Farby do włosów

Delia Cosmetics Cameleo HCC Farba permanentna Omega+ nr 5.0 Light Brown 1op
Delia CAMELEO OMEGA Farba 9.22 lawendowy blond

• 1 października 2023 o 11:39
    Znam lepsze farby.
    Odcień na jaki się zdecydowałam to 6.26 Aubergine, ciemny z fioletowymi refleksami. Moje włosy są zazwyczaj ciemno brązowe, chciałam by ta farba mi je trochę przyciemniła i delikatnie odbijała światło na fiolet. Trochę było go widać, ale bardzo subtelnie (w sumie o to mi chodziło). Farba przychodzi w tubce i buteleczce, w której wszystko mieszamy. Bardzo lubię to rozwiązanie, jest dużo łatwiejsze, bardziej higieniczne, aplikacja też wygodniejsza. Podczas aplikacji farba nie śmierdziała, było ją czuć, ale nie na tyle by dusiła czy była nieprzyjemna. Nie waliła amoniakiem, na szczęście coraz mniej farb tak śmierdzi. Najpierw nałożyłam na odrosty na jakieś 10 minut, potem na całość, dzięki czemu kolor wyszedł jednolity. Skóra nie piekła ani nie swędziała mnie podczas trzymania mieszanki na włosach. O ile wypłukanie nie trwało długo (zawsze myję i wypłukuję włosy do czystej wody), tak dziwna sprawa, ponieważ za każdym razem podczas mycia widać jak kolor "schodzi" wraz z pianą, nawet do tej pory a farbowałam prawie miesiąc temu, widzę lekko zabarwioną wodę. Nawet sprawdziłam czy to na pewno trwała farba, ale tak, poziom 3. Nie wiem o co chodzi, farbuję włosy kilkanaście lat a pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Po zmyciu farby włosy były bardzo suche i splątane, nieprzyjemne w dotyku. Farbowałam włosy prawie miesiąc temu a już zauważyłam, że kolor jest lekko wypłowiały przy skórze, jakby od farbowania minęło co najmniej 6 tygodni. Nie wiem czy kupię ją ponownie, być może spróbuję jakiegoś brązu tym razem.
    Zalety:
    • aplikacja za pomocą buteleczki, bardzo lubię to rozwiązanie
    • skóra nie piekła, nie swędziała
    • nie śmierdziała
    • kolor równomiernie się rozłożył
    Wady:
    • pomimo dokładnego wypłukanie po farbowaniu, kolor nawet po czterech tygodniach schodzi podczas mycia
    • włosy po farbowaniu są mega suche
    • szybko wypłukuje pigment z włosów
  • 25 lipca 2020 o 9:42
    Dramat...
    Zakupiłam wariant farby "tylko do ciemnych włosów" kolor bordowy. Miała ona rozjaśnić do 2óch tonów. W opakowaniu oxydant 12%... Mimo obaw użyłam farby do ombre już wcześniej lekko rozjaśnionego z czerni i farbowanego na ciemne bordo. Efekt końcowy jest beznadziejny. Nie zauważyłam rozjaśnienia ani o pół tonu, kolor też wcale nie zauważalny, wygląda jak wypłowiały a do tego włosy suche jak wiór przez takie wysokie stężenie oxydantu. Kolejny minus to niewiarygodny smród farby, myślałam, że wypali mi oczy. Jest to jedna z gorszych farb jakie miałam. Nie polecam.
  • 25 stycznia 2020 o 18:49
    Skąd te dobre opinie? ??
    Użyłam odcienia 9.2 dwa opakowania na raz. Wcześniej używałam Garnier 113 perłowy opalizujący blond. Miałam piękny chłodny blond natomiast nie wiem co mnie podkusilo ze kupiłam ta farbę z Delii. Kolor wyszedł kurczakowy bez żadnych chłodnych refleksow. Smród farby niesamowity żadna farba tak nie śmierdzi jak ta myślałam że umrę od tego smrodu aż czułam dziwne kołatanie serca. Włosy wysuszone na wior bardzo szorstkie zuzylam oba balsamy dołączone na raz pierwszy raz w życiu spotykam się z takim tepym balsamem włosy szorstkie po nim jakbym w ogóle nic nie nakładala. Więcej tej farby nie kupię absolutnie! !!!!
    Emida
    19 sierpnia 2018 o 13:02
    5.0 Light Brown super efekt
    Świetna farba za niewielką cenę ok 6 zł. Nie uczuliła mojej skóry głowy. Dała naturalny brązowy kolor ze świetlistymi refleksami. Włosy są miękkie i lśniące. Całkowicie pokryła poprzedni kolor i odrost tworząc jednolitą całość. Brak rudych refleksów na włosach. Jest wydajna. Na włosy do brody zużyłam niecałe opakowanie.
    Zalety:
    • Nie uczula - dla mnie bardzo ważne mam delikatny skalp,
    • Bardzo naturalny efekt koloryzacji ze świetlistymi brazowymi refleksami - z tego jestem najbardziej zadowolona,
    • W 100 % jednolicie pokryła poprzedni kolor i odrost,
    • Nie śmierdzi,
    • Zawiera olejki,
    • Włosy lśnią,
    • Cena (dałam ok. 6 zł),
    • Wydajna - na włosy do brody zużyłam niecałe opakowanie,
    • Nie spływa z włosów,
    Wady:
    • Update po tygodniu od farbowania
    • Wysusza,
    • Po tygodniu czasu kolor zszedł i widać poprzedni odrost,
    • Po tygodniu mam rude refleksy.
  • 9 maja 2018 o 22:19
    dobra, ale niestety nie w każdym odcieniu
    Firma Delia wypuściła swego czasu na rynek kosmetyczny serię produktów Cameleo, w której znaleźć możemy produkty do kompleksowej pielęgnacji włosów, a także ich stylizacji i oczywiście koloryzacji. Znajdziemy tutaj do wyboru zarówno lekkie szampony koloryzujące, czy farby z henną jak i właśnie permanentną farbę 5 Oils Omega z jak sama nazwa wskazuje zawartością kwasów omega - są one zawarte w małej saszetce dołączonej do produktu którą dodajemy do standardowego zestawu - utleniacz+farba. Całość tworzy produkt o dość aksamitnej i łatwej do nałożenia konsystencji, nieco bardziej oleisty od innych tego typu produktów. Włosy po farbowaniu są bardzo miękkie i ładnie się prezentują, nie są przesuszone i wyraźnie widać że farba dba o ich kondycję. Co do efektu kolorystycznego wszystko zależy niestety od odcienia. Używałam dwóch odcieni brązu i wyszły bardzo ładnie, w obu przypadkach wyrazisty głęboki kolor, jakiś czas później użyłam odcienia oberżyny i tutaj niestety niewypał. Odcień nie miał nic wspólnego z tym co ukazane jest na opakowaniu. Płaski i zbyt ciemny kolor bez jakichś znaczących fioletowych tonów raczej takie ciemne bordo - w dodatku ten odcień ekspresowo się zmywał i to w dodatku pozostawiając na włosach rudawą poświatę.
    Zalety:
    • wpływ farby na włosy - pielęgnacja podczas farbowania
    • formuła z pielęgnacyjnym olejkiem
    • ładne odcienie brązu
    • niska cena
    Wady:
    • odcienie czerwieni i fioletu nie zachwycają efektem kolorystycznym
    • te odcienie wyjątkowo szybko się wypłukują

Zobacz także inne Farby do włosów