Kremy i maski do rąk

L'Occitane Creme Mains a Croquer a l'Amande de Provence Krem do rąk 'Migdał'

• 11 kwietnia 2025 o 9:24
    Pogorszenie stanu dłoni po pozornej poprawie i męczący zapach
    Tubka z miękkiego plastiku o zielono-srebrnej szacie graficznej z zamknięciem w kształcie oktagonalnym. Zapach perfumowany z dodatkiem oleju migdałowego, początkowo przyjemny, później niestety zbyt wolno wytraca swoją intensywność, drażni mój węch, a po 20 minutach wręcz dusi i wyczuwam swędzenie podniebienia. Konsystencja lekkiego kremu, nie ma problemu z rozmasowaniem na skórze, w ciągu chwili od aplikacji całkowicie się wchłania nie pozostawiając lepiącego filmu, więc nadaje się do reaplikacji w ciągu dnia bez obaw o roznoszenie na ubrania i tłuste plamy. Niestety nie jest to produkt dla mnie, ponieważ po 3 dniach użytkowania pojawiły się na wierzchu dłoni czerwieniące się po dotyku swędzące wypustki, miałam wrażenie, że z każdym kolejnym dniem skóra dłoni pękała coraz mocniej, dlatego na ponad tydzień odstawiłam go i dopiero wtedy wróciłam do niego ale wszystko się powtórzyło, nie zauważyłam odżywienia, no i ten zapach jest zbyt mocny.
    Anulado
    27 kwietnia 2024 o 18:13
    Dobry na lato lub do pracy przy komputerze
    Lubię używać go przede wszystkim latem, mam go też na biurku, czasami miniaturkę w torebce. Jego działanie nie jest tak dobre jak jego bardziej rozpoznawalnego brata (mowa oczywiście o kremie do rąk L'Occitane z 20% zawartością masła shea), jednak gdy ktoś ma mniej wysuszone czy mniej wymagające dłonie, może być wystarczający. Zapach: niby migdał, ale jak dla mnie nie migdał. To mi się zresztą w tym kremie podoba - że nie jest duszący, słodki, jak wiele kremów o zapachu migdałów. Jest to jakaś mieszanka zapachowa, lekko ziołowa. Ciężko jednak mi powiedzieć, co konkretnie czuję. Konsystencja produktu nie jest ani gęsta, ani rzadka, coś pomiędzy. Krem szybko się wchłania, nie zostawia tłustego filmu, zauważalnie wygładza powierzchnię skóry. Jest dla mnie pierwszym wyborem, gdy pracuję przy komputerze lub piszę. Poradzi sobie z normalnym nawilżaniem skóry, ciężko wysuszonej raczej nie uratuje. Biorąc pod uwagę, że kosztuje tyle samo, co kultowy krem L'Occitane, a działanie ma słabsze, nie będę już raczej do niego wracać. Bardzo podoba mi się opakowanie, trochę w stylu vintage. Cieszy oko, ale to (nie)stety nie wszystko.
    Zalety:
    • szybkie wchłanianie
    • brak tłustego filmu
    Wady:
    • słabsze działanie a cena ta sama co kremu L'Occitane 20% masło shea
  • 9 lutego 2024 o 18:34
    Jego aplikację trzeba wciąż powtarzać. Nawilża krótkotrwale. Działanie regenerujące też marne.
    Krem kupiłam na lotnisku. Jego bardziej tłustą wersję z masłem shea kupowałam wcześniej w sklepie firmowym L'Occitane. Krem jest w lekkim opakowaniu, z dość niewygodną w użyciu małą zakrętką. Jest lekki, szybko się wchłania. Pachnie "naturalnie", tak średnio przyjemnie. Po aplikacji dłonie są nawilżone i skóra czuje się komfortowo. Niestety to uczucie nie trwa długo. Moje dłonie są dość suche (na tyle, że odczuwam potrzebę stosowania kremów), ale skóra nie jest spierzchnięta czy popękana. Krem najlepiej sprawdza się w pracy z papierami lub klawiaturą kiedy nie chcemy mieć na dłoniach nic tłustego. Ale trzeba go mieć przez cały czas pod ręką, bo już za chwilę trzeba znów dłonie smarować. Działanie tego kremu ma się nijak do wysokiej ceny. Wiele drogeryjnych kremów za kilka złotych działa tak samo, a często lepiej. Podobny krem (nawet opakowanie jest podobne) można kupić w Biedronce. Nie wiem, na ile podobny jest skład, ale działanie praktycznie takie same.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie tłusty
    • lekkie opakowanie dobre do torebki
    Wady:
    • działanie nawilżające krótkotrwałe
    • brak zauważalnego działania regenerującego
    • wysoka cena
    W strefie wolnocłowej
    anna996
    18 stycznia 2024 o 16:51
    Niewiele robi, dużo kosztuje
    Krem jest bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć - słaby: - ma dość rzadką konsystencję - szybko się wchłania i szybko nie ma po nim śladu, można zapomnieć czy się w ogóle go nakładało - oprócz zapachu nic innego nie pozostawia na dłoniach - ani nawilżenia, ani innych wrażeń - pachnie dosyć przyjemnie, choć jest to zapach delikatny i trochę mdły - cena za wysoka w stosunku do pojemności i jakości - dostępność: salony L'occitane Ogólnie: dość słaby krem o wysokiej cenie i słabym działaniu. Oceniam na 2 gwiazdki.
  • 28 stycznia 2023 o 13:14
    Lekki.
    Ten krem ma dużo lżejszą formułę niż wersja z masłem shea. Wchłania się niemal natychmiast, ale jego właściwości pielęgnacyjne określiłabym jako średnie. Niemniej jak skóra dłoni jest w dobrej kondycji to się sprawdza. Moja jest bardzo sucha, więc w okresie zimowym, kiedy potrzebuje więcej pielęgnacji, ten krem jest dla mnie po prostu za słaby. Ale sprawdzi się w pracy biurowej, kiedy szukamy produktu, który nie zastawia tłustego filmu. Zapach ma ładny. To taki migdał nie migdał, bo troszkę jakby z ziołowymi nutami. Nie jest tak maksymalnie mocno perfumowany jak inne kremy marki. Ta wersja zapachowa jest dyskretniejsza. Zużyłam go szybko, bo z racji lekkiej konsystencji nakładałam go więcej. Pomimo zalet zapachowych zalety pielęgnacyjne są dla mnie niewystarczające, więc ponownie po niego nie sięgnę.