Pędzle do oczu

Design produktu:
    kaskaw8
    21 września 2024 o 11:50
    Mój ulubieniec do brwi
    Używam go do wypełniania brwi pomadą. Spisuje się do tego bardzo dobrze. Wysoka jakość i atrakcyjna cena to mega plusy. Lubię ten pędzelek za to, że jest dobrze wyprofilowany i ścięty. Włosie idealnie nadaje się do pomad. Nie rozchodzi się, nie odkształca. Mycie też jest bezproblemowe — nic się z pędzlem nie dzieje mimo częstego używania i regularnego mycia. Cena i dostępność sprawiają, że jestem pewna, iż sięgnę po niego nie jeden raz. Hebe dobrze radzi sobie z pędzlami, chociaż nie wszystkie należą do moich ulubionych. Ten z pewnością do ulubieńców dołącza.
    Zalety:
    • Cena;
    • Dostępność;
    • Kształt;
    • Jakość;
    • Trwałość.
  • 14 sierpnia 2024 o 21:55
    Nie powiem, Hebe zaimponowało mi swoją kolekcją pędzli. Co jeden, to lepszy. Nie spodziewałam się takiej jakości
    Makijaż brwi to jeden z moich ulubionych. Odkąd w miarę sensownie ogarnęłam ich kształt (niestety nie są jakieś super symetryczne, ale taka już natura) to w końcu moja twarz dostała takiego powiedzmy... mądrego wyrazu. Ciężko to wyrazić słowami, chodzi po prostu o to, że dobrze zrobiona brew może naprawdę zmienić wiele. Ostatnio przerzuciłam się na kredki do brwi, ale że akurat posiadam taki egzemplarz, który średnio mi odpowiada precyzyjnością - zawsze mogę poratować się pomadą i solidnym pędzlem. Tutaj właśnie może wkroczyć ten od Hebe, zawsze mnie uratuje. Mam go już któryś rok i jest niezawodny. Wykonanie włosia i rączki Jak się dowiedziałam, pędzelek jest wykonany ze syntetycznego włosia, co w ogóle mi nie przeszkadza. Nieważne czy jest naturalne czy nie - ma być precyzyjne, trwałe i niepodatne na uszkodzenia podczas mycia. Recenzowany zawodnik od Hebe taki właśnie jest. Końcówka jest ścięta prosto, nie wystają z niej żadne pojedyncze włoski, które mogłyby powodować niechciane smugi czy ubrudzenia skóry pomadą. Jest mięciutkie (nie lubię zdrobnień, ale to słowo idealnie odwzorowuje ten stan rzeczy :D), nie ma mowy o podrażnieniach. Poza tym jest bardzo mocno przymocowana do rączki, która z kolei jest lekka, wąska i wygodna w trzymaniu podczas aplikacji produktów do makijażu. Design Pędzel jest pokryty czarną farbą (niezmywalną :)), co daje wrażenie, jakby był z wysokiej półki. Jest ładny, elegancki. Nie zajmuje dużo miejsca w kosmetyczce. Co prawda oznaczenie o nr pędzla trochę się zmyło, ale wybaczam. Generalnie podoba mi się. Aplikacja produktów Pędzelkiem nakładałam: a) sypkie cienie do brwi - bardzo, ale to bardzo dobrze współgra z tymi produktami. Aplikacja zajmowała chwilę, stworzenie idealnie cienkiej linii? To flesz. Można nim bardzo wygodnie zbudować krycie, wycieniować brew. Co równie ciekawe, cienie nie osypują się po nałożeniu ich na włosie. Mam wrażenie, jakby się przyklejały do niego. Absolutnie zero zastrzeżeń. b) pomada do brwi (lekko tłusta konsystencja) - tak jak wyżej. Nałożenie jej na pędzelek to chwila, rozsmarowanie ich nie jest jakieś mega uporczywe. Przez jego niesamowicie precyzyjny kształt i lekkość nawet najbardziej niewprawiony w makijażowe sztuczki użytkownik da radę, serio. Mycie pędzelka trwa chwilę i co równie ciekawe - nie uszkadza się podczas tego procesu. Oznacza to jedno: jest jakość. Nie mogę nie wspomnieć tutaj, że nie kosztuje nie wiadomo ile pieniędzy (ja akurat dostałam go na prezent), polecam go każdej osobie, która tak jak ja, kocha podkreślać brwi i potrzebuje do tego celu ultraprecyzyjnego narzędzia. Hebe, chapeau bas :)
    Zalety:
    • design naprawdę bez zastrzeżeń. Pędzel wygląda elegancko, jest cały czarny, farba z rączki nie odpada płatami (co prawda napisy trochę się starły, ale to żadna wada dla mnie)
    • cena nie jest wygórowana, a produkt jest naprawdę solidnie wykonany i przyjemny w pracy
    • dostępny stacjonarnie w drogerii Hebe
    • syntetyczne włosie jest miękkie, niedrażniące skóry podczas aplikacji cieni/pomady do brwi
    • posiadam ten pędzel kilka lat i włosie nadal jest w tym samym miejscu: nie odpadło/ nie złamało/ nie odkształciło / nie ma prześwitów ani nic nie odstaje mimo regularnego mycia, rączka bez żadnych ułamań
    • nawet laicy w makijażu mu podołają, jest ultraprecyzyjny i można łatwo zbudować nim krycie cieniami/pomadą do brwi
    • leciutki
    • mam wrażenie, że cienie/pomada do brwi przyklejają się do włosia tego pędzelka, co powoduje, że nie ma jak się nim ubrudzić przez okruszanie się (cudooo)
    Wady:
    • nie znalazłam
  • 28 maja 2024 o 23:45
    Lepszy model... do modelowania brwi i robienia kresek na powiekach?
    Nie jestem specjalistką od pędzli do makijażu, tak naprawdę nie wiem, jak rozróżnić 'dobry' pędzelek od 'nie-dobrego' pędzelka. Nie mam wymagań względem tego akcesorium. Nie będę też psuć wysokiej średniej, więc może od razu wręczę pięć gwiazdek? Powolutku. Spokojnie. Będąc w Hebe, obkupiłam się firmowymi pędzlami. Nie kupiłam wszystkich, ale uznałam, że pędzel do kresek na powiekach i do modelowania brwi jest przydatny. Włosie ścięte skośnie, równo, optymalnie sztywne, gładkie, elastyczne. Na temat miękkości się nie wypowiem, bo nie mam skali porównawczej. Jest to bowiem mój pierwszy tego typu pędzelek. Nie wiem nawet czy pędzelek do kresek i brwi powinien być miękki, czy lepiej jeśli jest twardy. (⁠人⁠ ⁠•͈⁠ᴗ⁠•͈⁠) Mówię poważnie - makijażowym maniakiem nie jestem, więc nie wiem, ile moja opinia wniesie. Zauważyć mogę rzeczy ewidentne takie jak to, że pędzelek nie linieje, wygląda jak nowy, mimo upływu czasu (kupiłam go lata temu); że łatwo zachować go w czystości; albo że trzonek jest długi i cienki, co ułatwia precyzyjną aplikację (komfortowa sprawa). Przyznać trzeba, że bardzo ładnie obrysowuje kontur brwi i dokładnie je wypełnia. A kreski? No moim zdaniem włosie jest trochę za ostre i drażni moje wrażliwe oczy (mam na myśli zarówno skórę powiek, jak i linię wodną rzęs). Z tego wynika, że wolę łagodniejsze pędzelki (o ile takowe istnieją). Nie wiem tylko, czy te bardziej miękkie, łagodne pędzelki nie są przypadkiem mniej precyzyjne... Design pędzelków - bardzo przeciętny. No nic ciekawego. Pięciu gwiazdek nie będzie - będą cztery gwiazdki. Myślę, że ocena się nie zmieni, bo nie mam potrzeby podejmowania testów innych artykułów kosmetycznych, gdyż makijaż z udziałem cieni do powiek robię rzadko, więc to akcesorium nie zużywa się u mnie tak szybko. Pod tym względem jestem minimalistką i mi naprawdę wystarczy taki jeden pędzelek. Nie zwykłam też wydawać kroci na przyrządy kosmetyczne - być może w związku z tym wiele tracę, ale... hm, w zasadzie nie ma żadnego "ale". A być może trafiłam na najlepszy pędzelek, jaki można dostać! Po recenzjach poznać, że jest to dobry model, którego nie będę zmieniać na lepszy. ;)
  • 17 czerwca 2023 o 21:17
    Idealna precyzja
    Potrzebowałam nowego pędzla do robienia kresek i spontanicznie kupiłam ten z Hebe. Mam już inne pędzle do oczu z tej serii i bardzo je lubię, a ten o numerze E01 również przypadł mi do gustu. Pędzel ma idealny kształt, jest bardzo precyzyjny, przez co super sprawdza się do wypełniania brwi, jak również rysowania kresek (np. cieniem). Pędzel ma dobrej jakości włosie, które po myciu nie odkształca się i dalej super się go używa. Na plus wygodny trzonek, design i niska cena. ZALETY Precyzyjny kształt Delikatny Sprawdza się do wypełniania brwi Idealny do robienia kresek Jakość wykonania Design Niska cena WADY Brak
  • 9 maja 2023 o 18:44
    Sprawdza się doskonale
    To już mój kolejny zakup tego pędzla! Używam go do malowania kresek cieniem/pomadą i do malowania brwi również pomadą. W obu przypadkach sprawdza się doskonale. Pędzelek jest cienki, skośny, dość sztywny co ułatwia precyzyjne namalowanie kreski bądź domalowanie włosków na brwiach. Włosie nie wypada, a pędzel przez długi czas zachowuje swój kształt. Zmieniam go średnio co pół roku, ponieważ lubię szczególnie prezyzyjnie pędzle, lecz po tym okresie również nadaje się do używania.
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu