Henny do włosów

Fitokosmetik Naturalna henna irańska z algami

• 29 września 2017 o 15:19
    Dobra i tania
    Przez jakiś czas farbowałam włosy henną aby dac im odpocząć od farb i jasnych włosów. Proces schodzenia z henny to temat prawie na książke więc daruje sobie opis tego procesu... Do zalet henny zalicza się przede wszystkim poprawienie kondycji włosów, pogrubienie, uniesienie i odżywienie. Pozytywem dla osób, które chcą zostać np w rudościach jest trwalość, negatywem kiedy chcą zejść do jaśniejszych kolorów ;) Co do samej henny z algami, jest to poprawny produkt, kolor czesto zależny jest od dodatków (u mnie był to rumianek i cytryna), ale wychodził zazwyczaj rudawy ale nie była to nachalna i czerwona rudość. Konsystencja po rozrobieniu jest inna niz np. orientany czy khadi jest mniej zmielona, ale idzie to przeżyc. Zapach też, akurat lubię ziołowe zapaszki więc nie przeszkadzał mi. Spłukiwanie to walka, czekanie do 1 odżywki lekka udręka kiedy kolor się "przyjmuje", ale warte zachodu. Ta saszetka jest dobra na drugie, trzecie hennowanie, kiedy chcemy odświeżyć kolor, poglębić go, kiedy pojawił się odrost. Na piersze hennowanie użyłam khadi. Plusem jest, ze jest bardzo tania, minusem jej dostępność bo póki co znalazłam ją tylko w internetowych drogeriach.
    Zalety:
    • niska cena
    • naturalny kolor
    • odżywienie włosów - efekt widoczny po 1 myciu i olejowaniu
    Wady:
    • za mało zmielona
    • dostepnosc
    Tusio
    4 lutego 2017 o 14:12
    Bardzo dobra
    Bardzo długo używałam henny ELD, ale odkąd odkryłam kasję od Fitokosmetik, zaczęłam również stosować ich hennę (cena nawet niższa niż ELD!), dodając ją do mieszanki koloryzującej. O hennie nie ma potrzeby, by pisać zbyt długo, jej działanie zna większość użytkowniczek - koloryzuje, odżywia, dodaje objętości i niesamowitego blasku. Niestety, na naturalnie jasnych włosach z czasem przybiera bardzo ciemny kolor. Jeżeli ktoś chce tego uniknąć, warto wtedy hennę zmieszać z kasją. Dla mnie bardzo dobry produkt, choć nakładanie nie należy do najłatwiejszych, ale efekt jest tego wart. Polecam, bo cena i działanie są świetne.

Zobacz także inne Henny do włosów