Bioderma, Atoderm, Intensive Baume (Intensywne nawilżający balsam do skóry bardzo suchej, podrażnionej i atopowej)

92 HIT!
95 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiBalsam Atoderm Intensive baume do skóry atopowej szybko redukuje swędzenie i potrzebę drapania. Kompleks LIPIGENIUM™, złożony z biolipidów naturalnie występujących w naskórku, trwale odbudowuje barierę skórną poprzez biologiczną stymulację syntezy lipidów i białek, które tworzą cement międzykomókowy. Bardzo dobrze tolerowany. Od 1. dnia życia.
Cechy produktu
- Struktura
- bogate
- Konsystencja
- krem
- Pojemność
- >250ml, 100 – 250ml, 50 - 100ml
- Skóra
- sucha, wrażliwa, alergiczna / atopowa
- Rodzaj
5 grudnia 2022, o 14:49
15 listopada 2022, o 22:35
21 października 2022, o 15:55
Cudowny
Kocham ten balsam za to jak wspaniałe ma działanie!
Mam skórę bardzo wrażliwą, skłonną do alergii, zaczerwienia. Do tego od dziecka tańczę w balecie, więc siniaki, otarcia, wszelkiego rodzaju podrażnienia są u mnie na porządku dziennym.
Ten balsam jest jednym z moich ulubionych produktów do pielęgnacji ciała, wspaniale nawilża, przynosi ukojenie, nie uczula. Wygładza skórę i pozostawia uczucie jędrności, odżywienia na długie godziny.
Jest wydajny, a do tego świetnie się wchłania, nie pozostawia nieprzyjemnego, tłustego filmu.
ZALETY: Świetnie działanie
Wspaniałe nawilżenie i odżywienie
Ujędrnianie
22 września 2022, o 12:37
8 sierpnia 2022, o 23:06
Używa produktu od: miesiąc
3 sierpnia 2022, o 16:02
ratunek dla skóry
Ten produkt zalecił mi dermatolog. Mam skórę atopową, „wyprysków” atomowych mam sporo. Jeśli nie posmaruje skory balsamem po myciu, lub balsam będzie niewystarczająco nawilżający swędzi, piecze, łuszczy się. Przy tym produkcie problem mija. Wiadomo nie oczekuje od tych produktów cudów, zlikwidowania wyprysku gdyż jest to produkt wspomagający leczenie. Spełnia moje oczekiwania w 100%. Ma duże wygodne opakowanie z pompką, przyjemną konsystencje. Ważne jest to ze nie ma zapachu, który może dodatkowo podrażniać skórę. Nawilża, koi i przywraca komfort skórze.
ZALETY: - duże opakowanie
- pompka
- brak zapachu
- mocno nawilża
- lekko natłuszcza
- koi
WADY: brak
5 /5
28 lipca 2022, o 18:59
Długotrwałe nawilżenie
Bardzo lubię ten balsam ponieważ sprawia że skóra jest długo nawilżona i elastyczna , ukojona i nie koliduje zapach balsamu z innymi moimi zapachami , wygodna pompka ułatwia aplikację i polecam każdemu kto ma suchą ,lub podrażniona skórę . Dla osób które nie muszą unikać słońca fajnie też sprawdza się też po opalaniu.
ZALETY: lekkość ,intensywne nawilzanie
WADY: nie dostrzegam
17 lipca 2022, o 11:58
Wykorzystała: jedno opakowanie
Balsam ukojenia
Witam, chciałam się w podzielić swoją opinią na temat balsamu Bioderma, od wielu lat choruje na chorobę skóry - łuszczyce. Miała wiele zwrotów akcji w związku ze swoją chorobą, dlatego od wielu lat poprzez metodę prób i błędów stosowałam wiele kosmetyków nawilżających drogeryjnych, oraz aptecznych, niestety raz z lepszym, raz z goryszym smutkiem, do puki nie trafiłam na balsam Bioderma. Idealnie się wchłania, nie pozostawiając żadnej powłoki na skórze, od razu po zastosowaniu koi skórę, dzięki temu nie mam odruchu drapania, jak to zazwyczaj towarzyszyło mi po wchłonięciu się balsamu, efekt utrzymuje się na dłużej już po pierwszej aplikacji, skóra jest bardziej elastyczna i nie pozostawia suchych białych śladów, po wchłonięciu się kosmetyku. Polecam wszystkim osobą z dolegliwościami skórnymi, ulga już po pierwszym zastosowaniu, w połączeniu z emolientem do kompilei z tej samej linii tworzy duet idealny. Polecam
ZALETY: Nawilżenie skóry już po pierwszym zastosowaniu.
7 lipca 2022, o 09:35
Wykorzystała: kilka opakowań
Moja1.5 roczną córka ma podejrzenie AZS i skłonność do alergii skórnych. Po wypróbowaniu różnego rodzaju kosmetyków byłam załamana bo,nic jej nie pomagało.Od koleżanki dowiedziałam się o balsamie Atoderm więc zakupiłam aby przetestować .Po pierwszym użyciu już byłam zachwycona córka nie piszczała przy nałożeniu i dała się cała posmarować.
Stosowałam parę dni i już widziałam wielką różnicę. Suche plamy zanikały i nie wracały. Naprawdę według mnie jest najlepszy na świecie i już na zawsze będzie mieszkał z nami w domu .Używamy go codziennie.
Szybko się wchłania przy czym skóra jest bardzo nawilżona i nie pozostawia tłustych plam .
Zapach neutralny -taki trochę dziwny przypominający lateks ale,wiadomo że produkty na alergie nie mogą być perfumowane.
Cena jest dość wysoka -ale produkt jest warty każdej złotówki.
Na promocji można go kupić dużo taniej .
ZALETY: -Skuteczność-w krótkim czasie doprowadził skórę do normalności.
-nie szczypie i nie piecze
-szybko się wchłania przy czym pozostawia skórę nawilżona i bez tłustych plam
-wygodne opowakowanie z pompką
-wydajność-kupuje największe opakowanie
WADY: -jedyna wada -przy kończącym się produkcie ciężko jest wydobyć resztki balsamu więc trzeba go odkręcić i wyciągnąć rurką od pompki
9 czerwca 2022, o 17:24
Wykorzystała: kilka opakowań
Zdecydowanie najlepszy balsam do skóry suchej, bardzo suchej, atopowej. Nawet gdy mam bardzo podrażnioną skórę potrafi ją ukoić i jej nie podrażnia tak jak inne konkurencyjne balsamy.
Bezzapachowy.
Wygodne opakowanie z pompką 500ml, które ja preferuję, bo używam często, ale są też inne opcje, tj. tubki 200ml i 75ml.
Dla mnie duży plus, że mogą go stosować także bezpiecznie moje dzieci.
Konsystencja jest treściwa, ale nie ma problemu z wchłanianiem się.
Polecam!
ZALETY: Skuteczny, koi, nawilża, natłuszcza, wydajny.
produktów87
recenzji1058