WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Żele pod prysznic

Le Petit Marseillais Pielęgnujący żel do mycia 'Algi Morskie i Minerały Morskie'

• 4 stycznia 2022 o 18:26
    Takie myjadło o toaletowym zapachu
    Tak mi się kojarzy, trochę męska perfuma,trochę nuta zapachowa odświeżaczy do toalety ;),trochę morski zapach. Kompletnie nie moja gama zapachowa. Na szczęście nie utrzymuje się cały dzień na skórze. Żel ma leistą, ale nie wodnistą konsystencje, niebieski zapach, pieni się całkiem przyzwoicie, ale nie jest to wielka piana, na mój gust jest ok. Skład nie jest jakiś mocno inwazyjny w podstawowych składnikach, ale nie zauważyłam żeby skórę pielęgnował, na pewno nie ściąga jej za mocno jak niektóre żele pod prysznic. Daje przyjemne uczucie odświeżenia, ale to tyle. Trochę zajęło mi jego zużycie, jest wydajny a ja na co dzień zdecydowanie wybieram aleppo na newralgiczne punkty, żele traktuje jako przerywnik. Sukcesywnie za to zużywał go mój partner, któremu zapach ten wydawał się odświeżający,jak i jego działanie, ale nie na tyle żeny chciał do niego wrócić. Otrzymałam go w prezencie od mamy (na zdjęciu jej egzemplarz),nie sądzę że do niego wrócę, znam więcej żeli tańszych i z ciekawszą gamą zapachową. Moje opakowanie nie posiadało pompki. Ma u mnie takie 3+.
  • 20 listopada 2021 o 20:40
    Przyzwoity żel
    Delikatny morski zapach, estetyczne opakowanie. Dobrze się pieni, dobrze myje, wydajny. Nie wysusza, nie podrażnia, ale nie mam do tego skłonności. Raczej do niego nie wrócę, bo nie zachwycił, a do żeli pod prysznic raczej się nie przywiązuję.
  • 29 stycznia 2020 o 8:49
    Trochę nie wart swojej ceny
    Kupiłam ten żel na bardzo dużej promocji na do widzenia w Rossmanie w okresie wakacyjnym (Za 4 czy 5 zl). Na okres wakacyjny ma bardzo fajny, lekkim, morski zapach. Bardzo wpasowuje się on w moje gusta. Mył dokładnie, ładnie się pienił, delikatnie może przesuszał skórę, ale to też mogły być efekty dużej ilości słońca. Jedynie opakowanie mogłoby być wykonane z trochę lepszego tworzywa, albo produkt mógłby być w opakowaniu z pompką. Ale opakowanie jest bardzo wygodne do podróżowania. Ogólnie nie mam żadnych większych zastrzeżeń do tego produktu, ale tylko ze wzgledu na to że kupiłam go na promocji. W regularnej cenie byłabym zawiedziona. 5 zł jest adekwatną cena, za taka pojemność tego rodzaju produktu. Nie ukrywam, że chciałam go nawet kupić ponownie i byłam skłonna do zakupu w regularnej cenie (że względu na jakiś taki sentyment, powrót do wakacji), ale niestety nie mogę go nigdzie o tamtego momentu dostać.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • małe wygodne opakowanie do podróżowania
    Wady:
    • regularna cena
  • 25 września 2018 o 14:26
    Przeciętniak
    Na żelach LPM przyznam, że zawiodłam się, liczyłam, że będą na prawdę świetne, a okazały sie przeciętne, więc z rezerwą podeszłam do kolejnego produktu. Kupiłam go w CND za 4,99, więc okazyjnie, biorąc pod uwagę cenę regularną. O ile krem pod prysznic polubiłam, tak ten żel okazał się być średni. OPAKOWANIE Można by rzec, że opakowanie ma charakterystyczny kształt dla produktów tej marki, na półce nie pomylimy go z żadną inną marką, to pewne. Buteleczka jest lekko spłaszczona i ma mały, kompaktowy rozmiar, więc idealnie sprawdzi się na letnie podróże. Kolor to delikatny, błękit z prostą szatą graficzną nad którą króluje logo marki. Napisy są delikatne, wykonane białą i niebieską czcionką, całość prezentuje się naprawdę ładnie. Zamknięcie na klik jest praktyczne, pozwala na szybkie użycie produktu. Samo opakowanie wykonano z dosyć twardego plastiku w górnej części, jednak środkowa pozwala na bezproblemowe wyciśnięcie dozy balsamu, bo jest o wiele bardziej miękka. ŻEL Żel ma jasnoniebieski kolor i myślałam, że będzie miał również dosyć oklepany zapach przypominający inne produkty z nutą morską, jednak ta jest nieco nietypowa. Wszystkie inne produkty morskie jakich używałam miały jeden, charakterystyczny zapach, ten jest zupełnie inny. Jest bardzo delikatny, na prawdę orzeźwiający i dodający energii. Nie wiem czym dokładnie pachnie, ale przypomina mi nieco mgiełkę z serii Gdanskin. Jest to na prawdę miła woń. Ma dosyć gęstą konsystencję, dzięki czemu nie spływa z dłoni ani gąbki, po nałożeniu na skórę całkiem dobrze się pieni, a piana jest aksamitna i otulająca, to w nim akurat lubię. Bardzo dobrze oczyszcza skórę i nie powoduje wysuszania podczas długotrwałego stosowania. Uważam, że w tym aspekcie producent spełnił swoje obietnice. Wydajność jest przeciętna, wystarczył mi na ok. 3 tygodnie stosowania – butelka 250 ml. Mimo wszystko to dosyć przeciętny produkt biorąc pod uwagę skład i właściwości, do tego ma dość wysoką cenę. PLUSY: + ładny zapach + gęsta konsystencja + nie wysusza + całkiem niezła wydajność + cena w promocji + praktyczna butelka MINUSY - dość wysoka cena - przeciętny skład
  • 9 sierpnia 2018 o 16:40
    Świetny żel
    Wspaniale myje i oczyszcza moje ciało Pielęgnujący żel do mycia Algi Morskie i Minerały Morskie. Żel ma przyjemny zapach, jest gęsty bardzo mocno się pieni. Jest mega wydajny i starcza mi na bardzo długi czas. Podczas mycia zapach mnie relaksuje i odpręża. Po osuszenia skóra jest w rewelacyjnej formie. Nawilżona, naprężona, jedwabiście gładka. Balsam z tej samej serii stosuję co drugie mycie. Opakowanie ma śliczny niebieski kolor, jest poręczne, nie przewraca się. Polecam !!!
    Zalety:
    • Działanie