WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Cienie do powiek

Bell HYPOAllergenic Waterproof Mat Eyeshadow Hypoalergiczny wodoodporny matowy cień do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 czerwca 2019 o 15:52
    Wyrzucone pieniądze
    Jako, że w drogerii nie było cienia, którego używałam wcześniej, skusiłam się na ten. Pomyślałam, że cień w kremie może być nawet lepszy, ponieważ poprzedni, standardowy, dość mocno się osypywał. Opakowanie też było zachęcające, cena akceptowalna. Wybrałam kolor czarny - używam tylko takiego, do robienia kresek zamiast eyelinera. Niestety, w domu okazało się, że powyższy produkt nadaje się tylko do wyrzucenia go do śmietnika. Od razu zaskoczyła mnie jego konsystencja - tak gęsta, że po przejechaniu pędzlem nie zostało na nim praktycznie nic. Zaczęłam wobec tego dociskać mocniej, ale wówczas pędzel cały się posklejał. Nie udało się też nanieść cienia na powiekę, ponieważ zostawał on na pędzlu, nie pozostawiając widocznego śladu na skórze. Poczytałam opinie tutaj, na Wizażu, i postanowiłam dać mu jeszcze jedną szansę. Tym razem, zgodnie z poradami użytkowniczek, spróbowałam nanieść cień palcem. Bezskutecznie. Został co prawda na powiece, ale tylko w formie ogromnej grudy na samym środku. Nie wiem, czy trafiłam na jakiś wybrakowany egzemplarz, może wyschnięty (choć wzięłam ostatni z drogeryjnej półki, na wypadek, gdyby te pierwsze były już wcześniej testowane), czy po prostu ten kosmetyk absolutnie nie nadaje się jako cień do powiek. Nie jestem w stanie ocenić jego przydatności jako pomady do brwi, bo ich nie maluję i się na tym nie znam. Ostatecznie produkt wyrzuciłam do kosza na śmieci.
    Zalety:
    Wady:
    • Konsystencja
  • 3 czerwca 2019 o 17:43
    Pomada do brwi
    Niby cień a jednak idealnie sprawdza się jako pomada do brwi. Mam odcień 03 i jest to idealny chłodny, niezbyt ciemny brąz, czyli coś wymarzonego na brwi. Kolor można fajnie budować, długo się utrzymuje, nie robi grudek i plam. Jest wydajny ale szybko wysycha, jednak wystarczy kropla jakiegoś olejku i jest jak nowy ;)
    Zalety:
    • idealny kolor
    • przyjemna formuła
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • szybko wysycha
  • 11 grudnia 2018 o 21:59
    szału ni ma, ale i tak się wytrzyma
    Posiadam produkt w kolorze brązowym i czarnym. Czarny świetnie sprawdza się w roli eyelinera, z jego pomocą wychodzą ładne kreski, albo po prostu subtelnie można zagęścić nim linię rzęs. Brązowego czas jakiś używałam jako pomady do brwi, świetnie się w tej roli sprawdzał, zwłaszcza do wyciągnięcia końcówek brwi - jest trwały, trzyma się naprawdę przyzwoicie przez cały dzień a różne warunki pogodowe mu nie straszne. Ale... Oba produkty mam już ok 5 mniesięcy i: -czarnego koloru przestałam używać już po ok 3 miesiącach od zakupu - już na początku był gęsty, ale teraz to mam wrażenie że po prostu wysechł i nie da się nim namalować już ładnej delikatnej kreski, też ze względu na delikatną skórę na powiece :( -brąz bo brwi jeszcze daje radę, ale też nieźle przysechł, a szkoda, bo produkt jest mega wydajny, a będę musiała wyrzucić dwa prawie pełne opakowania.
    Zalety:
    • świetnie sprawdza się w roli TRWAŁEJ pomady do brwi;
    • bardzo dobra pigmentacja;
    • trwałość - trzyna się przez cały dzień;
    • bardzo dobre i wygodne opakowanie;
    • świetny stosunek jakości do ceny;
    • niby bardzo wydajny bo naprawdę mała ilość wystarczy do pracy z produktem, a z drugiej strony reszta i tak wyschła i nie nadaje się do użycia po 3 miesiącach (w przypadku użycia jako cień do powiek) lub 5 (jako pomada do brwi);
    Wady:
    • niestety produkt dość szybko wysycha (szczegóły wyżej w opisie), z tego powodu mocna czwórka;
  • 19 lipca 2018 o 19:16
    dość udany produkt
    Oceniam kolor nr 2. Właśnie od koloru zacznę - jest to bardzo ładny, chłodny brąz, który będzie pasował wielu typom urody. Cień zamknięty jest w małym, estetycznym, zakręcanym słoiczku. To też na plus - wszędzie się zmieści, ładnie wygląda i przypadkowo się nie otworzy. Produkt jest bardzo wydajny. Kolejnym atutem jest ogromna trwałość i wodoodporność cienia. Cenię go sobie również za wielofunkcyjność - sprawdza się nie tylko jako cień, ale też jako pomada do brwi! Ale żeby nie było tak różowo, dodam kilka słów od podstawowej wadzie produktu. Niestety cień jest bardzo gęsty i dość suchy jak na produkt w kremie, dlatego trudno równo nałożyć go na powieki, robi plamy, w jednym miejscu nakłada się cieniej, w innym grubiej, trudno to rozetrzeć i skorygować. Z tego powodu częściej niż na powieki, używam go jako pomady do brwi.
    Isia13
    19 maja 2018 o 10:22
    Ideał:)
    Jakiś czas temu posiadałam podobny cień z bell tylko z kolorze brązowym kupionym z jednej z limitek w Biedronce. Od dłuższego czasu borykałam się z kiepska trwałością cieni na powiecie. Używałam bardzo różnych baz pod cienie, testowałam różne sposoby nakładania, nic jednak nie skutkowało i powoli dochodziłam do wniosku, że nie będe mogła już używać moich pięknych palet cieni. Wówczas przypomniałam sobie, iż na tym kremowym cieniu z Biedronki mimo trochę mało funkcjonalnego koloru cienie nałożone na wierzch trzymały się zaskakująco dobrze postanowiłam więc zakupić podobny tylko w bardziej "podkładowym" kolorze. Jak można się domyślać był to strzał w 10. Na ten moment ten cień to jedyne co trzyma jakoś moje cienie na powiece, ale za to jak trzyma! Cień ma dość trudną konsystencję, jest bardzo zbita i należy uważać z nałożoną ilością żeby nie uzyskać ciasta na powiece ale wyczucie właściwej ilości nie jest dużym problemem więc nie odejmuję nawet gwiazdki za ten mankament. Produkt trzyma się na powiece cały dzień! Co więcej cienie nałożone na wierzch utrzymują się razem z nim, pięknie się na niego je nakłada i blenduje. Od momentu nałożenia do momentu wieczornego demakijażu można liczyć na to, że nic się nie ruszy!
    Zalety:
    • trwałość
    • kolor