Balsamy do ciała

Pachnidelko
Loreal CERAVE Nawilżający balsam do ciała 340 g

• 28 maja 2025 o 11:30
    Klasyk
    CeraVe Nawilżający Balsam to produkt, który naprawdę sam się broni swoją skutecznością. Sprawdza się świetnie przy skórze suchej i wrażliwej, dlatego u mnie jest numerem jeden na zimę, gdy skóra potrzebuje wyjątkowego nawilżenia. Regularnie do niego wracam, bo daje długotrwały komfort i nie powoduje podrażnień. Co więcej, nawet moi bracia się na niego kuszą, co świadczy o jego uniwersalności i dobrym działaniu. Balsam ma lekką, ale odżywczą formułę, która szybko się wchłania. Zdecydowanie warto go wypróbować, jeśli szukasz solidnego kremu do wymagającej skóry.
    Zalety:
    • Składniki
    • Szybko się wchłonie
    • Nie uczula
  • 24 maja 2025 o 1:06
    Wielokrotny zakup
    Ulubieniec do ciała. Uniwersalny, bezzapachowy, w wygodnym opakowaniu umożliwiającym zużycie do końca. Bardzo chętnie do niego wracam, wiem, że mnie nie zawiedzie
    Zalety:
    • Wydajny
    • Bezzapachowy
    • Nawilżający
  • 22 maja 2025 o 12:26
    Nie dla bardzo bardzo suchej skóry
    Ogólnie ten balsam jest bardzo dobry, ale nie dla bardzo suchej skóry. Mam problem z mocno przesuszoną skórą dłoni, gdzie zwykłe kremy w ogóle nie dają sobie rady. Wybór padł na ten balsam, jako bardziej intensywna alternatywa dla leciutkiej emulsji nawilżającej, którą lubię. Balsam jest gęsty, z początku daje przyjemne uczucie otulenia i nawilżenia skóry. Po kilku minutach wchłania się prawie całkowicie, nie zostawiając na skórze wyczuwalnej warstwy. Z jednej strony jest to dobre, jeśli chce się stosować go do ciała. Kilka chwil i można się ubierać, ale w przypadku bardzo suchej skóry, brakuje mi tej warstwy, która chroniłaby skórę przed wysuszeniem i działaniem czynników zewnętrzych. Z kolei jako krem do twarzy ten balsam jest dla mnie za ciężki i nie uważam, żeby był dobrym wyborem, szczególnie dla skóry problematycznej, ale przesuszonej. Jak to proudly Cerave balsam jest bezzapachowy. Dla podrażnionej i wrażliwej skóry w sam raz, ale na co dzień wieje nudą. Niemniej nie przeszkadza mi to. Nie wiem czy kupię go ponownie, bo jednak emulsja z mocznikiem jest bardziej nawilżająca, bogata w humentanty.
  • 20 maja 2025 o 12:48
    Polecam
    CeraVe Nawilżający Balsam do Skóry Suchej naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył – ma gęstą, treściwą konsystencję, a mimo to bardzo dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Już po kilku dniach regularnego stosowania zauważyłem, że skóra jest wyraźnie bardziej miękka, nawilżona i mniej podatna na przesuszenia. Doceniam też to, że nie ma drażniącego zapachu i świetnie sprawdza się nawet przy wrażliwej skórze – zdecydowanie produkt, do którego będę wracał.
    domekk
    10 maja 2025 o 14:27
    świetny balsam
    Stosuję ten balsam od kilku tygodni i jestem naprawdę zadowolony. Ma bogatą formułę, która nawilża skórę i skutecznie wspiera odbudowę naturalnej bariery ochronnej. Dzięki trzem ceramidom i kwasowi hialuronowemu skóra staje się wyraźnie gładsza i mniej sucha. Co ważne, jest bezzapachowy, hypoalergiczny i nie powoduje zatykania porów, co dla mnie jest dużym plusem. Dodatkowo, technologia MVE sprawia, że nawilżenie utrzymuje się przez cały dzień.