Cienie do powiek

I Heart Revolution Cranberries and Chocolate Shadow Palette Paleta 18 cieni do powiek

• 31 grudnia 2021 o 11:49
    Moja ulubiona czekolada.
    Tę paletę dostałam na urodziny ponad 2 lata temu i mimo tego, że pełny, efektowny makijaż z cieniami wykonuje dość rzadko, bardzo zżyłam się z tym zestawem. Farbuję włosy na intensywne rudości i właśnie dlatego ten prezent jest wyjątkowo trafiony, ponieważ wszystkie kolory pięknie z rudością współgrają - w rzeczywistości są bardzo podobne do tych ze zdjęć producenta, ale są głębsze i większości - cieplejsze. 18 kolorów daje ogromne możliwości stylistyczne. Mamy tu miks cieni matowych, perłowych i bogato brokatowych. Gama: ceglasty, ciemnoceglasty, nude, róż-fiolet, fuksja, brązy w różnych odcieniach, czerń. I nazwy urocze - enticing, divine, tasteful, etc. Mają przyjemną, lekką konsystencję, łatwo się aplikują i blendują, są trwałe i raczej się nie osypują. Odkąd mam tę czekoladkę, nie potrzebuję już żadnych innych cieni. I wyglądają na o wiele droższe niż są ;)
    Zalety:
    • przepiękna gama barwna (doskonała dla rudych - ceglasty, brąz, pomarańcz, brudne róże wpadające czasem w fiolet, ciemna fuksja, nude w różnych odcieniach, czerń).
    • wybór nie tylko kolorów, ale i faktur - mat, lekki połysk, gruby brokat.
    • lekka konsystencja.
    • łatwość aplikacji i blendowania.
    • trwałość.
    • nie uczulają (przynajmniej mnie).
    • cena (nie sądzę, żeby za niecałe 40 zł można było kupić równie atrakcyjną paletkę).
    • śliczne opakowanie.
  • 10 maja 2021 o 22:16
    Piękne kolory!
    Do paletki przyciągnely mnie głównie jej piękne kolory które idealnie wpasowuja się w mój gust i estetyke. Takie koloru pasują super do moich włosów i oczu podkreślając je jeszcze bardziej. Pigment jest super , cienie się nie kruszą nie rolują nie ścierają i to nawet bez bazy. Można nią stworzyć makijaż dzienny jak i wieczorowy
    • Kolory
    • Pigment
    • Nie ścierają się i nie rolują
    Wady:
    • Nie ma
  • 10 listopada 2020 o 10:19
    Zaskoczyła mnie pigmentacja
    Dostałam tę paletkę w prezencie, nie używałam wcześniej żadnej paletki z tych „czekoladek”, ale słyszałam wiele dobrego. Byłam pod dużym wrażeniem pigmentacji cieni i tego jak łatwo się ze sobą blendują i łączą. Matowe cienie mają lepszy pigment niż błyski, co do błysków to myślę, że można lepiej. Kolorystyka jest w kolorach brązów i róży. Tą paletą można stworzyć zarówno dzienny makijaż jak i wieczorowy. Na początek zdecydowanie polecam, bo nie jest ona z górnej półki cenowej
    Zalety:
    • Pigmentacja matów
    • Lusterko w opakowaniu
    • Wygląd opakowania
    • Łatwość w łączeniu ze sobą kolorów
    Wady:
    • Słaba pigmentacja błysków
  • 16 czerwca 2020 o 15:54
    Lubię
    Generalnie od kiedy poznałam czekoladki jestem ich wielką fanką. Walczę z sobą, żeby nowych nie kupować ;) Cranberries jest bardzo ładną, paletką, nieco nude, nieco burgund. Duży plus za cień beżowy podstawowy (nawet 2 bo jest nude i bittersweet - troszkę ciemniejszy), za czarny, którym można wzmocnić efekt. Minus za odcienie niektórych cieni. Mamy 2 błyszczące (cosmopolitan i festive), które prawie się nie różnią miedzy sobą, bardzo subtelnie. W matowych mamy enticing i sienna, które również są dość mocno zbliżone. Więc summa summarum mamy nie 18 a 16 cieni lub nawet 15 jeśli dodatkowo odrzucimy jeden z beżowych. Poza tym, cienie mają bardzo dobrą jakość, łatwo się nimi pracuje, choć można zrobić sobie plamkę. Opakowanie solidne, z dużym lusterkiem.
    Zalety:
    • Ładne, solidne opakowanie
    • duże lusterko
    • łatwo się pracuje cieniami
    • za podstawowy beżowy i czarny cień
    Wady:
    • 2 w porywach do 3 cieni są bardzo zbliżone do innych
    • czarny nie jest aż tak intensywny, więc trzeba nim mocniej popracować
  • 9 września 2019 o 11:44
    Jest okej
    ????Kolorystyka palety oscyluje wokół odcieni brązowych, różowych i burgundowych ????Pozwala na wykonanie każdego makijażu - dziennego i wieczorowego ????Posiada duże lusterko w środku ????Ładnie pachnie ????Paleta posiada 18 cieni w tym 6 cieni błyszczących i 12 matów ????W środku znajduje się kolor czarny do przyciemnienia zewnętrznego kącika, beżu nie posiada ale są cienie które mogą być uznane za bazowe ????Cienie delikatnie się osypuja ????Błyszczące cienie najlepiej nakładać palcem wtedy uzyskamy lepszy pigment ????Maty maja średni pigment ????Wszystkie kolory dobrze się ze sobą łączą i nie robią plam ????Cienie są mięciutkie przyjemne w dotyku ????Paleta dla każdego