Mleczka do demakijażu

Liz Earle Cleanse and Polish, Hot Cloth Cleanser

• 6 lutego 2021 o 20:33
    Słaby
    Nie jestem zadowolona z produktu. Niby ma służyć do demakijażu, ale nie zmywa go w zupełności. Pozostawia skórę lepką i tłustą, musiałam zmyć go żelem do mycia twarzy, bo to uczucie przeszkadzało mi bardzo. Pozostawił resztki tuszu do rzęs (nie wodoodpornego), a także sporo podkładu. Użyłam później szczoteczki sonicznej, któa aż była pomarańczowa od nadmiaru pozostawionego przez to mleczko fluidu na twarzy. Dlatego wnioskuję, że mzywa makijaż bardzo niedokładnie. Nie chciałabym by takie ilości makeupu pozostały na mojej skórze na noc. Nie, nie, nie. Nie trafiony bubel, choć drogi.
    Wady:
    • źle zmywa makijaż
    • pozostawia na cerze nieprzyjemny tłusty film
  • 10 października 2020 o 0:30
    Bardzo fajny produkt
    Produkt dostałam w prezencie, sama nie mogłam się za bardzo zdecydować głównie ze względu na jego cenę. Przypadł mi do gustu bardzo. Świetnie zmywał makijaż (jestem ogromną fanką kremowych produktów do demakijażu), super zapach (taki odświeżający), wygodna aplikacja (pompka idealnie dozowała ilość produktu). Wystarczył mi na dość długo, ściereczkę muślinową używam do tej pory, tak bardzo polubiłam ten sposób demakijażu. Gdyby nie cena kupowałabym regularnie, ale tak prawdę powiedziawszy szkoda mi wydać tyle na produkt do mycia, skoro znalazłam zamiennik w bardzo przyzwoitej cenie.
  • 9 stycznia 2020 o 17:04
    Nic nadzwyczajnego
    Od jakiegoś czasu czaiłam się na ten kosmetyk, ale cena zawsze mnie trochę stopowała. Ostatnio jednak dostałam Liz Earle w prezencie, więc oczywiście chętnie zaczęłam go testować. Zacznę od tego, że posiadam cerę mieszaną, w stronę suchej (policzki). Produkt służy do zmywania makijażu za pomocą niewielkiej ilości rozprowadzonej na twarzy oraz gorącej szmatki dołączonej do opakowania. Znana mi jest metoda OCM dlatego myślałam że i w tym przypadku będzie to fajna opcja na zmywanie makijażu. Sama ściereczka a właściwie dwie - bo tyle dostajemy w pakiecie - jest świetna! Łatwo się ją myje pod bieżącą wodą, i świetnie peelinguje twarz. Sam produkt nie zrobił na mnie jednak wielkiego wrażenia. Podoba mi się zapach. Konsystencja gęstego kremu, bądź masełka o przyjemnym eukaliptusowym zapachu, jednak nie radzi sobie za bardzo z rozpuszczaniem makijażu. Gdyby nie ściereczka, makijaż nie zszedłby wcale. Mam wrażenie że takie same efekty demakijażu osiągnęłabym używając zwykłego balsamu, kremu. Nie kupię ponownie ze względu na cenę i słabe efekty. Szkoda, że ściereczki nie można zakupić osobno, bo na pewno bym się zdecydowała.
    Zalety:
    • wygodne i ładne opakowanie z pompką
    • dwie świetne ściereczki - najlepsze jakie dotąd miałam
    • zapach i konsystencja
    • nie zapycha, nie wyskakują po nim niedoskonałości
    • nie wysusza skóry
    Wady:
    • mało efektowny - nie zmywa makijażu dokładnie. Oczy trzeba domywać płynem micelarnym i wacikiem
    • cena - zdecydowanie nie wart 70 zł
  • 3 lutego 2019 o 13:07
    Luksusowe czyścidło skóry i portfela
    Lubię zapach eukaliptusa i lubię kosmetyki z eukaliptusem w składzie, choć wcale nie jestem misiem koala. Ten typowy, eukaluptusowo-chłodny powiew świeżości to jest to, co ja, moja skóra i mój nos bardzo sobie ceni. Luksusowa i równie luksusowo droga marka Liz Earle (oczywiście nie dostępna w Polsce - bo po co?) oferuję nam nie tylko eukaliptusowe wyczyszczenie portfela, ale równie porządne wyczyszczenie buziola z wszelkiej maści kosmetyków, zanieczyszczeń i innych niepożądanych hecy, które nam twarz zapychają. Choć Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser jest kremem o bardzo delikatnej konsystencji do demakijażu, świetnie nada się również do oczyszczania cery już po zmyciu make-upu. Do kremorku dołączona jest muślinowa ściereczka ułatwiająca zmycie kolorówki, wystarczy tylko odpowiednio masować buzię, aby usunąć makijaż i zanieczyszczenia z twarzy. Dla pewności, lepszego oczyszczenia i nawilżenia skóry, można jeszcze raz użyć produktu, ale moim zdaniem ten jeden raz spokojnie wystarczy. Skóra po zastosowaniu kremu jest mięciutka, gładka i nawilżona. Cleanser Liz Earle jest jednym z tych produktów, dzięki którym demakijaż zmienia się ze szczypliwego koszmaru w niezwykłą przyjemność.
    • skład
    • efekt nawilżenia
    • dobrze oczyszcza skórę z makijażu
    Wady:
    • nie jest dostępny w Polsce
  • 15 lipca 2018 o 14:25
    Nie sprostał oczekiwaniom
    Przyjemnie oczyszcza i nawilża buzię więc do samego mycia twarzy jest ok, ale jako kosmetyk do demakijażu absolutnie mi nie odpowiada. Oczy mnie od niego pieką i nie domywa makijażu. Nawet przy zmywaniu samego tuszu do rzęs zostają mi dookoła roztarte czarne smugi. Przy tak wysokiej cenie moim zdaniem jest to niedopuszczalne. Plus za wygodne opakowanie i porządną pompkę.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Nawilża
    • Wygodne opakowanie
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Nie spełnia obietnic producenta - nie domywa makijażu
    • Pieką od niego oczy