Bazy pod makijaż

Miya Cosmetics myBEAUTYbase, Naturalna baza pod makijaż

kialacm
    27 maja 2024 o 10:02
    jest okej
    Bazę kupiłam w drogerii Rossmann za około 15 zł. Produkt znajduje się w plastikowym opakowaniu, które zakończone jest precyzyjnym aplikatorem. Pojemność to 30 ml. Po nałożeniu bazy Miya Cosmetics skóra twarzy jest gładka, nawilżona i miękka. Myślę, że będzie idealna do suchej skóry. Jej konsystencja jest średnio gęsta. Zapach jak dla mnie jest średni- trochę chemiczny. Produkt łatwo się nakłada i nie pozostawia tłustej warstwy. Daje ona uczucie ukojenia. Dodatkowo nadaje skórze zdrowego blasku. Dlatego śmiało, można stosować ją jako krem do twarzy. Nie powoduje efektu maski. Ogromnym jej na plusem, jest to, że posiada j naturalny skład- 96% Produkt nie powoduje podrażnienia i nie powoduje problemów skórnych, nie zapycha. Warto dodać, że baza myBEAUTYbase zawiera : witaminę E, olejek z kamelii japońskiej, masło mango, ekstrakt z róży,, ekstrakt z nasion peruwiańskiej rośliny Tara i alantoinę oraz Aquaxyl. Produkt jest wegański, spełnia normę ISO 16128 oraz nie jest testowany na zwierzętach. Polecam kupić i sprawdzić :)
    Zalety:
    • łatwo się nakłada
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • daje uczucie ukojenia
    • nadaje skórze zdrowego blasku
    • można ją stosować jako krem do twarzy
    • nie powoduje efektu maski
    • posiada naturalny skład
    • jest wegańska
    • nie jest testowana na zwierzętach
    • nie zapycha
    • nie powoduje problemów skórnych
    • posiada [precyzyjny aplikator
  • 12 kwietnia 2024 o 15:39
    calkiem fajna
    Mam cere mieszana, baza jest lekka, latwo sie rozprowadza, wygladza cere, makijaz na niej sie nie roluje zapach jest nieladny raczej chemiczny kupilam ja za mniej niz 20 zl male opakowanie, dobrze da sie dozowac ilosc
    Zalety:
    • male opakowanie, lekka konsystencja, dobre wygladzenie
    Wady:
    • mojej cery specjalnie nie odzywia, ale nie oczekuje tego od bazy
  • 2 marca 2024 o 16:52
    Baza pod makijaż Miya
    Baz Miya używam już od jakiegoś czasu. Jest lekka, szybko się wchłania, na pewno nawilża- wygładza makijaż na niej bardzo ładnie się trzyma. Myślę, że ładnie przedłuża trwałość makijażu oraz zapewnia skórze świeży wygląd.
    Zalety:
    • trwałość, działanie, zapach, konsystencja
  • 1 listopada 2023 o 5:07
    Baza jak każda inna
    Kupiłam ten kosmetyk w promocyjnej cenie (ok 10 zł), po zasięgnięciu opinii na jego temat na wizaż.pl Baza sprzedawana jest w kartoniku. Sam kosmetyk znajduje się w tubce o standardowej pojemności 30 ml, zakończonej precyzyjnym aplikatorem. Łatwo się go aplikuje. Na wydajność także nie można narzekać. Baza ma postać białego mleczka, które w kontakcie ze skórą blednie, tak że finalnie po rozsmarowaniu nie widać rzecz jasna na twarzy żadnych smug. Zapach jest słabo wyczuwalny, i niestety brzydki, chemiczny - a szkoda, do tak eleganckiego opakowania idealnie pasowałby różany aromat. Wg moich odczuć, baza nie ma niczego, czego nie miałyby inne tego typu, nierzadko tańsze produkty. Po zaaplikowałaniu twarz jest nawilżona, miękka, przyjemna w dotyku. I tyle. Kolejne kosmetyki, jak chociażby podkład, po prostu łatwiej się na niej rozsmarowują.
    Zalety:
    • Opakowanie (zarówno kartonik, jak i tubka)
    • Konsystencja
    • Standardowa cena
  • 29 czerwca 2023 o 17:30
    Odżywia i nawilża
    Myślę, że baza to jest idealna do suchej skóry. Ja taka mam i u mnie sprawdziła się dobrze. Muszę przyznać że nie jest ona lekka. Jej formuła jest raczej bardzo odżywcza i mocno nawilża. Baza zamknięta jest w tubce z dziubkiem, co może ułatwiać jej nakładanie. Ma bardzo delikatny zapach, a na duży plus zasługuje jej naturalny skład.