Mleczka do demakijażu

Vichy Purete Thermale, Démaquillant Intégral Peau Sensible 3en1 Preparat do demakijażu twarzy i oczu 3 w 1

notino.pl
Vichy Vichy Purete Thermale Mleczko Do Demakijażu 3W1 300Ml
Vichy Purete Thermale Preparat do demakijażu twarzy i oczu 3 w 1 300 ml

• 19 lutego 2025 o 19:32
    średnie
    Trochę się zawiodłam . Pomysł 3w1 mleczko, tonik i płyn do demakijażu oczu marki Vichy jest genialny. ALE?? nie wszystkie obietnice producenta działają. Nie domywa dokładnie tuszu. Inne kosmetyki zmywa w miarę dobrze, chociaż ja po nim jeszcze myję mydłem lub żelem twarz. Faktycznie jest delikatny i nie alergizuje. Skóra po nim gładka, miekka i aksamitna. Ma poręczne opakowanie. Super nadaje się w podróż bo ogranicza bagaż. Nie trzeba brać 3 opakowań różnych kosmetyków tylko jeden. Konsystencja produktu jest mleczna o delikatnym zapachu, który po pewnym czasie znika. Mleczko nie podrażnia i nie powoduje pieczenie twarzy ani oczu. Ja preferuję kosmetyki, które są wielofunkcyjne i to mleczko właśnie takie jest. Z małymi wadami ale jest dobre. Godne polecenia.
    Zalety:
    • wielofunkcyjny kosmetyk;
    • dokładnie usuwa zanieczyszczenia;
    • nie alergizuje;
    • skóra staje się miękka i nawilżona;
    • nie powoduje pieczenia oczu;
    • wygodne opakowanie;
    • przyjemny prawie niewyczuwalny zapach;
    • przyjemna mleczna konsystencja;
    Wady:
    • zbyt wygórowana cena;
  • 15 października 2024 o 23:04
    Moja Opinia
    „Używam tego produktu zawsze pod oczy. Najpierw myję twarz, potem nakładam serum, krem do twarzy lub na noc, a na koniec krem pod oczy od Vichy. Stosuję go od 3 miesięcy i jak na razie jestem bardzo zadowolona z produktu.”????
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 18 września 2024 o 12:25
    Może być
    Poręczna tubka z prostą szatą graficzną i turkusowym zamknięciem na klik. Posiada konsystencję lekko płynnego mleczka o delikatnym, przyjemnym zapachu. Jest to produkt wielofunkcyjny, który ma nam zastąpić mleczko, tonik i płyn do demakijażu, a także sprawdzi się do cery wrażliwej. Ja używałam jako mleczko do demakijażu i o ile radzi sobie z makijażem twarzy tak z makijażem oczu bardzo ciężko. Kosmetyk jest delikatny, ale skuteczny więc sprawdzi się nawet do skóry wrażliwej. Skutecznie oczyszcza skórę z makijażu nie powodując podrażnień czy przesuszeń. Skóra jest czysta, odświeżona i gładka w dotyku. Wydajność jest w porządku. Ja jednak w dalszym ciągu wolę olejki chociaż to była miła odmiana. Może być.
    Inne
    Ata77
    31 maja 2024 o 20:09
    Dobry, ale wolę płyny micelarne
    Jak w tytule. Czy to Vichy, Loreal czy jakakolwiek inna marka: kwestia dotyczy tylko tego , że moja preferencja to płyn micealarny. Postanowiłam dać jednak szansę temu produktowi, po to żeby ostatecznie stwierdzić, że jest BARDZO dobry, ale wrócę do innego rodzaju produktu.
    Zalety:
    • mleczko dokładnie domywa cały makijaż, radzi sobie pięknie z tuszem wodoodpornym
    • jest bardzo łagodne, nie podrażnia oczu
    • bezzapachowe
    • wydajne, naprawdę wystarczy odrobina
    • skóra po demakijażu jest miękka, sprawia wrażenie nawilżonej
    • poręczna tuba pozwala na kontrolę aplikacji produktu
    thequre
    27 października 2022 o 12:42
    Dobra, ale nie rewelacyjna
    Moja cera: dojrzała, mieszana (strefa T tłusta, reszta sucha i wrażliwa). Mleczko pięknie i subtelnie pachnie, ma lekką, mleczną konsystencję, nie podrażnia nawet moich wrażliwych oczu, dosyć dobrze rozpuszcza makijaż. Niestety podstawową wadą tego produktu jest to, że nie emulguje z wodą i żeby go dobrze "zdjąć" z twarzy trzeba użyć pianki lub żelu, gdyż pozostawia tłustą, mażącą się warstwę. Konieczność użycia "doczyszczacza" obniża moją ocenę tego produktu. Skoro produkt ma w sobie mleczko, tonik i płyn do demakijażu oczu, to skóra po jego użyciu powinna być czysta, a nie jest. Niemniej jednak nie jest to produkt zły, a używanie go pomimo tej niedogodności jest przyjemne, ale ja będę szukać dalej ideału ;) Zaletą na pewno jest to, że mleczko jest delikatne dla skóry i nie ma po nim efektu ściągnięcia, podrażnienia.