Tusze do rzęs

Tony Moly Panda's Dream, Smudge Out Mascara Tusz do rzęs

• 9 lutego 2022 o 12:15
    Nie jestem najgorsza, nie jestem najlepsza, ale jestem słodka :)
    Całkiem udany tusz. Nie jest najlepszy, nie jest też zły. Czarny - pogrubia, wydłuża. Wysycha w ciągu 3 miesięcy - staje się gęstszy i zaczyna się osypywać. Można to przełknąć - w końcu trwałość tuszu to i tak 3 miesiące. Opakowanie jest słodkie. Tak zabawne, że warto umieścić w pojemniku na lustrze, między pędzlami. Od czasu do czasu... :) Mnie przytrafiły się aż dwa, z miłości do misi.
  • 27 lipca 2020 o 11:21
    panda, bez efektu pandy
    Recenzję dodaję po wielu, ale to wielu opakowaniach, bo odkąd odkryłam go około 3 lat już się z nim nie rozstaję. Oczy tuszuje się nim błyskawicznie, prosta, ale bardzo poręczna szczoteczka pozwala wytuszować dobrze zewnętrzny jak i wewnętrzny kącik oczu bez rozmazywania. Do tego jego demakijaż jest prosty, ciepła woda, czasem trochę olejku różanego - szybko znika. Już nie raz udało mi się zdemakijażować wytuszowane oko, bez niszczenia pozostałej części makijażu twarzy. Który inny tusz do rzęs do potrafi? Polecam go też kobietom, które tak jak ja mają wrażliwe oczy - nie alergizuje, nie osypuje się (więc nic w ciągu dnia nie wpada do oka i nie podrażania). Czasami wysycha w buteleczce szybciej, niż się spodziewałam (ale i buteleczka ma inny kształt niż standardowa). Nie ma problemu - po prostu dodaję kilka kropli soli fizjologicznej i poruszam szczoteczką. Działa jak marzenie! Zostawia widoczny efekt, naturalnie zagęszczonych i nadal nie sklejonych rzęs. Obiecuje dużą objętość, ale należy pamiętać, że to produkt koreański, a nie amerykański - trochę inne kanony piękna. Nie sprawdzi się jednak jeśli lubisz na codzień teatralny makijaż. To nie ten efekt. Uwaga dziewczyny jak kupujecie ten tusz ma DWIE wersje! #1 Volume (moja ulubiona) #2 Long Lash (nigdy nie miałam) Dziwią mnie opinie "nie podkręca" (żadna wersja nie jest curling) albo wydłuża, ale za mała objętosć - może masz wersję #2 nie #1 + jak wspomniałam to produkt koreański, nie oczekiwałabym rzęs w stylu kim kardashian
    Zalety:
    • nie skleja rzęs
    • nie rozmazuje się
    • trwały
    • wystarcza na długo
    Wady:
    • nie ma, chyba, że efekt bardziej "koreański" niż "amerykański" jeśli chodzi o objętość, bez teatralnie wydłużonych i pogrubionych rzęs (mi odpowiada)
    • cena bez promocji (ale często jest jakaś fajna promka, do 30 zł jest to cena bardzo ok)
  • 18 lutego 2020 o 12:45
    Nic specjalnego
    Na tusz koreańskiej marki Tony Moly trafiłam na bardzo dobrej promocji w Sephorze. Tusz ten ma swoje minusy jak i plusy. Opakowanie starczyło mi na około pół roku. Bardzo szybko wysycha. Po użyciu tego tuszu nie było widać prawie wogóle żadnego efektu, jedyne co to może trochę pogrubiał rzęsy. Jednak w dni gdy chciałam wyglądać naturalnie nawet podobał mi się ten efekt. Dużym plusem jest zmywanie tuszu ponieważ wogóle się nie rozmazuje i jest naprawdę łatwy do zmycia. Podsumowując, tusz ten jest raczej delikatny i nie daje mocnego efektu. Nie kupiłabym go w stałej cenie. Spodziewałam się czegoś lepszego po tym tuszu.
    Zalety:
    • nie rozmazuje się i łatwy w zmyciu
    • bardzo ładne opakowanie
    Wady:
    • mało widoczny efekt
    • cena nie do końca warta produktu
  • 7 listopada 2019 o 13:04
    Najlepszy tusz
    Na tusz Panda Dream koreanskiej firmy Tony Moly trafiłam w Sephora i akurat był w mega promocji.Tuszem jestem zachwycona tak samo jak jego smiesznym opakowaniem. Tusz doskonale rozdziela rzęsy,trzyma sie cały dzień a jego zmywanie est dziecinne proste.Mam wrażenie ze podczas zmywania schodzi tusz w postaci żelu,jednym ruchem wacika sciągamy cały kosmetyk,bez rozmazywania na pól twarzy i bez efektu pandy bo w tym przypadku panda jest tylko na opakowaniu. Według mnie jeden z najlepszych tuszy jakich miałam okazję używać
    Zalety:
    • nie ma problemu ze zmyciem tuszu
    • dobrze trzyma sie na rzęsach
    • przedłuża i zagęszcza
    • cudowne opakowanie
    • mozna trafić go w na prawdę dobrej promocji
    • trwały
  • 30 grudnia 2018 o 17:15
    Nic specjalnego
    Używa od:próbka
    Kupiłam ten tusz córce zachwycona marką TONYMOLY, która szybko podbiła moje serce. Dodatkowo zachęciła mnie również jego cena, porównywalna do tuszy z drogerii, akurat była promocja w Sephorze. Produkt na żywo wygląda jeszcze bardziej uroczo niż na zdjęciach. Konsystencja i pigmentacja tuszu jest rewelacyjna. Pięknie podkreślał moje, dość marne, rzęsy. Jednak córka powiedziała ze po około miesiącu, może dwóch, zauważyła że tusz zaczął się znacząco osypywać. Wypróbowałam na basenie, zdał swoją funkcje, aczkolwiek nie podrkreca tylko wydłuża.