Lakiery klasyczne

Cuccio Colour Glasgow Nights 6045 Lakier do paznokci 13ml

KardiaM
    1 października 2024 o 21:08
    Piękny odcień chłodnego różu 1275 oraz płynne złoto 1233
    W poszukiwaniu lakieru tradycyjnego, który zawiera jak najmniej szkodliwych składników, trafiłam na te. Postanowiłam zaryzykować i wypróbować :) Opakowanie jest duże, ma to swoje plusy i minusy- zaletą jest wydajność i spora ilość produktu, natomiast wadą może być szybsze zgęstnienie lub zaschnięcie lakieru zanim się go zużyje. W środku jest kuleczka, dzięki której można wymieszać lakier. Pędzelek jest precyzyjny, dość długi i zaokrąglony przy brzegach, co bardzo ułatwia dokładne i estetyczne pomalowanie paznokci. Konsystencja lakieru jest dość rzadka, ale jak dla mnie w sam raz. Posiadam odcienie: brudny róż, stonowany, delikatny oraz intensywne metaliczne złoto z milionem zatopionych malutkich drobinek, dający wyrazisty efekt. Już po pierwszej warstwie krycie było zadowalające, ale dla pewności malowałam dwie. Efekt jest bardzo ładny i dość trwały, bo wytrzymał u mnie kilka dni w dobrym stanie. Produkt nie spowodował u mnie żadnych niepożądanych reakcji i nie miałam problemu z jego zmyciem za pomocą zmywacza bez acetonu. Chętnie wypróbuję inne kolory :)
    DagiStr
    18 stycznia 2024 o 15:01
    Dobry
    Naprawdę dobry lakier, zwłaszcza biorąc pod uwagę moje paznokcie na których zazwyczaj nic nie trzyma się do 5 dni, ten daje radę Co prawda 5 to nie 10 jak obiecuje producent ale ok wiem że mam trudne paznokcie Dodatkowo zawsze zabezpieczam go top coatem nie wiem czy bez dałby tyle radę Mam w sumie 4 kolory - mój ulubiony latem koral, śliwkę, grafit - te są faktycznie trwałe oraz neon który okazał się matem, sprzedawczyni mnie o tym nie uprzedziła, wszystkie neonowe odcienie w Cuccio są matami i niestety ten jest wyjątkowo nietrwały, odpryski pojawiają się w moment i na paznokciach wytrzymuje góra dwa dni :/ Reasumując o ile pomijamy neony trwałość całkiem niezła aczkolwiek nie ma mowy o malowaniu jedną warstwą, dopiero przy dwóch wygląda ładnie Poza tym lakiery są bardzo wydajne i mimo sporej pojemności nie wysychają szybko
    • Kolorystyka
    • Łada buteleczka
    Wady:
    • Rozczarowanie neonami - są matowe i nietrwałe
  • 12 grudnia 2023 o 15:52
    Bez większych zastrzeżeń
    Używam tych lakierów od ponad roku, mam 3 kolory: czarny, czerwony i jasny róż. Czarny i czerwień mają bardzo dobre krycie, ten jasny róż tak sobie- trzeba nałożyć ze 3-4 warstwy. Trwałość jest ok, lakier faktycznie nie zdziera się na końcach, a pierwsze odpryski przy normalnym wykonywaniu codziennych czynności są po jakichś 5 dniach. Pędzelek ułatwia sprawę, równomiernie nakłada lakier. Natomiast czy jest ten produkt wart swojej ceny? Myślę, że na rynku są dostępne inne lakiery o podobnej jakości w niższych cenach.
    • Pędzelek
    45ulka
    25 sierpnia 2020 o 22:12
    Nie ma sensu
    Elegancka butelka, duża pojemność i to według mnie wszystkie zalety tego lakieru. Konsystencja niby gęsta, ale jakoś dziwnie się rozlewa. Trudno jest nałożyć cienką warstwę, no chyba że ktoś lubi raz i grubo :). Połysku powalającego nie ma, a co najgorsze po dwóch dniach pojawiają się odpryski. Kupiłam, korzystając z promocji i żeby zaspokoić ciekawość, ale na tym koniec. Lakier Avonu ( gel shine), który kosztuje 5 razy mniej wygrywa z Cuccio bezapelacyjnie. Ja nie polecam.
  • 4 września 2019 o 14:19
    Najlepsze
    Najlepsze lakiery jakie posiadam. Są bardzo wydajne, i mają naprawde duzo pieknych kolorow, a kazdy kolor odpowiada kolorom hybryd! Rewelacja. Lakiery są bardzo trwałe, jak zapewnia producent 10dni to naprawde super rezultat a utrzymuja sie pod dobrym topem nawet dłuzej. Są dosc mocno napigmentowane (ciemniejsze kolory) natomiast jasne kolory niestety trzeba kilka razy nakladac. Buteleczki są świetne, bardzo ladne i duze. Choc ja btym wolala jeszcze resje w mniejszych buteleczkach, gdyz nie zdarzylo mi sie jeszcze aby zuzyc kolor do konca.
    Zalety:
    • bradzo trwałe
    • bardzo wydajne
    • piekne kolory odpowiadajace kolorom hybryd
    • bardzo dobrze sie je aplikuje
    • mozna pomylic z hybryda na paznokciach
    Wady:
    • cena (ale nic dziwnego sa to produkty profesjonalne)
    • mogly by byc jeszcze w mneijszych pojemnosciach do wyboru
    U konsultantki

Zobacz także inne Lakiery klasyczne