napis, który daje vibe tanich zapachów.
  • 28 marca 2020 o 11:47
    Kiedy robisz porządek w torebkach i znajdujesz próbkę Gold Couture :D
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jakiś czas temu zamówiłam w perfumerii internetowej wszystkie dostępne warianty próbek Juicy Couture, a że w mojej toaletce gościły już pełnowymiarowe perfumy tej marki Viva La Juicy oraz Peace,Love zastanawiałam się jak poprawić sobie humor i zawędrowałam do porządków w torebkach :D jakie moje było zdziwienie gdy w jednej z nich znalazłam próbkę VLJ Gold od razu uśmiech zagościł na twarzy. Ja kocham w zapachach różnorodność,używam słodkich, kwiatowych,lekkich, ciężkich,szyprowych, gourmand,często jest tak że perfumy które używam latem nie podobają się na mnie o innej porze roku (mam tak z CK Truth ) jednym słowem nie próbuj zrozumieć kobiety :) Za to otwarcie Viva La Juicy Gold przywitało mnie słodkim karmelem,wanilią, gdzieś tam się tli bursztyn, są ciepłe,otulające, poprawiające nastrój, idealne na mroźną zimę kiedy śnieg trzaska pod nogami a ja mogę się wtulać w szalik który nimi pachnie.Mimo braku mrozu, śniegu bardzo dobrze się w nich czuję, po godzinie pojawia się zapach owoców, dodatkowo zwróciły na siebie uwagę w pracy także za jakiś czas powiem im Witajcie .
    • na mojej skórze utrzymują się około 6 godzin
    • zapach rozwija się bardzo delikatnie
    • zwróciły na siebie uwagę w pracy :)
    Wady:
    • dostępność stacjonarna
  • 3 grudnia 2019 o 22:11
    Aromat do ciasta :((((
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Lubie ciasto, ale nim pachniec? ?NIE! Przede wszystkim zapach nie jest wart tej ceny. Czulam go w latach '90.Czuc kiczem -serio. Chcesz wiedziec jak pachna .Wysyp platki sniadaniowe, posyp cukrem i skrop obficie olejkiem-aromatem cytrynowym, pomaranczowym ,waniliowym ,arakowym do ciast .Lubie slodkie ciezkie zapachy ale to? Dla kobiet? Serio? Nawet dla nastolatki bym nie kupila. No moze za 5 zl bym wziela, 8 letniej dziewczynce do zabawy ,psikania lalek :(((Zapach typowo dla malych dziewczynek. Osobiscie ,zamiast tych perfum wole upiec ciasto .Nie polecam. Nie chce juz go czuc. Cale szczescie to tylko probka. Mialam chec kupic 100ml w ciemno .Brrr. Zapach ze sklepow ,wszystko po 5 zl.
    Zalety:
    • Piekny flakon
    Wady:
    • Zapach tandetny, ordynarny arakowy, sztuczny -okropny.
  • 30 czerwca 2019 o 22:08
    Ciepła wanilia, ale jak aromat do ciasta
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    To ciepłe waniliowe perfumy, których próbkę kupiłam po tym, jak były zachwalane przez v-blogera na youtube. Jednak jest to wanilia jak aromat do ciasta, nie ładna wanilia jak w Glam Rouge Naomi Campbell czy Donna od Valentino.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie