Wody perfumowane damskie

Juicy Couture Couture Couture EDP

Juicy Couture Couture woda perfumowana 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

khy
    18 października 2024 o 10:06
    Pracowy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Lekki, cytrusowy zapach. Mandarynki, grejpfrut, z podbiciem jasminowym. Łagodny w klimacie, ma w sobie zarówno ciepło, jak i pewną czystość. Dobrze się go nosi do pracy, pomaga się skoncentrować. Jest jednak zupełnie nie mój - potestowalam i starczy.
  • 9 stycznia 2021 o 14:01
    Orientalny zapach
    Zapach orientalno - kwiatowy. Intensywny, trwały, intrygujący. Zapach jest ciekawy. Idealny na zimowe wieczory. Nie jest to jednak moj faworyt. Uwagę przykuwa oryginalny flakon, który podkreśla charakter perfum
    Zalety:
    • flakon
    • intensywność
    vega_80
    14 kwietnia 2015 o 12:13
    Sama nie wiem
    Kupiłam ten zapach w ciemno i sama nie wiem co o nim myśleć. Jest jednym z dziwniejszych, jakie było mi dane używać. Jest słodki - to na pewno. soczyście owocowy, przyjemny, ale coś mi w nim przeszkadza.Pierwsza faza jest cudownie smakowita, niemal czuję smak ciemnych słodkich, dojrzałych winogron, jednak potem wkracza jaśmin z jakąś kremowo - plastikowo - mdlącą nutą w tle i zapach zaczyna mnie irytować. Pierwszy raz zdarzyło się, że trwałość zapachu mi przeszkadza. Jest duszno, baaardzo słodko i ciężko. Pół biedy, gdyby za męczącą słodyczą stały owoce - to byłabym w stanie znieść, ale w Couture na mojej skórze dominuje słodycz kwiatów, której niestety nie jestem w stanie udźwignąć. Ta gęsta kwiatowa mieszanka oplata mnie, poddusza, dręczy jednostajnością i ogromną trwałością. Po godzinie od aplikacji na skórę (ubrań nie psikam) czuję się zmęczona zapachem, zwłaszcza jeśli przebywam w zamkniętym pomieszczeniu. O dziwo, na dworze podczas chłodnych, wietrznych dni zapach pięknieje, ciągnie się długim ogonem, wzbudza zainteresowanie innych. No ale co mi z tego, skoro większość czasu spędzam w domu(mam małe dziecko i aktualnie jestem na urlopie wychowawczym)? Couture może się podobać, jest niespotykany, mocny, kobiecy - ale to nie jest zapach dla mnie. Nie na codzień, nie "po domu", nie na wiosnę ani lato. W sumie nie wiem na jakie okazje możnaby go używać, może coś wymyślę, bo nie chcę się go pozbywać. Zachowam go na wypadek braku innych perfum, wojny, bezrobocia, czy innej klęski ;) Podejrzewam jednak, że podzieli los wielu innych pachnideł, które zdobią półkę z perfumami i czekają na "swój" czas, który pewnie nigdy nie nadejdzie. Flakon fajny, choć ten różowy wstążko - suwak jest dla mnie wielką zagadką (po co to komu?). Pudełko kiczowate, ale praktyczne i dobrze wykonane. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie 30 ml
    qqłka
    17 stycznia 2015 o 10:08
    klasyczne w typie:
    Pierwsze skojarzenie - Lalique klasyczne, ale nieco mniej ostre a w bazie zbliżające się do Ferre Essence d\\\\\\\\\\\\\\\'eau. Może też konkurować z J\\\\\\\\\\\\\\\'adore . Przez podobieństwo stylu flakoników przywołałam z pamięci również zapach Betsey Johnson... Ale jest on krzykliwie plastikowo słodki a Couture kremowo kwiatowe. Białe kwiaty jaśminu i pomarańczy z nutą słodkiej mandarynki podbite miodowym wiciokrzewem i wanilią. Kompozycja wydaje się ukłonem w kierunku lat 90tych, które wykreowały taką klasykę jak J\\\\\\\\\\\\\\\'adore i Poeme. Po dłuższym kontakcie z zapachem odnalazłam w nim spore podobieństwo z Ungaro od Emmanuela Ungaro a co za tym idzie - klimatu Gaultiera Clasique edp tyle, że jakby lekko kwaśniejące... Na pewno nie do dresów i trampek... Szpilki i sukienka w ocelota... Kobiecy, słodki ale nie ulep, dla dojrzalszych i klasycznie eleganckich kobiet ze skłonnościami flirciarskimi ;)) Edit: Mój względny zachwyt tymi perfumami przygasł. Zapach jakby potaniał i nieco się rozpłaszczył... W dodatku wyszło iż są niezbyt trwałe.. Używam tego produktu od: na razie testy choć zkup nie został wykluczony... Ilość zużytych opakowań: ....
    morelle
    13 grudnia 2014 o 23:10
    Chemiczne owoce w kuszącej butelce
    Ten zapach coś w sobie ma, nie powiem. Początek jest miły dla nosa, delikatnie retro, soczyście w nieprzesłodzony sposób. Niestety, im bardziej te perfumy się rozwijają, tym bardziej jest sztucznie i nie tyle dusząco, co jakoś tak momentami ni to kusząco, ni to mdląco. Owoce stają się chemiczne, pozbawione pierwotnego lśnienia, zaczynają przypominać woń uperfumowanych dawno temu ubrań w szafie. Nie dla mnie, stanowczo. Myślę, że bardziej stanowczy kwiatowy akcent wyszedłby tej wodzie na dobre, byłoby to wyrafinowane przełamanie owocowej pulpy delikatnie kwaśniejącej na słońcu. Używam tego produktu od: testy od dawna Ilość zużytych opakowań: testy

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie