Kremy i maski do rąk

Mixa Hand Cream Repairing Surgras Lipidowy krem do rąk 30% 100ml
Mixa Pielęgnacja Suchej Skóry Lipidowy Krem do Rąk 100ml

• 20 lutego 2025 o 23:54
    Polecam ten krem!
    Krem bardzo dobrze nawilża, najczęściej nakładam ten krem na noc jako grubszą warstwę do wchłonięcia. Bardzo dobry do stosowania zimą na bardzo suche dłonie
    nikiii
    1 grudnia 2024 o 18:41
    Otulająca formuła, naprawdę działa!
    Jestem dość wymagająca jeśli chodzi o krem do rąk, gdyż mam skórę suchą, która wymaga częstego sięgania po niego. Ten krem jest pierwszym, do którego wracam i który zawsze lubię mieć przy sobie. Opakowanie to dość miękka tuba, co pod koniec zawartości może być problematyczne, ale chyba to jedyne do czego mogłabym się przyczepić ;) Sam krem ma treściwą konsystencję. Wystarczy go niewiele, co przekłada się na wydajność. Łatwo się go rozciera na skórze, początkowo po rozsmarowaniu wydaje się tępy, ale szybko ten efekt zmienia się w aksamitną gładkość, co bardzo mi odpowiada. Krem nie pozostawia na skórze tłustej czy klejącej warstwy, a mimo to czuję na niej ochronną warstwę. Stosowany regularnie rzeczywiście odżywia, przywraca skórze miękkość i uczucie komfortu, co jest szczególnie istotne w przypadku kiedy skóra jest przesuszona czy nieprzyjemnie ściągnięta. Na plus również zapach- świeży, wyrazisty, lecz niedrażniący. Tani nie jest (ok 20zł), rzadko widuję go stacjonarnie w promocji, ale uważam, że nawet za regularną cenę jest wart wypróbowania.
  • 18 czerwca 2024 o 9:06
    Najlepszy krem do rąk
    Zdecydowanie jest to najlepszy i jednocześnie ulubieniec jeśli chodzi o kremy do rąk, jedyny który daje radę zimą z moją skórą dłoni, pękającą, piekącą i mocno przesuszoną! Polecam baaardzo ;)
    Zalety:
    • Jakość, działanie natychmiastowe po jedynym użyciu, wydajność
    Wady:
  • 6 maja 2024 o 9:12
    Słabiutka ta regeneracja
    Lipidowy krem do rąk marki Mixa szarpnęłam w Biedronce. Mam skórę atopową, ekstremalnie suchą, a że zaczynał się sezon zimowy, to wiedziałam, że taki lipidowy opatrunek przyda mi się na pewno. Założyłam, że będzie to specyfik treściwy i tłusty, więc swoje miejsce w codziennej rutynie znalazł wieczorem przed snem. I faktycznie krem ten jest gęsty i bardzo treściwy. Niestety tym samym ciężko się rozprowadza i na dodatek przy dłuższym i mocniejszym tarciu zaczyna się brzydko rolować. Najlepszy sposobem było zaaplikowanie go w większej ilości i szybkie roztarcie. Mimo to był całkiem wydajny. Pewnie też dlatego, że używałam go raz dziennie, a przy lepszym stanie skóry nawet odpuszczałam, a to już oznacza, że nie był dla mnie przyjemny w stosowaniu. Ponadto krem posiada biały kolor i bardzo komfortowy, kremowy zapach o neutralnym charakterze, więc nie powinien drażnić. Kosmetyk zostawia tłusty film i nie wchłania się zbyt mocno. Właściwie miałam wrażenie, że rano po całej nocy on dalej był niewchłonięty, bo miałam uczucie, że podczas mycia rąk zmywam tę całą warstwę z nocy. I dlatego nie podoba mi się jego działanie, bo po spłukaniu dłoni nie były one w lepszej kondycji. Krem daje powłokę i uelastycznia, więc chroni naskórek przed szkodliwymi czynnikami, ale tylko w momencie kiedy na tej skórze się znajduje. Nie nawilża i nie odżywia w zadowalającym stopniu, wiec tym bardziej i nie regeneruje. Posiada bardzo średnie właściwości pielęgnacyjne, a jednak producent obiecuje coś innego. Na szczęście jest bardzo łagodny nawet dla uszkodzonej, popękanej skóry z egzemą. Nawet w tych słabych chwilach nie podrażniał ani nie zaogniał stanów zapalnych mojej skóry. Ale to jednak ciut za mało. Skład jest w miarę krótki, a jego podstawa to emolienty, sylikon i później masło shea, alantoina, wyciąg z nasion owsa. Na samym końcu konserwanty (w tym fenoksyetanol), mikroplastik i zapach. Nie idealnie, ale jak na tę półkę, to ok. Krem znajduje się w plastikowej tubce zamykanej na wygodny zatrzask. I niby wszystko ok, bo tworzywo jest dobrej jakości, ale strasznie twarde i w połączeniu z gęstością produktu stawiało opór przy dozowaniu, zwłaszcza pod koniec. Po rozcięciu opakowania (należy się uzbroić w mocne i ostre nożyczki) okazało się, że znajduje się w nim jeszcze sporo kosmetyku. Grafika stonowana, apteczna, a nawet dermokosmetyczna ;-) . Cena ok. Dostępność również. Dla mnie jednak jest to trochę niewypał i nie zamierzam wracać.
  • 21 kwietnia 2024 o 12:33
    Używam od kilku lat i jest niezastąpiony
    Pierwsze opakowanie tego kremu kupiłam chyba w 2017 r (!). Pamiętam, że szukałam czegoś turbo regenerującego zimą i akurat natrafiłam na Mixe w drogerii. Skóra moich dłoni jest normalna, ale jeśli nie stosuję żadnego kremu, to szybko staje się sucha i nieprzyjemnie napięta. Do tego bardzo wiele razy myję ręce w ciągu dnia, nie używam rękawiczek w czasie sprzątania czy zmywania naczyń, więc taka solidna ochrona i regeneracja jest mi potrzebna. Nie lubię mieć tlustych rąk w ciągu, bo boję się że dotknę twarzy albo włosów i będzie katastrofa. Dlatego tego kremu używam tylko na noc - im grubsza Warszawa, tym daje lepszy efekt. Ma tłustą, bardzo bogatą konsystencję, łatwo się wciera, ale dość długo wchłania. Ale chyba to kwestia jego składników i regenerującego działania. Krem ma fantastyczne działania nawilżające i regenerujące. Skóra po jego użyciu jest widocznie nawilżona, zregenerowana i miła w użyciu. Szybko zmniejsza nieprzyjemne ściągnięcie, nawilżenie też widać na skórach przy paznokciach (co nie każdym rem robi). Bardzo polecam!
    Zalety:
    • Dobrze nawilża i regeneruje skórę
    • Zmiękcza skóra
    • Dłonie są miłe w dotyku
    • Wygodne opakowanie, które na końcu można łatwo rozciąć i wydobyć produkt do samego końca
    • Cena, ale najlepiej kupować w promocji
    Wady: