Prostownice i pielęgnice do włosów

Philips StyleCare Essential, Szczotka termiczna prostująca włosy BHH880/00

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 7 lipca 2024 o 22:19
    Koniec z prostownicą!!
    Szczotka, która prostuje włosy - czy to nie brzmi jak sen! Koniec z bolącymi rękami, które wiszą w powietrzu ze szczotką i prostownicą... To jest moje odkrycie roku! Zacznę od moich włosów - grube, kręcone, puszące się, wysokoporowate. Kiedyś prostowane non stop, dzień w dzień by nikt nie ujrzał moich loków - ach te młodzieńcze czasy... Z wiekiem oczywiście pokochałam moje loki, a przede wszystkim nauczyłam się je pielęgnować, ale kto raz na jakiś czas, na większe wyjścia nie chce zmienić wyglądu? I w tym momencie z pomocą przychodziła mi prostownica, która aktualnie poszła w niepamięć! Teraz proste włosy mam nawet 2xszybciej, ręka w ogóle nie boli, bo szczotka jest dosyć lekka, a włosy mam gładkie i przyjemne w dotyku :) Jedynie ciut dłużej trzeba popracować z górą, bo tam czasami szczotka dobrze nie przylega, ale to jeden mały minusik wśród takiego ułatwienia! Jeśli prostownica to Twoja zmora lub szukasz szybszego sposobu na wyprostowanie włosów - koniecznie się zainteresuj tą szczotką! :)
    Zalety:
    • 2w1
    • brak bolących rąk
    • 2x szybsze prostowanie
    • brak poparzeń (boki szczotki się nie nagrzewają)
    • polecam szukać na sprzedażowych stronach (ja swoją dorwałam nówkę za 70zł!!)
    • obrotowy i długi kabel
    Wady:
    • lekki problem z bardzo dokładnym wyprostowaniem góry włosów
  • 30 maja 2024 o 17:51
    Lepiej nie przesadzać z częstotliwością użytkowania
    plusy: + szybko się nagrzewa + prostuje włosy prawie jak prostownica + wygładza minusy: - ciężka - elektryzuje włosy - wysusza inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność + przystępna cena
    Iwona_C
    23 marca 2022 o 17:09
    Pięciominutowa wizyta u fryzjera.
    Szczotkę zakupiłam kilka lat temu jak wchodziła na rynek, oczywiście w dużej mierze przyczyniły się do tego pozytywne recenzje na Wizażu do których i ja się dołączam, mimo że te gadżet w ostatnim czasie używam sporadycznie, bo zamieniłam go na prostownicę tej samej firmy. Wygląd typowej szczotki z dużym polem do zbierania włosów. Szczotka jest płaska , ma 6 rzędów czarnych plastikowych wypustek, plus pięć w jasnoróżowym kolorze, które delikatnie rozczesują i prostują włosy, a także chronią skórę głowy przed wysoką temperaturą. Nie powiem że jest bardzo lekka bo czuć jak się j trzyma w dłoni, ale też cegłą nie jest. Nawet przy dłuższej pracy ból ręki nam nie doskwiera. Główna kolorystyka jest czarna z niewielka ilością różowych dodatków. Mamy tutaj wygodny, długi (1,8 m) kabel obrotowy i haczyk do zawieszenia szczotki. Dodatkowo jest wskaźnik Led, który informuje o nagrzaniu szczotki, co trwa krótki czas, bo tylko 50 sekund. Do dyspozycji mamy dwie wysokości temperatury -170 i 200 stopni w zależności od zniszczenia i podatności włosów. Obsługa jest łatwa i intuicyjna, przesuwamy przycisk pomiędzy "0", jedna fala i dwie fale, to dziwne bo szczotka prostuje ale chodzi tu o moc grzania. Ogólnie wszystko jest jasne. Cały efekt prostujący z pewnością zależy od rodzaju włosów, moje są akurat przesuszone i zniszczone ale używanie szczotki nie pogłębiało tego efektu. Największą zaleta dla mnie jest fakt, że na cały ten zabieg nie musiałam poświęcać zbyt wiele czasu, wystarczyło raz wziąć duże pasmo włosów, przejechać do dołu i gotowe, czasami jeden raz , czasami kilka ,ale odbywa się to tak szybko, że trwa to moment i miałam włosy pięknie wyprostowane. Faktycznie 5 minut o których wspomina producent daje odzwierciedlenie w pracy włożonej w gładki wygląd włosów. Zaletą jest fakt że nie zauważyłam by moje włosy były słabsze czy łamały się, ale też szczotkę nie stosowałam codziennie przez długi okres czasu. Jakość wykonania bez zastrzeżeń, mimo długiego czasu posiadania mój sprzęt wygląda na nowy, kompletnie nic się w nim nie zmieniło. Kolor, nadruki, działanie, dokładnie w 100 %- ach jak w nowym urządzeniu. Uważam że cena regularna nie jest wygórowana, a biorąc pod uwagę że szczotka nie ma negatywnego wpływu na stan włosów i w kilka minut jest je w stanie wyprostować to dla mnie świetny produkt. Mimo że posiadam wypasioną prostownicę to i tak nie zamierzam się jej pozbywać.
    Zalety:
    • w miarę lekka
    • bardzo poręczna
    • łatwo się z nią pracuje
    • szybko się nagrzewa
    • długi (1,8 m) obrotowy kabel
    • łatwa intuicyjna obsługa
    • dwa ustawienia temperatury
    • różnej długości ząbki chroniące przed poparzeniem
    • wystarczy 5 minut na wyprostowanie długich włosów
    • nie rwie i nie niszczy włosów
    • prostuje włosy zachowując ich objętość
    • świetna jakość wykonania
    • ładny design
  • 10 stycznia 2022 o 16:45
    Nie będzie to przesadą, jeśli powiem że to cacko zastąpiło mi prostownicę!
    Jakiś czas temu uznałam, że powinnam zainwestować w szczotkę prostującą. Nie jest tak inwazyjna jak prostownica, potrzeba mniej czasu na wyprostowanie/wygładzenie włosów. W wyborze pomogły mi wspaniałe wizażanki! Dziewczyny, dzięki Wam znalazłam genialny produkt ! Ostatecznie szczotkę dostałam od męża na mikołajki :) MOJE WŁOSY Mam cienkie, ale bardzo gęste włosy o średniej porowatości. Bardzo się puszą, są pofalowane. Bez prostowania nie wyjdę z domu w rozpuszczonych włosach. SZCZOTKA PHILIPS Szczotka ma elegancki desing, w kolorach czarno-różowych. Nie wiem dlaczego, ale taka kompozycja kolorystyczna jest dla mnie niezwykle elegancka i atrakcyjna. Jest leciutka, bardzo dobrze trzyma się ją w dłoni. Posiada prawie dwumetrowy obrotowy kabel, co bardzo ułatwia czesanie włosów. Obsługa jest bardzo intuicyjna. Mamy do wyboru dwa ustawienia temperatury 170*C i 200*C. Ja korzystam raczej z tej wyższej temperatury. Na rączce umieszczona jest dioda, która informuje o gotowości urządzenia do pracy. Szczotka faktycznie nagrzewa się ok 50 sekund. Ząbki są różnej długości, dzięki temu łatwiej złapać każde pasemko. Poparzenie tą szczotką jest wręcz niemożliwe, bo tylko różowe, najkrótsze ząbki się nagrzewają, czarne pozostają zimne. Obawiałam się, że tylko różowe ząbki nie poradzą sobie z wyprostowaniem moich długich i gęstych włosów. Bardzo się myliłam ! Wyprostowanie włosów zajęło mi fatycznie ok 5 minut i z efektu jestem bardzo zadowolona. Producent zaznacza, że szczotki używamy na cakowicie suchych włosach i tak też robię. Włosy tworzą piękną tafle, są sypkie, nie puszą się. Wyglądają mega zdrowo. Dzięki różowym ząbkom mogę czesać włosy od samej góry i nie boję się poparzenia skóry. Przed używaniem szczotki prostujące polecam dokładnie rozczesać włosy zwyczajną szczotką. Przy pierwszym użyciu nie zrobiłam tego i niestety ułamałam jeden czarny ząbek na swoich kołtunach :( okropnie nad tym boleję ! Jestem zachwycona efektami jakie uzyskałam dzięki szczotce Philips StyleCare Essential! Nie będzie w tym ani grama przesady jak powiem, że to urządzenie zastąpiło mi prostownicę! Jest mega wygodne w użyciu. Lepiej żyje mi się z tym, że jednak taka szczotka będzie dla włosów trochę lepsza niż codzienne używanie prostownicy. Szczotka jest warta swojej ceny, a ja dołączam do grona wizażanek, które polecają to cudo !
    Zalety:
    • desing urządzenia
    • szczotka jest lekka
    • dwa ustawienia temperatur
    • bardzo szybko się nagrzewa
    • chroni włosy, nie przegrzewa się
    • posiada masę udogodnień np. obrotowy, dosyć długi kabel
    • ząbki różnej długości umożliwiają wyprostowanie każdego kosmka
    • tylko różowe, najmniejsze ząbki grzeją, co pozwoli nam uniknąć poparzenia głowy czy uszu
    • wyprostowanie długich, gęstych włosów zajmuje mi ok 5 minut
    • REWELACYJNE EFEKTY na moich włosach - proste, lśniące, sypkie, tworzące tafle. Czego chcieć więcej !
    Wady:
    • nie widzę wad
  • 18 marca 2021 o 7:55
    Fit
    Dobrze prostuje włosy . Nie powoduje ich " palenia " . Szczotka jest łatwa w obsłudze . Jest dobrze wykonana,estetyczna,ładna . Podoba mi się jej wygląd. Cena też nie jest jakaś wygórowana więc super. Dla mnie nr jeden jeśli chodzi o prostownice .
    Zalety:
    • Wygląd
    • Dobrze nawilża włosy
    • Ładnie je prostuje