Bazy pod makijaż

Primer Puder Glinkowy AM-PG
Annabelle Minerals Puder glinkowy
Annabelle Minerals Primer Puder Glinkowy
Annabelle Minerals

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Romawic
    14 lipca 2023 o 12:18
    Zdecydowanie na nie
    Nie współgra ze sporą ilością podkładów. Wygląda nienaturalnie. Przereklamowany. Uciążliwy, niezbyt praktyczny sposób wydobywania go ze słoiczka.. Ma o wiele lepszych, tańszych konkurentów :-)
    babeta5
    5 września 2022 o 13:00
    Utrwala
    Wyszła z tego recenzja ogólna kosmetyków do makijażu Annabelle ☺️ Po przeczytaniu jednej z poprzednich opinii na temat współdziałania bazy z podkładem rozświetlającym Annabelle postanowiłam wypróbować to połączenie, bo nie byłam zachwycona efektem, jaki podkład daje samodzielnie. Ścierał się w strefie T w bardzo nieestetyczny sposób i jakoś tak w ogóle brzydko wyglądał. I potwierdzam słowa poprzedniczki: na glinkowej bazie jest o niebo lepiej! Podkład nie tylko ładniej wygląda, ale jest trwały i nawet z nosa schodzi go niewiele. Po jakichś 5 h poprawiłam jedynie odciskając bibułką sebum z nosa i nakładając puder matujący. Efekt jakbym zrobiła świeży makijaż, nie widać różnicy ☺️ Ogólnie jestem zachwycona serią Annabelle. Odkryłam ja niedawno i testuję: bazę, podkłady wszystkich trzech rodzajów (matujący, kryjący i rozświetlający) oraz puder matujący. Inaczej współdziałają ze skórą niż podkłady płynne. Przede wszystkim efekt jest o niebo bardziej naturalny, a uczucie na buzi jakby rzeczywiście skóra oddychała. Poza tym nie oksyduja, a zamiast tego po jakimś czasie jakby stapiają się ze skórą (i ten efekt nasila się podczas noszenia). Ścierają się stopniowo i niewidocznie, wystarczy naprawdę drobna korekta żeby nadal wyglądać dobrze. Krycie słabsze niż podkładów w płynie, ale za to nie ma mowy o efekcie maski. Natomiast puder matujący nie daje moc ego matu, a tylko dyskretny, satynowy mat, co mnie całkowicie satysfakcjonuje. Dla porządku dodam, że mam cerę dojrzałą, co nie przeszkadza strefie T wyświecać się niemiłosiernie przy każdym niemal stosowanym do tej pory podkładzie (wyjątek: Estee Lauder Double Wear). Dodatkowym atutem kosmetyków Annabelle jest to, że dzięki niesamowicie wręcz naturalnemu i pielęgnacyjnemu składowi poprawiają kondycję skóry z czasem ich używania. Ja to u siebie naprawdę widzę! REWELACJA!
    Zalety:
    • Naturalny efekt
    • Pielęgnacja i poprawa kondycji skóry
    • Nie zapycha porów
    Wady:
    • Nieco słabsze krycie niż w przypadku kosmetyków w płynie
  • 8 czerwca 2021 o 11:10
    OGROMNE rozczarowanie
    Niestety jestem bardzo rozczarowana tym produktem. Jestem posiadaczką cery przetłuszczającej w strefie T i u mnie nie robi totalnie nic :( Skóra wyświeca się bardzo szybko, po ok. 2 godzinach :( Liczyłam, że przeciągnę trwałość makijażu i mat do kilku godzin... niestety :(
    Zalety:
    • fajny skład
    • lubię opakowania AM
    • wydaje się być wydajny
    Wady:
    • nie matowi
    • nie przedłuża trwałości makijażu
    • dość drogi, szczególnie, że efektu nie ma
  • 31 stycznia 2021 o 11:12
    Całkiem na NIE
    Ten kosmetyk poleciła mi Pani w Hebe kiedy zastanawiałam się czy jest jakiś puder który nie zapcha mi skóry. Nawet wtedy nie wiedziałam że Annabelle minerals jest w Hebe. Właściwie to dużo nie oczekiwałam od tego produktu. Tylko tego żeby nie pogorszył mi stanu cery i żeby lekki utrwalał podkład. Mam skórę mieszaną, ale nie mam problemu z jakimś dużym przetłuszczaniem więc ten primer/puder miał ułatwione zadanie u mnie a jednak i tak się nie sprawdził. Wyskakiwały mi po każdym jego użyciu krostki podskórne, głównie na czole ale też wokół ust i na żuchwie. Do tego wyglądał sucho na twarzy, skóra wyglądała po nim papierowo. Co do wydajności to nie mogę się wypowiedzieć bo po kilkunastu maksymalnie użyciach bałam się już go używać i leży nadal ponad połowa jego w szufladzie. Jedyne co mogę pochwalić to ładne i wygodne opakowanie.
    Zalety:
    • Produkt naturalny
    Wady:
    • Zapycha, pogarsza stan skóry!!!
  • 21 maja 2020 o 19:47
    Nie polecam.
    Produkt nie robi w sumie nic. Matuje na godzinę i tyle. Okropne pudełko. Połowa produktu po otwarciu jest na ściankach opakowania, więc się osypuje. Nie warto wydawać tyle pieniędzy, bo w mojej opinii produkt do tanich nie należy, by nie otrzymać nic w zamian. Co z tego, że produkty są naturalne, jak nie robią roboty?
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Brak jakiegoś dłuższego działania.