Farby do włosów

Khadi Herbal Hair Colour, Red Ziołowa farba do koloryzacji włosów `Czerwień`

Khadi Naturalna Farba do Włosów z Amlą i Jatrophą

Nasi użytkownicy zostawili 39 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 listopada 2021 o 19:53
    Godna zaufania!
    Z tym specyfikiem udało mi się mieć styczność już w czasach liceum i nigdy mnie nie zawiódł. Ba, po tych paru latach z nieukrywaną chęcią do niej wracam. Jako że jest to dosłownie tylko zielsko, nie zrobi furory na ciemniejszych włosach, ale ma potencjał zmienić nieco odcień (na cieplejszy) lub nadać rdzawego połysku. Najbardziej rudo wyjdzie na jaśniejszych włosach (ciemny blond i jaśniejsze). Hennę polecę zawsze, każdemu i z czystym sumieniem, nie dlatego, że super farbuje (bo u mnie działa średnio), ale ze względu na to, że wzmacnia i pogrubia włosy. Po rocznej/półtorarocznej przygodzie z tym ziółkiem można liczyć na poprawę kondycji włosów, ale tu polecam poszperać coś o włosomaniactwie. :) Świetna również jako mechaniczny peeling do skóry głowy. Jedynym minusem może być zapach. Jest to w końcu produkt naturalny i nie każdemu może przypaść do gustu. Moim zdaniem śmierdzi jak skoszona trawa, do tego ów aromat potrafi utrzymać się przez kilka następnych myć (fe!). Polecam też robić próby uczuleniowe. Friendly warning: po rozrobieniu może mieć konsystencję błota i nie da się jej wczesać we włosy. Najlepiej robić dokładne sekcje PRZED farbowaniem - to tyczy się też krótkich włosów.
    Zalety:
    • wydajny
    • pogrubia włosy i wypełnia ubytki
    • świetny peeling do skóry głowy
    • nie niszczy włosów
    Wady:
    • zapach (trochę jak skoszona trawa/stare polne zielsko)
    hanyl
    11 czerwca 2020 o 2:17
    Bardzo przyzwoita
    Nie jest to mój ulubieniec, jako właścicielka wybitnie opornych włosów bardziej lubię hennę od Light Mountain, która idealnie pokrywa mi siwe włosy i przygotowuje je pod drugi etap hendigo. Khadi jednak oferuje o wiele lepiej dostępny produkt doskonałej jakości, dobrze przesiany i bez syfków, dający czerwonawy, intensywny odcień na siwych włosach i piękny refleks na naturalnym brązie. Dla większości osób myślę, że będzie to bardzo dobry wybór, trwałość bez zastrzeżeń.
    Zalety:
    • Mocny kolor
    • Dobra trwałość
    • Wysoka jakość surowca
    • Dostępna w wielu sklepach i na Allegro
    Wady:
    • W sumie brak, ale moje kapryśne włosy wolą inną farbę :)
    Finka2L
    8 stycznia 2019 o 22:30
    Naprawdę warto
    Przerzuciłam się na naturalną hennę jakiś czas temu i własnie henna Khadi była moją pierwszą. Obecnie stosuję też inne, ale Khadi Red bardzo lubię i naprawdę polecam ją każdemu kto chce uzyskac chyba najlepszy odcień rudości. Henna jest w postaci zielonego proszku, który pachnie sianem. Mnie ten aromat bardzo się podoba, a trzeba zaznaczyć, że włosy pachną tym aż do mycia. Mieszam ją z wodą i niewielką ilością kwasku cytrynowego bądź aceroli, ewentualnie świeżego soku z rokitnika. Po czym odkładam na kilka godzin. Mieszanka to takie błotko, ale nakłada się dobrze, choć u mnie pomoc potrzebna, bo mam długie włosy. No i tak sobie trzymam hennę pod czepkiem i czapką przez 3 godziny. Efektem jest piękny odcień rudości, w którym zakochałam się po pierwszym użyciu. Warto dodać, że włosy po hennie są odżywione i bardziej puszyste co w moim przypadku jest zaletą. Dla mne ta henna nie ma żadnych wad i będe jej używać tak długo jak długo będzie dostępna w sprzedaży.
    Zalety:
    • pięky rudy bądź rudo czerwony kolor
    • odżywienie włosów
    kaczky
    26 grudnia 2018 o 23:14
    Mój ulubieniec
    Używam tej farby już od ponad 2 lat i nigdy mnie nie zawiodła. Doskonale wzmacnia i odżywia moje włosy, nadaje im zdrowy połysk. Po farbowaniu nie tylko wyglądają na dużo bardziej gęste, ale też faktycznie mniej wypadają i szybciej rosną. Dzięki niej za każdym razem uzyskuję piękny, naturalny, głęboki i bardzo trwały kolor. Od jakiegoś czasu łączę ją z odrobiną ciemnego brązu i rezultat jest świetny. Trzeba pamiętać, że efekt końcowy zawsze będzie zależał od wyjściowego koloru włosów. Wadą dla niektórych może być oczywiście zapach mokrego siana - mnie się on akurat podoba, ale uważam, że mimo wszystko nie jest aż tak ostry, jak w przypadku innych farb tego typu. Sam proces rozrabiania farby i jej nakładania bywa uciążliwy, a fakt, że głowę można umyć dopiero po 2 dniach sprawia, że charakterystyczny aromat może się utrzymywać dość długo. Największym minusem jest dla mnie to, że farba dość mocno zabarwia również skórę głowy i przed pierwszym myciem przedziałek oraz linia włosów mają pomarańczowy kolor - trzeba nosić czapkę albo siedzieć w domu :P Mimo wszystko uważam, że dla rewelacyjnych efektów warto spróbować.
    Zalety:
    • doskonale odżywia i wzmacnia włosy
    • nadaje włosom zdrowy połysk i objętość
    • ogranicza wypadanie i wspomaga porost włosów
    • trwały, naturalny i głęboki kolor
    • dobry stosunek jakości do ceny
    • możliwość łączenia z innymi odcieniami
    • naturalny skład
    Wady:
    • proces przygotowania i nakładania zajmuje sporo czasu
    • 2 dni bez mycia włosów
    • odbarwia skórę
    Teatea
    27 lipca 2018 o 22:42
    Niezmywalna
    Jej zakup wynikł z desperacji, bo miałam obrzydliwy odcień żółci na końcówkach włosów, coś ala ombre, a poza tym fazę na niecodzienne kolory. Zarówno henna drogeryjna, jak i farba u fryzjera spłynęły po kilku myciach. Pod względem trwałości Khadi była strzałem w dziesiątkę, bo mam ją na włosach prawie rok i kolor praktycznie się nie zmienił, może troszkę stracił na intensywności od słońca, ale wątpię by bez obcięcia dało się go całkowicie pozbyć. Niestety od początku nie była to czerwień, ale piękny rudy odcień w pełni mnie zadowolił. Najgorsze w stuprocentowo naturalnej hennie jest to że trzeba się nie lada namęczyć przy farbowaniu. Wyciskać sok z cytryn, potem rozrabiać obrzydliwą, śmierdzącą papkę, trzymać w cieple kilka godzin, potem po nałożeniu na włosy trzymać 6 godzin pod mokrym ręcznikiem...Więc jest z tym trochę roboty. Potem nawet pod dokładnym umyciu przez kilka dni na poduszce i kołnierzykach zbiera się taki zielony pyłek opadający z włosów. Mimo to warto się przemęczyć, bo zafarbuje się raz, i nie trzeba odnawiać, choć nie poleciłabym na całe włosy bo dobranie potem takich samych proporcji by nie wyszedł inny odcień na odrostach jest bardzo ciężkie, tym bardziej z czerwienią. Ale mniejsze powierzchnie jak najbardziej. Niestety słaba dostępność stacjonarna, i dość spora cena, przynajmniej ja za taką kupiłam. Myślę że osobom którym nie chce się co miesiąc malować włosów, trwałość tej farby zrekompensuje wszystkie niedogodności.
    Zalety:
    • trwałość
    • kolor
    • nie zniszczyła włosów
    Wady:
    • wymagający proces przygotowania henny i farbowania nią
    • duże ryzyko innego odcienia podczas kolejnego malowania

Zobacz także inne Farby do włosów