+tusz jest całkiem niezły, uplasowałabym go gdzieś pośrodku między dobrymi a złymi, ma wiele zalet, ale jest na rynku cała masa lepszych tuszy,
+szczotka przyjemna, klasyczna, raczej nie miałam z nią problemów,
+tuszuje dolne i górne rzęsy bez problemu, z góry i z dołu,
+absolutnie nie skleja rzęs,
+nie kruszy się,
+nie obija się na górnej powiece,
+ciekawie pachnie,
+nie schnie przez długi czas (ja wyrzuciłam go po 2 miesiącach, bo mi się już znudził, ale był tak samo mokry jak na początku),
+efekt jaki daje jest niezły, nie jest to petarda, nie jest to tusz bardzo dobry, ale dobry to już tak, pogrubia rzęsy, wydłuża je, ale nie jakoś spektakularnie,
+nie jest to naturalny efekt, rzęsy są widoczne, ale nazwałabym to umiarkowanie mocnym zaznaczeniem,
+zmywa się bardzo łatwo,
+nie wpada do oczu, nie podrażnia,
-/+opakowanie nawet ok, znośne,
-wysoka cena, nie jest ona uzasadniona tak naprawdę, wiele tuszy daje taki efekt (lub lepszy)
Tusz jak widać jest poprawny, widocznie podkreśla oczy, ale nie jest to turbo/dramatyczny efekt, a taki lubię. Oczy maluję tylko tuszem, więc lubię, kiedy są dobrze podkreślone. Żeby to jakoś lepiej zobrazować, 5 dałabym tuszom, za które zapłacę każde pieniądze, które robią z rzęsami cuda. 4 dałabym tuszom, które dają doskonały efekt, ale mają pewne wady, np. źle się zmywają, ciężko się nimi maluje, robią grudki i trzeba się trochę namachać. 3 to tusz, który daje gorszy efekt, ale nie ma jako takich wad, wszystko z nim ok.
Czy polecam? Sam produkt polecam, bo nie przysporzył mi żadnych problemów, jednakże dla mnie efekt był za słaby. Jeśli zaś chodzi o cenę regularną, to uważam, że tusz nie jest jej wart. Można za 50 zł kupić 4 i 5, spokojnie:)
- Trwałość