Wody perfumowane damskie

Juicy Couture Viva La Juicy EDP

Nasi użytkownicy zostawili 45 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 sierpnia 2023 o 12:58
    taka slodzinka ze ja bardzo lubie
    Używa od:próbka
    mialam pewne uprzedzenia co do zapachu patrzac po flakonie, ale po sprobowaniu probki, wiem ze te perfumy przedzej czy pozniej kupie, bo zapach jest obledny nuty sa slodkie, ale nie mdle, delikatne, dziewczece, przyjemne, idealne na lato, nie dusza tylko okalaja. sa lekko karmlekowe, kolaja mi sie z cukierkami do ssania, czuc rowniez lekki powiew owocow i wanilii, nuty nie sa nudne, powoli zmieniaja sie godzina po godiznie na moim ciele utrzymuja sie okolo 7h, nawet w lato, jestem zadowolona z trwalosci. polecam na okres cieplejszy oraz na dzien, dla niektorzych mzoe byc zbyt cukierkowy ale dla libiacych slodkie jest 10/10
  • 28 stycznia 2023 o 18:50
    Mają coś w sobie
    Wodę perfumowaną Viva La juicy trafił w moje ręce przez przypadek - zamieniłam się w ciemno za inny zapach, którego nie mogłam znieść. I nie żałuję! Perfumy pachną słodko, dość infantylnie ale mają to coś. Są pociągające, słyszę na ich temat komplementy od mężczyzn. Jak dla mnie pachną cukierkami karmelkowymi, zapewne za sprawą karmelu i pralin obecnych w bazie. Nie wyczuwam natomiast owoców z nut głowy ani jaśminu czy gardenii obecnych w nucie serca. Typowy słodziak. Trwałość i projekcja przeciętna, ja go wyczuwam do 6 godzin. Taki przyjemniaczek na osłodę. Raczej na wiosnę. W regularnej cenie raczej bym się na nie nie skusiła. Flakon może i kiczowaty, ale według mniej bardzo uroczy.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Cena nieadekwatna do jakości
  • 18 marca 2021 o 6:42
    Ładny zapach, ale mam rważenie, że...
    ...jest strasznie nietrwały. Orient, kwiaty, i pazurek. Jest przyjemnie, słodko i radośnie. Tylko co z tą trwałością? Czuje 20min i później nic. Flakon - jedna wielka kiczowata butla, jarczmarczny blichtr. Reasumując, nie jest to zły zapach. Taki bezpiecznik. Na dzień/ letni wieczór. Można testować, ale kupić ponownie? Hmmm. Chyba nie.
    Zalety:
    • zapach,
    Wady:
    • flakon,
    • trwałość,
    Rudzik7
    24 września 2020 o 12:14
    Achhh, nadal je lubię
    Parę lat temu dostałam je w prezencie, wtedy bardzo mi się podobały, ale były drogie i problem był z dostępem. Jakieś 2 lata temu trafiłam je będąc w TK Maxx i kupiłam pod wpływem chwili 100ml butlę :). Zapach od razu przeniósł mnie do tych beztroskich czasów, troszkę obawiałam się je używać w przestrzeni publicznej, ze względu na to, że jestem już grubo po 30 i mogą wydawać się dla mnie zbyt infantylne. Ale w końcu sobie powiedziałam, że walić to, czuję się w nich komfortowo, zebrałam też kilka komplementów więc przestałam się przejmować i nosiłam z dumą :). Sam zapach na pierwsze wrażenie niczym szczególnym się nie wyróżnia, sporo perfum ma podobne nuty, ale jak on jest ładnie zmiksowany, czuć tutaj białe kwiaty, owocki i wszystko to zalane karmelkiem i wanilią, brzmi bardzo słodko, ale ja ich wg tak nie odbieram. Dla mnie są jak taki przyjemny, rześki obłoczek. Trzeba się nimi globalnie pryskać gdyż trwałość mają ulotną, dłużej czuć je też na ubraniach niż skórze, jest to zapach który nikomu nie przeszkadza i odbierany jest jako przyjemny. Sam flakon jest mega kiczowaty i jest boski, podoba mi się ta przesada, kokarda, zawieszka i olbrzymi korek. Zużyłam je dosyć szybko i od razu zamówiłam następne opakowanie, lubię je mieć po prostu, poprawiają mi nastrój. Szczególnie teraz podczas pandemii gdy siedziałam w domu używałam z dużą przyjemnością, zapach mi się nie znudził i nie zmęczył. Jest taki mój, gdy nie mam ochoty na cięższe perfumy, albo nie wiem czym danego dnia się prysnąć to właśnie po nie sięgam. Polecam testy, nie kupować w ciemno.
  • 5 września 2020 o 13:34
    Landrynkowa słodycz
    Używa od:próbka
    Ten zapach kojarzy mi się w jakiś sposób z landrynkami i z Paris Hilton. Nie ze względu na podobieństwo do zapachów sygnowanych jej nazwiskiem, bo bez bicia przyznaję, że nie wąchałam żadnego z nich. Chodzi mi raczej o jej wpływ na świat mody w czasach jej świetności, a perfumy pochodzą z właśnie tamtego okresu. Nie mówię tego złośliwie, mimo że wtedy nie znosiłam mody na róż, teraz patrzę na nią nostalgicznie! Kojarzy mi się z najtańszymi zapachami z Rossmanna za 14 zł. I tego też nie mówię złośliwie. W tamtych czasach, na początku dwudziestego pierwszego wieku wielkie domy mody inspirowały się tym co tanie i stereotypowo uważane za "tandetne" bądź "kiczowate", a wspomniana Paris Hilton paradowała w dresach po czerwonym dywanie. Moda była momentami absurdalna i bez smaku, ale w dzisiejszej dobie nudnego i sterylnego perfekcjonizmu mam wrażenie, że była przynajmniej "jakaś" i na luzie. Tak jak zapachy, którymi psikałam się jako spłukana nastolatka, ten jest cukierkowy, z nutami owocowymi i kwiatowymi, ALE pragnę zaznaczyć, że to co kojarzy się z taniochą zostało tu bardziej oszlifowane i wyważone. Zapach jest słodki, ale nie za słodki, nie mdły. Cukierkowy, na luzie, trochę infantylny, ale jednak w sposób bardziej wysublimowany. Z czasem nuty słodkie, owocowe, "landrynkowe" ustępują i wchodzą bardziej delikatne, kwiatowe. Nawet opakowanie puszcza oko do tej estetyki tą wielką różową kokardką. Jestem zmienna. Czasem mam ochotę ubierać się jak Siouxsie Sioux, czasem jak Paris Hilton. Ten zapach jest idealny na te drugie dni, ale także dgdy po prostu mamy radosny wiosenny dzień i zakładamy sukienkę. Zazwyczaj nie lubię słodkich zapachów, ten jest niby taki stereotypowo słodziutki, a jednak inny. Słabiutka trwałość jak na perfumy kosztujące przynajmniej więcej niż 100 zł - po 4-5 godzinach po zapachu ani śladu. Za to minus.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie