Maseczki w płachcie

Holika Holika Pig-nose Clear, Black Head Perfect Sticker Oczyszczający plaster na nos

• 18 stycznia 2018 o 10:08
    Plaster na nos Pig-nose clear black head od Holika Holika
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kosmetyk, który bardzo długo mnie ciekawił, aż musiałam w końcu kupić. Jest to plaster na nos Pig-nose clear black head od Holika Holika. Jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tego typu wszelkich płatków, plastrów na wągry. Testowałam już ich trochę i efekt nigdy mnie nie zadowalał w 100%. Albo występowały problemy techniczne, czyli plaster nie lepił się, albo ich zapach był odrzucający, albo co najgorsza nie robił kompletnie nic. Tak więc muszę się przyznać, że w przypadku tego plastra moje podejście było dość pesymistyczne, coś w stylu: ,,Eh pewnie nic nie pomoże, no ale sprawdzę z ciekawości''. Tak więc siedzę sobie w weekend w domu, środek dnia no przypomniałam sobie o jego istnieniu. Niewiele myśląc poszłam i go nakleiłam. W tym miejscu pozwolę sobie przerwać tę pasjonującą część historyczną i przedstawić kilka założeń produktu. Holika Holika wypuściła całą serię Pig, której głównym zadaniem jest oczyszczanie skóry twarzy i z zanieczyszczeń i ze znienawidzonych przeze mnie właśnie porów. Akurat na nosie mam ich całe stado, więc każdy mniej to dla mnie radość. Ten plaster ma za zadanie właśnie oczyszczać nasz nos z tych wszystkich nieprzyjemności jakimi są wągry i inne zanieczyszczenia. Dodatkowo dzięki zawartości witaminy C i aloesu działa rozjaśniająco na skórę i ma zostawiać ją oczyszczoną i gładką. Jego użycie jest proste, ponieważ zwilżamy nos wodą. Ja zrobiłam to naprawdę porządnie, ponieważ wcześniejsze plastry, które testowałam były jakieś oporne na wodę. Następnie wyciągamy plaster z saszetki i po ściągnięciu ochronnej folii nakładamy na nos różową stroną. W sumie po nałożeniu nasz nos wydaje się większy jak u świnki. Byłam w szoku bo wszystko ładnie przylgnęło i nie musiałam się tu wiele wysilać. Nie miał żadnego zapachu i nie zauważyłam tu nic nadzwyczajnego. Z plastrem chodzimy 15-20 minut i czekamy aż wyschnie, a następnie ściągamy. No i tu zaczęły się niespodzianki. Po raz pierwszy spotkałam się z tak mocnym przylgnięciem kosmetyku do skóry. Ze względu na podwinięcia na skrzydełkach nosa, które zaschły w tej pozycji ciężko to było zerwać na raz. W końcu udało mi się go powoli ściągnąć. Polecam to robić od boków do środka, bo w ten sposób łatwiej idzie. Kiedy ściągnęłam plaster najpierw go podziwiałam. Były na nim wągry ! Wyciągnięte i paskudne ! Mój nos był czerwony niczym u Rudolfa przez pierwszych kilka minut, ale posmarowałam żelem aloesowym i szybko zszedł ten efekt. Niemniej jednak jeszcze na drugi dzień był gładziutki w dotyku ! Oczywiście wszystkie pory nie zostały wyciągnięte, ale ich część owszem co już poprawiło stan. Moje podejście było dość ,,olewcze'', a i tak zobaczyłam świetne efekty. Myślę, że gdybym wcześniej choć oczyściła skórę peelingiem czy też maską ,,na ciepło'' byłoby zdecydowanie dużo lepiej. Planuję zaopatrzyć się w te plasterki i wykonywać taki zabieg przynajmniej raz w tygodniu. Myślę też nad zakupem peelingu z tej serii, bo naprawdę wywołała na mnie pozytywne wrażenie. Ja jestem bardzo zadowolona i serdecznie polecam ! Może przy ściąganiu trochę boli i nos jest czerwony, ale faktycznie robi swoje !
    • łatwy w nakładaniu
    • skóra gładka w dotyku
    • usuwa wągry
    Wady:
    • powoduje zaczerwienienia
  • 10 stycznia 2018 o 15:46
    Sama nie wiem
    Z jednej strony rzeczywiście oczyścił (ale nie az tak żeby pozbyć się większości czarnych kropek), działanie dość łagodne, skóra ściągnięta, ale sama aplikacja lekko kłopotliwa. Na pewno nie jest tak okropny jak modne kiedys plastry na nos bodajże z garnier, tamte lepiły się okropnie i za dużo nie dawały, ale nie zachwycił mnie efekt.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • lekkie oczyszczenie
    Wady:
    • kłopotliwa aplikacja
    ksanaru
    31 grudnia 2017 o 13:54
    Ciężki do wyczucia.
    Nie zgodzę się z opiniami poniżej i mam na to dowód! :D Plasterek zamknięty jest w ładnym, higienicznym opakowaniu i zabezpieczony dodatkowa folią. Wyróżnia się słodkim, różowym kolorkiem. Wszystko wydaje się łatwe, jednak początkowo plaster nie chciał się dobrze przytwierdzić, a po lekkim zwilżeniu był tak nasiąknięty, że bardzo wolno wysychał i musiałam trzymać go zdecydowanie dłużej niż zaleca producent jednak i tak nie wysechł do końca, przez co i efekty są słabsze. Dosyć mocno przytwierdza się do nosa, mimo to łatwo go usunąć. Coś tam wyciągnął ( co widać na załączonym zdjęciu ) jednak to nadal mało. Być dobrze gdyby dosechł do końca, to wyciągnął by znacznie więcej. Nie podrażnił, nie sprawił uczucia dyskomfortu, chętnie dam mu kolejna szanse, bo widzę w nim duży potencjał, jednak tak jak wyżej - wymaga idealnego wyczucia kiedy należy go usunąć. Dodatkowym minusem jest cena i dostępność.
    Zalety:
    • daje efekty
    • ładny i dobrze zabezpieczony
    • nie podrażnia, nie daje uczucia dyskomfortu
    Wady:
    • ciężko idealnie wymierzyć czas po którym należy go usunąć
    • cena, dostępność
  • 19 maja 2017 o 9:38
    nie sprawdził się :(
    Niestety, muszę się zgodzić z opinią poniżej, że plasterek nie zdziałał nic.. Mam zaskórniki na nosie, ale są dość rzadko usytuowane, równe z powierzchnią skóry lub nawet lekko poniżej jej linii i całkiem głębokie, dlatego też ciężko mi się ich pozbyć. Na kwasy pora już nie dobra bo słońce pokazuje się z dość sporą mocą i szukam ratunku w preparatach oczyszczających. Plasterek kupiłam przy okazji zakupów w drogerii internetowej za 6,90zł.. pomyślałam, że może akurat się sprawdzą. I tu niestety zawód.. Zacznijmy od pierwszego minusa, że wszystko na opakowaniu jest opisane w języku azjatyckim (koreańskim jak się nie mylę). Mało kto zna jakikolwiek z tych języków i najzwyczajniej nie odczytam składu, sposobu użycia.. nie wymagam języka polskiego, ale po angielsku mówi się na całym świecie i poradziłabym sobie spokojnie.. ale cóż.. musiałam zasięgnąć informacji na stronie gdzie ten produkt zakupiłam bo coś mi w nim nie pasowało.. Co mi nie pasowało? Otóż po odpakowaniu plasterka, zdjęciu folii zabezpieczającej zaczęłam naklejać plasterek na nos.. nie chciał się trzymać, odstawał po bokach.. na stronie drogerii wyczytałam, że na początek nos trzeba zwilżyć wodą, wtedy już przykleił się bez problemu, nic nie odstawało, sytuację w ostatniej chwili uratowałam:) odniosę się ponownie do instrukcji na opakowaniu.. gdyby była po angielsku od razu można byłoby to odczytać.. bo jestem z tych, które raczej nie korzystały z tego typu plastrów.. ale ok.. po jakiś 15 minutach, tak jak obiecano plasterek zrobił się sztywny i twardy - to znak, że czas go zdjąć: powoli, w kierunku od dołu do góry.. i co? i nic.. ani jednego zaskórnika na plasterku:( wszystkie zostały na nosie.. jak go nakleiłam - tak i czysty zdjęłam.. Wydaje mi się, że produkt mógłby zdać egzamin tylko u tych osób, które mają większe, bardziej wybrzuszone zaskórniki, wtedy plasterek miałby co ,,złapać". Moje zaskórniki są chyba zbyt głęboko osadzone, aby taki plaster mógł dać radę.. Ale skąd mogłam wiedzieć.. producent nie pisze na opakowaniu ,,plaster do wypukłych zaskórników" tylko ,,plaster na zaskórniki". Plus, że nie podrażnił skóry, klej nie spowodował uczulenia i przyczepił się naprawdę solidnie. Mam jeszcze plasterki z Isany, do nich już na pewno podejdę sceptycznie.. i lepiej się pozytywnie zaskoczyć :) Podsumowując: plastry nie sprawdzą się u osób z głębokimi zaskórnikami, moim zdaniem sprawdzą się tylko na te większe zmiany z odstającymi ,,główkami".. ja takich nie posiadam, ale są przynajmniej mniej widoczne i węższe:) mimo to jak każda kobieta staram się dbać o skórę i chcę się pozbyć nawet tych mniejszych intruzów, ale ten produkt się do tego po prostu nie nadaje :( będę szukała dalej produktu do oczyszczania, który nie jest kwasem a dobrze oczyści.. Markę Holika Holika choć bardzo lubię to ten plaster im nie wyszedł.. I ponownie apeluję do koreańskich marek o opisy w języku angielskim..
  • 28 marca 2017 o 20:19
    Niestety niewypal ;/
    Bardzo lubię marke Holika Holika, lecz niestety ten produkt dla mnie jest kompletnie niezgodny z opisem. Wydane w bloto pieniądze. Plasterek nie przykleja sie do nosa, nawet po dlugim przytrzymaniu nie trzyma sie. O wiele lepszy efekt osiagam domowa maska z zelatyna i weglem aktywnym. Raczej nie będę próbować z tym produktem po raz drugi.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie