Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea DAMSKI ANTYPERSPIRANT INVISIBLE FRESH SPRAY 150 ML
NIVEA Antyperspirant Black & White Invisible Fresh 250ml

• 13 maja 2025 o 11:31
    Sztos przy nadmiernej potliwości
    Ten antyperspirant z Nivea – Black & White Invisible Fresh – to serio sztos na co dzień. Pachnie świeżo, ale nie nachalnie, więc nie gryzie się z perfumami. Największy plus? Zero białych śladów na czarnych ubraniach i żadnych żółtych plam na białych – no wiesz, klasyczny dramat, a tu nic takiego się nie dzieje. Trzyma świeżość cały dzień, nawet jak latasz jak szalona. Nie szczypie po goleniu, co dla mnie jest turbo ważne. A że to spray, to hop-siup i gotowe. Mam go zawsze w torebce albo w łazience – nie raz uratował sytuację! Jeśli szukasz czegoś, co działa i nie robi wiochy na ubraniach – bierz w ciemno.
    Zalety:
    • Pojemność
    • Często na promocji
    • Działanie antyperspirant
  • 17 kwietnia 2025 o 20:50
    Akcja-ewakuacja
    Marka Nivea to u mnie zazwyczaj pewniak w kwestii antyperspirantów, więc mam przetestowane wiele wariantów. Tym razem skusiłam się na dwupak podczas zakupów spożywczych, cena wyszła atrakcyjna, więc się nie wahałam. Miałam już kilka innych rodzajów z linii Black & White i bywały różne, Fresh jest dla mnie średniakiem na naciąganą 3. Opakowanie: typowa dla marki puszka, rozpyla idealną mgiełkę, jest wygodna i dobrze leży w dłoni. Szata graficzna ok, choć niewiele się różni od innych z rodziny, więc łatwo o pomyłkę. Zapach: jak nazwa wskazuje na być świeżo. No i świeżo jest, ale to bardzo duszący i ostry zapach, nie do końca mnie zachwyca. Poza tym, nie utrzymuje się długo na skórze i nie maskuje zapachu potu. Działanie: zacznę może od plusów - antyperspirant jest łagodny dla skóry, nie szczypie, a także, jak sama nazwa wskazuje, zachowuje się nienagannie zarówno na ciemnych, jak i jasnych ubraniach. Nie ma mowy o śladach i zabrudzonej odzieży. Na tym właściwie się kończą jego zalety - nie jest on asem w kwestii ochrony przed potem, z pewnością nie poradzi sobie z wysiłkiem fizycznym i stresowymi sytuacjami. Kolejna rzecz - jest strasznie duszący! Gdy go rozpylę, to muszę ewakuować się z łazienkami, atak kaszlu gwarantowany! Wydajność ok, stosunek ceny do produktu także może być. Podsumowując - nie jest to mój "naj" antyperspirant, z tej linii zdecydowanie lepiej sprawdził mi się wariant Silky Smooth.
  • 7 kwietnia 2025 o 22:26
    Idealny!
    Dobra cena, świetne działanie i piękny zapach! Czego chcieć więcej? Dezodorant naprawdę spełnia moje wszelkie wymagania. Co ciekawe, kiedy świeżo ogolę pachy i użyję po chwili dezodorantu, to mimo podrażnienia skóry przez maszynkę, nie czuję szczypania! To na duży plus. Zero plam i zero potu czy przykrych zapachów w ciągu dnia. Czasami podczas dnia zapach produktu uwalnia się i czuję doskonałą świeżość! Naprawdę polecam.
    Zalety:
    • Działanie
  • 25 lutego 2025 o 21:19
    Robi dobre wrażenie. Jednak nieco wymagający i stresujący dzień 1:0 Nivea
    Po moich ostatnich przygodach z antyperspirantami miałam lekką załamkę. Albo koszmarnie brudziły jasne ubrania, albo z potem tworzyły wybuchową mieszankę (zapachową), albo wspomagały podrażnienia po goleniu. A dajcie spokój. Po Nivea sięgnęłam przez pozytywne opinie. Jest ich cała masa w Internetach. Polegałam nie tylko na Wizażu, ale też na recenzjach drogerii. Poza tym akurat wpadła na niego promocja, więc idealnie. Jest go dużo, to fakt. Pięknie pachnie, to fakt. Nada się podczas standardowego dnia, to fakt. Ale weźcie się trochę bardziej zestresujcie lub wejdźcie do gorącego/dusznego pomieszczenia. Nie ma szans. Paszki mokre jak niejedna włoszka. Mimo wszystko nie zrażam się. Lubię się nim psiknąć na siłowni i wtedy mnie jakoś tak buduje, tzn. nie czuję dyskomfortu, że zacznę odstraszać ludźmi jakimś odorem. No ale z potem radzi sobie po prostu tak o, zwyczajnie. Opakowanie Wypowiem się tu raczej w samych superlatywach. Przede wszystkim pochwalę formę zamykania - wystarczy delikatnie przekręcić górną część butelki i już, mamy dobrze zabezpieczony aplikator. Zauważyłam u siebie pewną tendencję gubienia nakrętek, także, gdy producent wbuduje mechanizm zabezpieczający przed samoistnym wydobyciem się produktu, to ja się cieszę :> dodatkowo atomizer równomiernie rozpyla proszek, nie trzeba jakiejś specjalnej techniki i siły, żeby go wcisnąć. Jest miękki i łatwo poddaje się naciskowi palców. Poza tym butelka jest podłużna, matowa, raczej standardowa dla tego typu produktów. Mieści się w kosmetyczce, co prawda trochę na styk, ale dalej jestem w stanie zabrać ją na siłownię właśnie tam, a nie innej kieszeni torby. Napisów z tyłu butelki jest cała masa, ostro przytłaczające, ale to chyba ten typ kosmetyków (ten typ tak ma). Zapach Niee, tutaj nie ma słynnej świeczki Nivea. Gdyby ktoś mi psiknął tym antyperspirantem przed zamkniętymi oczami, to w życiu bym nie stwierdziła, że to produkt tej marki. Zapach jest bardzo ładny. Kojarzy mi się z młodą osobą, pełną energii i werwy. Taka, która po prostu wstaje i robi to, co ma zrobić. I tak się trochę czuję na siłowni z tym kosmetykiem. Bardzo umila mi ten ciężki czas wyciskania ciężarów. Jest taki owocowo-pudrowy. Z potem nie tworzy mieszanki wybuchowej, jest cały czas przyjemny. I trwały. Koszulki pachną nim długo. Ale wciąż nie mam do niego awersji. Naprawdę udana kompozycja zapachowa. Ochrona Nie jest to produkt, który jest w stanie znieść atmosferę panującą w mojej pracy (ja chyba już też nie jestem w stanie tego znieść :>). Nieco większy stres i do tego plastikowa bluzka/koszula = uczucie mokrości pod pachą gwarantowane. No nic. Przy standardowym dniu, niezbyt wymagającym i niezbyt ruchliwym ten antyperspirant jest wystarczający mimo wszystko. Ostatnio bardzo polubiłam się z produktami tego typu w aeorozolach. Nie ukrywam, że w takiej formie najszybciej i najwygodniej mi się je nakłada. Nie trzeba czekać na wyschnięcie, nic nie brudzi koszulek. Mocno na plus. Dlatego z rana on jest dla mnie bardzo komfortowy. Przez szybkość aplikacji, piękny zapach. Dodaje mi energii i serio lepiej wchodzę w dzień. Nie zauważyłam też, żeby brudził koszulki, ani te ciemne ani jasne. Należę do osób, u których podrażnienia po goleniu występują dość często. Z Niveą nie czuję wzmocnionego swędzenia, wysypu, zaczerwienienia. Czyżby działała antypodrażnieniowo? Wszystko na to wskazuje. Ostatecznie zostawiam mu 4 gwiazdki w ogólnym rozrachunku. Ale jest to raczej słabsza czwórka, taka nieidealna. Czy wróciłabym do niego ponownie? Właśnie to jest ten fenomen, że tak. Mimo że nie jest idealny, ja się z nim serio polubiłam. Zapłaciłam za niego około 14 zł za 150 ml, używam go ponad miesiąc jak nic i wciąż jest go dużo. E no, jest dobrze. Można kupować.
    Zalety:
    • butelka matowa, ładna, estetyczna etykieta, z wygodnym aeorozolem i świetną formą zabezpieczenia. Ilość napisów z tyłu dużo za duża, ale ten typ tak chyba ma
    • zapach owocowo-kwiatowy, dość intensywny. Odświeżający, nieduszący, dla mnie przyjemny
    • nie tworzy brzydkich aromatów po zmieszaniu się z potem
    • nie podrażnia skóry, i stwierdzam, że nawet lekko łagodzi podrażnienia
    • nie zostawia plam ani na jasnych ani na ciemnych ubraniach
    • wydajny
    • duża pojemność przy bardzo przystępnej cenie (szczególnie na promo)
    • dostępny stacjonarnie w większości drogerii
    Wady:
    • ochrona przed poceniem w trakcie niezbyt intensywnego dnia jest w porządku, ale przy większym stresie można zaliczyć drobne wpadki
  • 11 lutego 2025 o 13:26
    Idealny antiperspirant na siłownię i upalne dni
    Nivea Invisible Fresh Black & White w formie sprayu to antiperspirant, który dla mnie nie ma żadnych wad. Działa naprawdę dobrze, zapewniając solidną ochronę nawet podczas intensywnych treningów na siłowni oraz w gorące, upalne dni. Jego formuła szybko się wchłania i nie pozostawia białych śladów ani uczucia lepkości, co jest szczególnie ważne przy codziennym użytkowaniu. Uwielbiam, że produkt skutecznie neutralizuje nieprzyjemny zapach potu, a jednocześnie pozostawia świeży, dyskretny aromat. Jest to zdecydowanie niezawodny wybór dla osób aktywnych fizycznie oraz tych, którzy cenią sobie komfort i pewność siebie przez cały dzień.
    Zalety:
    • Doskonała ochrona nawet podczas intensywnych treningów i w upalne dni
    • Szybkie wchłanianie się, bez pozostawiania białych śladów
    • Neutralizuje nieprzyjemne zapachy, zapewniając świeżość
    • Łatwa i wygodna aplikacja w formie sprayu