Początkiem czerwca wreszcie nabyłam reczowany balsam - jestem fanką balsamów/maseł do demakijażu i absolutną wyznawczynią dwuetapowego oczyszczania, dlatego też chciałam sprawdzić, jak spisze się u mnie słynny All Clean Balm. Po niemal 6 tygodniach i zdenkowaniu mniejszej, 50 ml wersji, mogę powiedzieć jedno - to naprawdę dobry produkt, który zepchnął z podium mojego dotychczasowego ulubieńca!
All Clean Balm zamknięty został w proste, ale bardzo funkcjonalne opakowanie - jest ono małe, plastikowe, ale zamykane na zatrzask (a nie zakręcane). Wewnątrz znajduje się ochronne wieczko oraz szpatułka - genialne!
Skład jest dobry i odpowiedni nawet dla tak wrażliwej skóry, jak moja.
Sam balsam pięknie pachnie ( nieco ziołowo), do tego jest zbity i gęsty, jednak nie miałam nigdy problemu z nabraniem odpowiedniej ilości - a wystarczy dać go naprawdę niewiele, by skutecznie usunąć makijaż, filtr czy zanieczyszczenia.
Z początku jest nieco tłusty, ale spokojnie - w kontakcie z wodą emulguje i niezwykle łatwo go spłukać.
All Clean Balm zmywa wszystko - naprawdę wszystko, nawet to, czego masełko z Faceboom nie ruszało;).
Niestraszny mu Double Wear, Dermablend, pigmenty na Glitter Primerze, matowe płynne pomadki czy nawet tusz/eyeliner wodoodporny.
Jest niezwykle skuteczny, a przy tym bardzo delikatny dla skóry i oczu. Nic a nic nie podrażnia, nie wysusza, nie zapycha - choć oczywiste jest, że po nim należy jeszcze umyć twarz żelem lub pianką, jednak mam wrażenie, że tutaj zadziało się coś więcej, tak, jakby ten balsam nie tylko usuwał make up, ale również pielęgnował.
Na pochwałę zasługuje również wydajność - 50 ml starczyło mi na 6 tygodni - to dobry wynik i
w tej sytuacji nawet cena regularna jest ok.
Reasumując - All Clean Balm to rzeczywiście kosmetyk doskonały i w pełni zasługuje on na wszystkie pochwały, które otrzymuje.
Usuwa ABSOLUTNIE każdy kosmetyk kolorowy, jest delikatny, starcza na długo, a demakijaż staje się szybki, przyjemny i efektywny.
Już zamówiłam największą dostępną pojemność, bo nie wyobrażam sobie go nie mieć.
Serdecznie polecam - jest najlepszy ♥️