Podkłady

Essence Camouflage 2w1 Podkład i korektor 2 w 1

Essence Camouflage 2w1 Podkład Korektor do Twarzy 10 Ivory Beige 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 68 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Agafii
    2 maja 2024 o 22:15
    Najukochańszy
    Zaglądam do swojego kuferka z cudami a tam co? Mój ukochany podkład /kamuflaż od essence cosmetics i postanowiłam od razu Wam, moje drogie Wizażanki o nim napisać. Nie bez powodu się tak nazywa- wynika to ze względu na swoje cudowne krycie, które nie powoduje efektu maski. Kolor jest jasny i ma żółte tony, idealny dla większości z nas. Odcień to 10 Ivory beige. Konsystencja powiedziałabym, że idealna, nie jest lejaca, ani gęsta, świetnie się nim pracuje. Nie oksyduje. Wykończenie ma satynowo-matowe. Można go stosować na całą twarz (ja tak robie) jak i punktowo, ponieważ jest to 2w1 podkład jak i korektor. Pamiętam, że kupiłam go jakieś dwa lata temu w hebe, akurat przy promocji na tą markę i zapłaciłam coś koło 9 zł. Bardzo polecam każdemu wypróbować ten produkt, dla mnie jest cudowny.
    Zalety:
    • Krycie
    • Kolor
    • Efekt
    Wady:
    • Dostępność
  • 18 czerwca 2020 o 9:54
    Lekki podkład
    Lekki podkład całkiem w porządku. Jak na drogeryjny produkt w niskiej cenie jest całkiem ok. Zazwyczaj używam kremów BB i CC więc taka delikatna formuła podkładu mi osobiście odpowiada. Niezłe krycie i ma matowe wykończenie.
    Drogeria Natura
  • 2 czerwca 2020 o 18:47
    Nóg nie urywa, ale okej
    Całkiem dobrze kryje, ładnie pachnie. Na mojej mieszanej cerze z tłustą strefą T razem z pudrem wyświecił się chyba po 4-5 godzinach, ale nie tragicznie. Nie podoba mi się kolor. Wzięłam najjaśniejszy, a moja skóra ma zdecydowanie jasny, ale żółty kolor i wyglądała tak...trupio, jak gdyby był siny. Zastyga całkiem szybko, dawał duże nadzieje, ale trochę nie spełnił moich oczekiwań, bo go nie używam.
    Zalety:
    • średnie krycie
    • zastyga szybko
    Wady:
    • trupi kolor, bardziej chłodny
    • wyświeca się średnioszybko
    • odbija się na ubraniach
    Drogeria Natura
  • 13 lutego 2020 o 15:35
    W sumie całkiem ok
    Nienajgorszy podkład za przyzwoitą cenę. Essence nie słynie z niewiadomo jak wybitnych podkładów i ich kolorystyki, jednakże ten dawał radę. Posiadałam kolor najjaśniejszy, który ogólnie był dla mnie za jasny... Niestety podkład wybitnie ciemniał, dosłownie po kilku sekundach i finalnie był za ciemny. Krycie miał naprawdę bardzo dobre, choć wyglądał na cerze dość ciężko. Nie zastygał i lubił się dość mocno wycierać nawet dokładnie utrwalony pudrem. Dodatkowo wybitnie się wyświecał, zwłaszcza w strefie T. Jako produkt sam w sobie był dla mnie bardzo średni. O dziwo, gdy zaczęłam go mieszać z Revlonem do skóry tłustej i mieszanej zaczął sprawować się znakomicie, ale to jednak nie była już tylko jego zasługa.
    Zalety:
    • krycie
    Wady:
    • ciemniał na twarzy momentalnie
    • słaba gama kolorystyczna
    • wyświecał się mocno
    • ścierał się
  • 23 października 2019 o 12:39
    Gdy znajdę swój hit, to zostaje wycofany...
    Zastąpił mi Revlona. I to godnie. Mogę nawet powiedzieć, że był lepszy. Kupiłam go trochę z braku wyboru, wypróbowałam tester, wygląda ok, cena niska, to biorę. Znalazłam mój hit. Krycie mega, trwałość mega, a efekt wizualny bardzo ładny. Najjaśniejszy kolor idealnie stapiał się z kolorem mojej twarzy, nie odcinał się od szyi. Spodobało mi się to, że nie zrobił żadnej masakry na skórze. Nie tworzył maski, czułam się w nim dobrze. Konsystencja była gęsta, dobrze się rozprowadzał gąbką. Zapach zupełnie neutralny. Cena jak marzenie - 16 zł. No i jak w tytule - gdy chciałam go zakupić ponownie, to znikł ze sklepu. Szukałam w innych, ale bezskutecznie.
    Drogeria Jasmin