Ralph Lauren, Romance for Woman EDP

Ralph Lauren, Romance for Woman EDP

Średnia ocena użytkowników: 4 /5

Pojemność 30 ml
Cena 150,00 zł

Ralph Lauren Romance to zachwycający kwiatowy zapach dla wiecznie zakochanych kobiet. Pragniesz cudownego poczucia harmonii? Wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia? Powąchaj wyjątkowo romantyczny zapach Romance i zakochaj się. Twoje zmysły w pierwszych momentach omami słodki zapach słonecznej róży, liczi, botwinki i delikatnego rumiankowego olejku. Następnie rozwiną się upojne tony kwitnących fiołków, lotosu i lilii. Na końcu poczujesz ciepłe drzewo egzotyczne i zmysłową paczulę. Wytworzą one na Twojej skórze lekką otoczkę tajemnicy.

Luksusowa marka perfum Ralph Lauren jest dopracowanym połączeniem elegancji, piękna i świeżości. Znany projektant wkłada w swoje dzieła elementy doskonałości i oryginalności, które łączą się z unikalnym designem flakonów. Wywołaj w sobie uczucie wiecznego zakochania i daj się ponieść zachwycającym tonom perfum Ralph Lauren Romance.
Nuty zapachowe
głowy: róża, olejki cytrusowe, imbir, frezja
serca: goździk, kwiat lotosu, lilia, biały fiołek
baza: paczula, mech dębowy, białe piżmo

Cena: ok. 150-200 zł / 30 ml

kwiatowe, orientalne
Pojemność
<50ml
Pokaż wszystkie Schowaj

Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!

Dodaj go do naszej bazy!

Recenzje 78

• Trwałość: 3
  • Zapach: 3
  • Flakon: 5

Jednak nie

Podoba mi się flakon tych perfum- jest ponadczasowy, klasyczny.

Sugerując się ich nutami, jak i niektórymi recenzjami istniało duże prawdopodobieństwo, że będą one odpowiednie dla mnie. Jednak nie do końca tak się stało.

Po otwarciu wyczuwam świeżość, troszeczkę zapach czystości, czyli to, co lubię, potem jednak ta ,,kwiatowość" staje się trochę dusząca, męcząca, nie jakość strasznie, ale wciąż lekko drażniąca. Nadmienię, że testowałam je wyłącznie w porze zimowej.

Wykorzystała: jedno opakowanie

• Trwałość: 5
  • Zapach: 5
  • Flakon: 5

Czysta kobiecość :)

Piękny zapach:) utrzymuje sie bardzo długo na mojej skórze -mocne cytrusy ale cos jeszcze jakby z piżma? Nie mam pojęcia jak jest zrobiony ten perfum ale jest oryginalny i pięknie pachnie na mojej skórze :) idealny na lato. Ten zapach kojarzy mi sie ze świeżością i ma coś pozytywnego w sobie:) zawsze jak mam ,,gorsze dni" psikam sie nim -działa na mnie jakoś energetycznie a jednocześnie kojąco. Piękny klasyk:) polecam

3 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Używa produktu od: kilka miesięcy

Wykorzystała: jedna próbka

• Trwałość: 3
  • Zapach: 3
  • Flakon: 3

róża piżmo imbir

Mam próbkę tego perfum.
Spróbowałam tych perfum w 2008 roku 1 raz w sklepie 1 psik na skórę, a rok temu kupiłam próbkę. Pamiętam to jako miłą kwiatową różę z delikatnym imbirem i piżmem. I to jest. Ale tylko w ciepłych miesiącach!
W okresie zimowym spróbowałam to kilka razy i nie dostrzegłam niczego z mojej skóry. Brak zapachu.
Tak niezwykłe jest to, że w zależności od różnych pór roku zmieniają się perfumy, działa lub nie działa z chemią skóry.
Teraz na początku lata pachnie cudownie kwiatowo z cytryną i imbirem - łagodne i przyprawowo. Jak pamiętam z lata 2008 roku.

1 /5

Wykorzystała: kilka opakowań

Kupiony w: Otrzymałam w prezencie

• Trwałość: 1
  • Zapach: 1
  • Flakon: 1

kwiatowe, duszące i męczące

Niestety po raz drugi w życiu zostałam obdarowana tymi perfumami ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu. Zapach jest bardzo kwiatowy, bardzo duszący i bardzo męczący. Niby przy pierwszym kontakcie sprawia wrażenie dość świeżego i neutralnego zapachu, ale po jakimś czasie zaczyna mnie drażnić, irytować i przyprawiać o ból głowy. Nie ma w nim nic charakterystycznego ani nic oryginalnego, jakby ktoś zmiksował kwiatki które mu się rzucą pod nogi w ogrodzie. Po jakimś czasie na mojej skórze zaczyna zajeżdżać drogeryjnym mydłem i bynajmniej nie jest to zapach świeżo umytej skóry... Na szczęście jest nietrwały co w tym przypadku jest plusem.
Na allegro czeka już na swojego nowego właściciela ale jak na razie amatorów brak...

kwiecistości wszelakie w pudrze

Zapach, który zachwycił mnie w perfumerii. Spryskałam sobie nieśmiało na nadgarstek bo po nutach zapachowych już dawno skreśliłam Romance z listy &quot;do przetestowania&quot; ze względu na ten nieszczęsny imbir i goździk w nutach zapachowych. O dziwo nie czuję ani jednego ani drugiego:)
Zapach jest typowo kwiatowy, nie wybija się się ani róża ani frezja na I plan. Pod koniec mamy kwiaty w różowym pudrze - czuję kuferek pełen luksusowych produktów.
Jako wielbicielka białych kwiatów musiałam mieć ten zapach w mojej kolekcji. Zakupiłam zestaw 30 ml + balsam do ciała.
Nie wiem czy kupię ponownie, bo po kilku dniach Romance mnie zmęczył. Myślę, że gdy będę robić dłuższe przerwy w stosowaniu - znowu zachwyci mnie na nowo.
Flakonik zbyt prosty, wolę bardziej wyszukane. Jak na perfumy z wyższej półki to buteleczka wygląda dość bazarowo. Natomiast pudełko od zestawu jest bardzo ładne, w moim ulubionym odcieniu pudrowego różu.
EDIT.. Romance idealnie komponuje się w jesienne dni, psykam się już kolejny dzień i jestem coraz bardziej zachwycona. Niesamowicie piękny i ogoniasty zapach. Czuję go na sobie przez calutki dzień i przyczepia się jak rzep do noszonych ubrań. Rewelacja po prostu. Myślę, że w lecie te &quot;romansowe kwiaty&quot; po prostu zwiędły a teraz rozkwitły na nowo. Zatem polecam Romance na chłodniejsze dni.
Używam tego produktu od: kilku dni
Ilość zużytych opakowań: 30 ml w trakcie

5 /5 HIT!

wielki powrót po latach

Romance to kolejny zapach do którego wracam po latach. Nic się nie zmieniło w moich doznaniach, wciąż jestem pod wrażeniem zwiewności, dziewczęcości, lekkości i pięknego ogonka jakie tworzą ten zapach. Romance to białe kwiaty, frezja, róża, romantyzm, delikatność. Idealne na lato. Perfumy bardzo się podobają, dostałam mnóstwo komplementów za nie. To bardzo miłe, bo w powodzi wszelkiego rodzaju pachnideł pojawiających się w perfumeriach trudno jest znaleźć coś wyróżniającego się i charakterystycznego. Już kilka razy wróciłam do swoich ulubionych perfum sprzed lat i nie ma co...&quot;ciary&quot; chodzą po plecach :)

Używam tego produktu od: wiele lat
Ilość zużytych opakowań: kilka

5 /5 HIT!

Mój ukochany zapach

Pierwszy raz zetknęłam się z tym zapachem ponad 10 lat temu i to była miłość od pierwszego wąchnięcia ;) Jest zapachem klarownym, eleganckim, ale też bardzo kobiecym. Ma niesamowicie długą trwałość. Używam różnych perfum w zależności od nastroju, pory roku czasami ulegam modzie, ale perfumu Romance zawsze posiadam na swojej toaletce :)

Używam tego produktu od: od 10 lat
Ilość zużytych opakowań: 7 dużych flakoników

Biel....

Romance trafil do mnie calkowicie przypadkowo,akurat bylam w perfumerii w ktorej stalo ostanie ,przecenione 30ml.Kiedys wachalam i mi sie podobaly,ale nie zeby od razu biec i kupic??.Okazja czyni cuda.
A wiec Romance to zapach bardzo czysty,przyjemny i mocno kwiatowy.Kojarzy mi sie z biela i suknia slubna,pewnie pieknie komponowal by sie w tej stylizacji.Zapach jest niezwykle elagancki i kobiecy. Rowniez romantyczny i eteryczny.Choc nie poraza moca i intesywnoscia jest wyczuwalny caly dzien.Nie wyczuwam w Romace rozy,za to mocno przebija sie frezja okraszona imbirem by pozniejszym czasem otulic nas przyjemnie pudrowym pizmem.Zapach jest miekki i taki aksamitny.
Butelka ladnie wyglada,klasycznie i bez przepychu.
Trwalosc swietna dobre 10 h ;)
Mysle ze sama juz nie kupie,ale z chciaz zuzyje te 30ml,chociaz gdybym dostala w prezencie kolejny raz,nie obrazilabym sie ;)

Używam tego produktu od: od wczoraj ,wczesniej testy
Ilość zużytych opakowań: 30ml

1 /5

Mój koszmar!!!!

To był pierwszy mój zapach z tak zwanej górnej połki i moje wielkie rozczarowanie.
Miał być świeży i dziewczęcy (miałam 17 lat) i pani w perfumerii mi doradziła właśnie to &quot;cudo&quot;! Nie potrafiłam tego zapachu znieść na sobie. Bolała mnie głowa i czułam jak ciśnie mnie w skroniach od tego zapachu.
Oddałam go bratowej,która stwierdziła,że jest boski. Ilekróć czuję ten zapach na kimś (zdażyło się) jestem gotowa uciekać.

Używam tego produktu od: dawno temu i nigdy nie zapomnę tego koszmaru
Ilość zużytych opakowań: troche z 30 ml

2 /5

Delikatnie i kobieco

Dostalam zestaw w prezencie (50 ml z zelem, badz balsamem do ciala, nie pamietam ;p) i od razu po pierwszym niuchnieciu cos zazgrzytalo. Okazalo sie, ze to frezja, za ktora nie przepadam w wiekszych ilosciach niestety. Tutaj jest jeszcze w miare spokojna i wywazona, dlatego tez udalo mi sie wypsikac to 50ml, jednak na pewno do niego nie wroce.
Jest to delikatny, swiezy, kwatowy zapach na dzien. Raczej nieinwazyjny. Na pewno kobiecy. Zgodze sie, ze moze byc odbierany jako romantyczny, choc do romansu mu daleko. Niby niewinny, ale jednak troche zaczepny. Moze to ta frezja :P W kazdym razie zapach jest spokojnie odbierany przez otoczenie, dostal kilka komplementow, wiec wierze, ze moze sie podobac.

Używam tego produktu od: 2008-2009
Ilość zużytych opakowań: 1 x 50ml

piękne

Próbkę tych perfum dorwałam kiedyś u mojej przyjaciółki. Od razu je pokochałam. Pierwsze 100 ml tych perfum starczyło mi na długi czas- zapach jest bardzo, bardzo trwały. Kilka psiknięć starczyło żeby pachnieć cały dzień. Niestety jakiś czas temu zużyłam resztki drugiej butli Romance :( Flakon wciąż stoi na toaletce i przypomina mi o tym, że powinnam zamówić kolejny. ;)
Flakon jest bardzo prosty, elegancki, klasyczny.
Sam zapach jest subtelny, kobiecy, lekko słodki. Na początku czuję w nim coś jakby herbatę (Earl Grey), różę i słodką cytrynę. Potem zapach faktycznie jest ciepły, drzewny, otulający.... Faktycznie wyczuwam mech, drewno po deszczu podszyte czymś słodkim, upajającym. Jest jedyny w swoim rodzaju. Jak dotąd nie spotkałam podobnego zapachu. Zdecydowanie jedne z moich ulubionych perfum i z pewnością do nich wrócę. Wiele razy od znajomych słyszałam, że pachnę cudownie. Perfumy podobają się płci męskiej ;) Mój chłopak je uwielbia.
Nie chciałabym ich nikomu polecać, ponieważ pragnę, aby pozostał tylko mój. ;) Według mnie pasuje zarówno kobietom młodym, radosnym, pełnym życia i jak wskazuje sama nazwa perfum ROMANTYCZNYM, jak i kobietom nieco starszym, eleganckim, z klasą. Takim, które na co dzień noszą kaszmirowe swetry, jedwabne bluzki, garsonki i otulają się jedwabną chustą od Hermesa.

Używam tego produktu od: ok. 4 lata
Ilość zużytych opakowań: 2x100 ml

4 /5

kwiatowe, kobiece...

To moja ponowna ocena tych perfum. Przejrzałam swoje konto i widzę, że oceny Romance Ralfa Laurena i Cinema YSL, delikatnie mówiąc szlag trafił, a może inne też. Dobrze że zostało co nieco w butelce by ocenić ponownie.
Więc krótko mówiąc są szalenie kobiece, takie romantyczne, pachnące latem, kwiatami, bardziej frezją, lilią, fiołkami, róży tak bardzo nie wyczuwam.
Pewna pielęgniarka kiedy poszłam na USG wyszła za mną do przebieralni z karteczką i długopisem żeby jej zapisać nazwę.
W pracy koleżanki też zwykle je czują i pytają czym się psikałam, przy czym nie jest to zapach męczący czy nachalny dla otoczenia.
Ich nazwa do nich idealnie pasuje.
Trwałość niczego sobie.

Używam tego produktu od: 3 lat