Balsamy do ciała

Avon Cherish, Body Lotion Balsam perfumowany

• 3 lipca 2022 o 19:11
    Avon, Balsam perfumowany Cherish
    Balsam zamknięty w plastikowej tubce o pojemności 150 ml. Nakrętka typu "klik" zdecydowanie na plus - znacznie ułatwia stosowanie. Balsam ma piękny zapach. Gama zapachowa tych balsamów jest dość spora i zazwyczaj dostępne są zapachy najbardziej popularnych w Avon perfum. Ten akurat balsam dostałam. Nigdy nie używałam perfum o tym zapachu, ale jest naprawdę przyjemny, z nutą kwiatową. Nie jest duszący i pozostaje na skórze dość długo, dzięki czemu może być naprawdę świetnym wzmocnieniem zapachu jeśli używamy takich samych perfum. Balsam ma dość rzadką konsystencję, rozsmarowuje się na skórze bezproblemowo i szybko się wchłania. Nie lepi się. Niestety, nie ma działania nawilżającego. Jeśli macie suchą skórę, to po godzinie/ dwóch od posmarowania ciała tym balsamem, skóra staje się tak samo sucha jak była przed użyciem balsamu. Reasumując: świetnie sprawdza się jako perfumowany kosmetyk wzmacniający i przedłużający zapach używanych perfum, ale nie nadaje się do używania w charakterze balsamu nawilżającego.
    Zalety:
    • piękny zapach, który dodatkowo jest dość trwały
    Wady:
    • nie nawilża skóry
  • 12 lutego 2020 o 14:16
    Zapach - tak ! Nawilżenie - nie !
    Balsam dostałam kiedyś w prezencie od konsultantki do zakupu perfum o tym samym zapachu. Balsam posiada średnio gęstą konsystencję, która średnio rozprowadzała się po skórze. Produkt dobrze wchłaniał się w moją skórę, ale nie dawał zadowalającego nawilżenia. Skóra po użyciu była lekko wysuszona. Jedyny efekt jaki widzę po użyciu tego balsamu to taki że daje piękny zapach na całym ciele. Niestety przy drobnych zadrapaniach na ciele lub po depilacji skóra po po aplikacji piecze i jest podrażniona, także radzę stosować na skórę bez defektów. Balsam pachnie bardzo interesująco, podoba mi się tutaj połączenie kwiatu wiśni z nutami piżma. Zapach jest dosyć mocny, jednak nie jest w ogóle przytłaczający i duszący. Produkt stosowany solo daje piękny zapach na stosunkowo długi czas. czułam go jeszcze przez parę godzin. Szczególnie kiedy po posmarowaniu ciała od razu się ubrałam. Ubrania fajnie przechodziły zapachem. Produkt stosowany wraz z perfumami o tym samym zapachu zdecydowanie przedłuża ich trwałość. Czułam ten piękny napach przez cały dzień. Opakowanie w formie miękkiej tubki z zakrętką na klik pozwalało na bezproblemowe zużycie produktu do końca. Mimo pięknego zapachu raczej więcej go nie kupię, ponieważ nie wnosi on żadnych właściwości pielęgnujących tylko daje zapach.
    • trwałość
    • przedłuża zapach perfum
    Wady:
    • nie daje nawilżenia
    • podrażnia skórę przy drobnych zadrapaniach lub po depilacji
  • 22 listopada 2019 o 10:33
    Nie bardzo
    Był w zestawie z moimi ulubionymi perfumami i żelem pod prysznic, ale balsam do ulubionych zdecydowanie nie należał. Fakt, zapach był podobny do perfum, ale dla mojego nosa w niewielkim stopniu, na mojej skórze robił się kwaśny i plastikowy, nie używałam go w celu przedłużenia trwałości zapachu or sth. Stosowałam go głównie na nogi, żeby za bardzo nie czuć jak pachnie. Dobrze się wchłaniał i nie zostawiał tłustej warstwy - to na plus. Dzięki temu mogłam go użyć nieco więcej i szybciej go wykończyć. Sprężyłam się i w ciągu miesiąca go zdenkowałam. Tubka wygodna, bez problemu ją rozcięłam na końcu. Nie polubiłam go, nie miał w sobie nic wyjątkowego. Za cały zestaw zapłaciłam jakieś 35 zł.
  • 12 kwietnia 2019 o 10:46
    Fajny
    Balsam jest dostosowany do perfum oferowanych również w katalogu avon. Ja osobiście bardzo lubię balsamy z tej serii mam ich całą masę w różnych zapachach i zawsze pod ręką. Opakowanie jest o pojemności 150 ml w bardzo wygodnej do użytkowania tubie, z której bardzo łatwo wydostać odpowiednią ilość balsamu i wykorzystać go do końca. Jeśli chodzi o cenę to jest on dostępny bardzo często w promocji sam lub w komplecie z perfumami więc można go nabyć bardzo tanio i cieszyć się jego użytkowaniem. Sam zapach jest słodki ale nie przesadnie intensywny. Bardzo długo utrzymuje się na skórze co jest dodatkowym plusem zapewniając komfort i świeżość przez długi czas. Konsystencja jest raczej rzadka ale dzięki temu wystarczy tylko odrobina balsamu aby pokryć nim dużą powierzchnię ciała. Myślę że warto się nim zainteresować.
    Zalety:
    • przyjemny, słodki, intensywny zapach
    • atrakcyjna cena
    • wygodne, poręczne opakowanie
    • bardzo wydajny
    U konsultantki
  • 10 stycznia 2018 o 23:11
    Moj ulubieniec
    Stosuje go razem z perfumami i kulka. Zapach jest przepiękny, długo się trzyma. Na dodatek balsam szybko schnie, nie pozostawia plam. Ladnie i delikatnie nawilza. Nie jest za gęsty co jest duzym plusem. Cena jest atrakcyjna
    Zalety:
    • Zapach, wydajnosc
    U konsultantki