Mleczka do demakijażu

Ziaja Ogórkowa, Mleczko do demakijażu (nowa wersja)

• 3 czerwca 2024 o 13:17
    Superancki
    Swietne mleczko do zmywania makijażu. Super delikatne, zapach również. Domywa nawet najtrwalsze pomadki. Nie szczypie, ma kremową konsystencję. Na promocji nawet za 9zl. Ma delikatny zapach ogórka, nie przeszkadza on, a nawet można powiedzieć że daje na twarzy uczucie ukojenia i odżywienia.
  • 11 lutego 2024 o 14:35
    Ogórek, ogórek, ogórek...
    To mleczko kupiłam w Naturze za niewielką kwotę bo było w promocji i właściwie to mnie zachęciło do zakupu ;) bo zwyczajnie lubię kupować kosmetyki w okazyjnych cenach i staram się zwracać uwagę na datę ważności bo mając sporo kosmetyków do pielęgnacji można zapomnieć o ich stosowaniu,ale w przypadku tego mleczka to nie miało miejsca mimo że na co dzień wolę używać płynów micelarnych.Używając go mam dobrze zmyty makijaż i codzienny brud oraz świetnie nawilżoną skórę.Mleczko ma w swoim składzie witaminy i głównie ogórka którego zastosowania nie będę w całości wymieniać ale w branży kosmetycznej to cudowny środek odświeżający, łagodzący i ściągający, więc gdy jem mizerię to wiem jak pozytywnie wpływa ona na moją skórę i jej korzystny wygląd.A marka Ziaja jak mało która zna się na wyciąganiu dobra z natury i wykorzystaniu w swoich słynnych kosmetykach.Polecam
    Zalety:
    • Bardzo dobry skład , porządnie oczyszcza skórę, nawilża i łagodzi,ma delikatny zapach ,jest wydajne i korzystne cenowo
    Drogeria Natura
    Lothris
    9 lutego 2024 o 17:24
    Łatwo dostępny skuteczny demakijaż.
    Mleczko w sposób delikatny i skuteczny radzi sobie w demakijażu. Stosuję go razem z płatkiem wyłącznie do zmywania podkładu/kremu BB/CC/filtru SPF. Oczy zmywam innym kosmetykiem dwufazowym. Dlaczego? Mleczko kiepsko sobie radzi z wodoodporną mascarą, zajmuje mu to więcej czasu niż dwufazowym kosmetykom. Potrafi też zaszczypać w oczy. Pomijając oczy, to naprawdę dobry preparat do demakijażu. Moja skóra zawsze jest dobrze oczyszczona, nigdy przy tym nie podrażniona. Pozostawia skórę odświeżoną, nawilżoną, miłą w dotyku i przygotowaną na kolejne kroki pielęgnacyjne. Dodam, że mam skórę mieszaną. Po demakijażu tym mleczkiem myję skórę pianką/żelem/emulsją do mycia twarzy. Ogórkowy zapach jest bardzo naturalny, lepiej się chyba nie da :D Przyjemnie odświeża. Mleczko jest bardzo wydajne. Starcza mi na sześć miesięcy codziennego stosowania (raz dziennie) Opakowanie: Butelka z twardego plastiku z solidną zatyczką, która nigdy mnie nie zawiodła w podróży.
    Zalety:
    • Łatwo dostępny
    • skutecznie zmywa podkład/krem bb/cc/filtr SPF
    • pozostawia skórę nawilżoną, miękką i miłą w dotyku.
    • Przyjemny odświeżający zapach naturalnego ogórka
    Wady:
    • Gorzej sobie radzi w demakijażu oczu.
  • 25 kwietnia 2023 o 5:24
    Dobre na codzien
    Mleczko w małej butelce, poręcznej jeśli chodzi o utrzymanie w dłoni . Mleczko charakteryzuje się delikatną, kremową konsystencją oraz bardzo przyjemnym zapachem. Mleczko łatwo się rozprowadza po cerze i dobrze usuwa makijaż codzienny (na wieczorowym nie próbowałam). Mleczko nie podrażnia skóry ani nie wysusza. Jest wydajna i super przystępna cena.
  • 30 lipca 2022 o 14:49
    Kompletnie nie
    Mleczko kupiłam, ponieważ skusiła mnie jego cena i chciałam przetestować tą metodę demakijażu (nigdy wcześniej nie miałam mleczka). Wiem, że za taką cenę nie było co spodziewać się cudów, ale żeby było aż tak źle? Aby zmyć makijaż tym mleczkiem trzeba się nieźle namęczyć, zużyć sporo produktu i wręcz trzeć skórę, co oczywiście nie jest dla niej dobre. Z demakijażem oczu nie radzi sobie kompletnie. Przez to jakich ilości mleczka trzeba zużyć szybko się kończy. Cerę pozostawia bardzo tłustą, trudno się później pozbyć tego uczucia i zmyć go z twarzy. Jedynym jego plusem jest ładny zapach ogórka. Tragedia, na pewno nie kupię ponownie...
    Zalety:
    Wady:
    • Pozostawia tłustą warstwę na skórze, którą trudno zmyć
    • Słabo zmywa makijaż twarzy
    • Kompletnie nie radzi sobie ze zmyciem tuszu do rzęs
    • Bardzo nie wydajny