Prostownice i pielęgnice do włosów

BaByliss I pro 230 steam, prostownica parowa

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
    KAJAL K
    7 listopada 2021 o 0:48
    Nic szczególnego...
    Prostownica wydawała mi się jakaś rewolucją , ze względu na opcję parową Steam. Jakże się myliłam... Ilość pary jaka wytwarza jest jak dla mnie znikoma , chyba że mój model jest jaki ferelny... Teoretycznie prostownica ma wiele funkcji, w tym wysuwane grzebyki , regulację temperatury i regulację wyrzutu pary. Z tego wszystkiego najlepiej działa regulacja temperatury, ale to są przecież prawie każda prostownica... Grzebyki bardziej szarpią niż pomagają, według mnie ich ustawienie i kształt sa "z czapy", kompletnie bez przemyślenia funkcji. A wyrzut pary...jak tego nie czuję. Zbiorniczek na wodę też nie jest za duży, więc może dlatego ta para jest taka skromna. Jedyne co mi się podoba to kolorystyka i wygląd prostownicy oraz obrotowy kabel... Nie jest ona jednak jakaś ergonomiczna ...raczej należy do topornych jak na te czasy.. Ogólnie nie polecam.
    Zalety:
    • ładny kolor i wygląd
    • regulacja temperatury
    • obrotowy kabel
    Wady:
    • funkcją pary mało odczuwalna
    • dosyć ciężka
    • grzebyki szarpią włosy, zamiast rozczesywac
  • 7 lipca 2020 o 16:44
    Tragedia
    Na początku wydawało mi się, że ta prostownica to strzał w 10. Niestety szybko się to zmieniło przy prostowaniu woda z dozownika wykapywała ,nie raz poparzyłam sobie skore A ci mówiąc dopiero o włosach kiedy zamiast pary leci parząca woda , płytki szybko się ścierają, wyrywała mi włosy i co najgorsze to była prostownica ,która nie prostowania włosów! Włosy mam kręcone po wyprostowaniu zaraz się wykręcały , puszyły nie zależnie od pogody a do tego były przesuszone. Prostownica w ogóle nie spełniła moich oczekiwań jest nieporęczna i nie spełnia podstawowych wymagań. Nie polecam nikomu tego drogiego bubla , do dziś używam Remingtona Keratin Protect s8598 i szczerze dziewczyny polecę ją każdemu włosy proste jak po profesjonalnym zabiegu fryzjerskim mięciutkie i nie kręcą się zaraz po prostowaniu a efekt utrzymuje się bardzo długo.
    Zalety:
    • Raczej żadne
    Wady:
    • Woda z dozownika kapie
    • Wyrywa włosy
    • Nie poręczna
    • Słabo prostuje włosy, szybko się kręcą i puszą
    • Wysoka cena
    • Płytki się ścierają dość szybko
  • 26 października 2019 o 22:01
    Świetna!
    Posiadam dwie prostownice do włosów różnych marek i tej zdecydowanie częściej używam. Jest trochę większa w porównaniu do większości urządzeń tego typu natomiast równie wygodnie się jej używa. Nie wiem czy sprawdziłaby się przy stylizacji krótszych włosów, bo jej płytki są szersze natomiast w przypadku moich długich jest to zdecydowanie plus. Moje falowane i raczej trudne do ułożenia włosy są prościutkie i gładkie w kilka chwil. Łatwa w obsłudze, napełnianie zbiorniczka wodą nie jest niczym skomplikowanym, a efekty są świetne. Oby długo mi służyła.
    Zalety:
    • Szybko prostuje włosy
    • Dodatkowa "funkcja pary"
    • Obrotowy, długi kabel
    • Łatwość obsługi
    Wady:
    • Cena jest dość wysoka
    laccky
    5 sierpnia 2018 o 20:37
    Rewelacja
    Dostałam w prezencie i od razu się zakochałam. Łabędzi ładnie prostuje włosy przy okazji je nawilżając. Minusem jest malutki zbiorniczek na wodę destylowana. Mam nadzieje ze się szybko nie popsuje bo troszkę jednak ta prostownica kosztuje.
    Zalety:
    • Szybkość nagrzewania
    • Nawilżanie włosów
    • Można prostować wilgotne włosy
    • Obrotowy kabel
    Wady:
    • Cena jest zaporowa
    • Mały zbiorniczek