Balsamy do ciała

Eucerin AtopiControl, Pielęgnujące mleczko do ciała

Eucerin Atopicontrol mleczko pielęgnujące do ciała 250ml

Noor
    2 grudnia 2022 o 22:54
    Nie no, oczywiście że świetne, w końcu to Beiersdorf, ale przyjemności z używania raczej nie ma się co spodziewać
    Działanie świetne. Na Eucerinie jeszcze nigdy się nie zawiodłam. To apteczna linia kosmetyczno-farmaceutycznego koncernu Beiersdorf. Mleczko nawilża i natłuszcza nawet bardzo suchą skórę praktycznie na cały dzień. Zapewnia jej komfort i zdrowy, ładny wygląd. Niestety przyjemności używania nie daje zbyt dużo - nie jest barwione i perfumowane. To oczywiście plusy, zwłaszcza dla atopików, ale sam zapach mleczka jest średni - trochę nut jakby ... migdałowych? ale ogólnie pachnie jak apteczne maści. Konsystencja płynna, na skórze jednak rozprowadza się topornie. Raczej nie ma mowy, żeby po prostu nalać w zagłębienie dłoni i rozsmarować równo taką porcję. Radzę nałożyć równomiernie kilka małych porcyjek "pacnięciami", na każdą z poszczególnych części ciała i dopiero takie porcyjki wmasować. Zostawia tłustą warstwę, która wchłania się po jakichś 15-20 minutach, zostawiając już tylko miękką, nawilżoną skórę. Opakowanie dobrze zaprojektowane i ładne - lubię takie oszczędne projekty, chociaż kartonik uważam za zbędne niszczenie lasów.
  • 13 października 2016 o 16:11
    W porządku
    Na wstępie muszę zaznaczyć, że nie mam skóry atopowej. Ale dostałam w prezencie zestaw kosmetyków Eucerin złożony z 5 produktów, a ponieważ lubię kosmetyki apteczne, postanowiłam go zużyć. Ogromnym plusem kosmetyków jest ich skład i uniwersalność - nie mają substancji zapachowych i można je stosować nawet u niemowląt. Za to ogromny plus, bo wiadomo od razu, że mamy do czynienia z produktem dobrej jakości, bez zbędnej chemii. Natomiast nie zostałam wielką fanką tego mleczka. Ma nie za przyjemną konsystencję: z jednej strony jest płynne jak to mleczko, a z drugiej - dość ciężko je rozsmarować, bo w kontakcie ze skórą robi się “tępe”. Jeśli mamy niedokładnie osuszoną skórę po kąpieli i nałożymy mleczko, to produkt zaczyna się ślizgać po kropelkach wody i nie ma szans już go rozsmarować. Zostawia wtedy białe ślady. Wydajność jest OK. Do mleczka nie dodano substancji zapachowych, ale swój zapach jednak ma. Nie jest zbyt przyjemny, ale za to delikatny i szybko znika, więc to nie problem. Opakowanie mi się podoba, bo jest proste, trochę trzeba się namęczyć, żeby zużyć kosmetyk do końca, ale da się. Same właściwości nawilżające są OK, ale nie ma rewolucji :( a szkoda, bo mam bardzo suchą skórę i liczyłam na dogłębne nawilżenie. Mleczko szybko się wchłania i nawilża skórę nie zostawiając uczucia lepkości czy tłustości, ale nie nazwałabym tego turbo nawilżeniem. Sama nie kupię więcej tego mleczka ze względu na cenę, bo nie mam skóry atopowej, więc mogę korzystać z tańszych produktów, ale myślę, że jeśli ktoś ma skórę atopową, to zdecydowanie warto wypróbować. Plusy: +kosmetyk apteczny, dobrej jakości, można stosować nawet u noworodków +bardzo łagodny, nie ma szans, żeby podrażnił +szybko się wchłania +ładne i dość wygodne opakowanie +bez sztucznych substancji zapachowych Minusy: -nie za łatwe do rozsmarowania -cena -dostępność Dałabym 5 gwiazdek, ale przy tej cenie oczekuję super produktu, a tu jest tylko OK, więc 4 gwiazdki.