Cienie do powiek

I Heart Revolution Golden Bar Shadow Palette Paleta 16 cieni do powiek

MiBora
    31 października 2022 o 22:11
    Zakochana w tej czekoladzie
    Potrzebowałam dosyć dużej palety cieni do powiek w odcieniach neutralnych lub ciepłych brązów, żeby nadać trochę mojemu blademu wyglądowi odrobinę ciepła. Tak trafiłam na cienie z I heart revolution, chociaż co tu dużo mówić - opakowanie dodatkowo skłoniło do zakupu. Cienie dostępne najczęściej online. Stacjonarnie dawno ich nigdzie nie widziałam. Na cocolicie, makeup.pl i wielu innych miejscach, więc zakup nie stanowi większego problemu. Często widuję na promocjach, ale cena regularna też wydaję się przyzwoita. Przede wszystkim przeurocze wydaje się opakowanie. Od razu musiałam na nie spojrzeć, bo wygląda przecudownie w kosmetyczce, a przy tym zostało wykonane naprawdę solidnie. Świetnie, że pojawiło się również lusterko. Może mniej przemawia do mnie pacynka, ale może dlatego, że jestem zbyt bardzo przyzwyczajona do pędzelka. Dobrze wypada również paleta odcieni. Mamy 12 kolorów, a wszystkie wyglądają nieźle. Fajnie, że pojawił się również biały. Paleta jest raczej dla osób lubiących ciepłe, neutralne odcienie z poblaskiem i świecącymi drobinkami. Lubię rozświetlać oko cieniem, więc dla mnie to idealnie, ale miłośniczki bardziej matowych wersji mogą być odrobinę zawiedzione. Wszystkie mają dobrą pigmentację, łatwo nakłada się je na powiekę. Nieźle się blendują. Można robić wiele ciekawych kombinacji. Nie osypują się zarówno podczas nakładania jak i noszenia. Nie zauważyłam też, żeby specjalnie ścierały się z powieki. Używam raczej z bazą pod cienie, ale kilka razy położyłam bez podkładu i też trzymało się nieźle, więc zasadniczo nie wymagają aż tak bazy. Na wielki plus, że nie podrażniają oczu i nie są aż tak problematyczne przy demakijażu. Jedne z moich ulubionych cieni. Od razu po skończeniu tych, zamówiłam kolejną paletkę tej firmy z trochę inną gamą odcieni. Naprawdę mogę polecić :)
    Zalety:
    • Dostępność, ale raczej online.
    • Niska cena, często w promocji.
    • Śliczne, trwałe opakowanie z lusterkiem.
    • Szeroka, naprawdę prześliczna gama kolorystyczna.
    • Dobra pigmentacja, łatwa aplikacja.
    • Niezła trwałość.
    • Dobre do blendowania.
    Wady:
    • Pacynka, ale rzecz gustu.
  • 5 lutego 2021 o 12:45
    KOCHAM TE CZEKOLADKI
    Na punkcie MakeUP Revolition i czekoladek dostałam istnego bzika. Mam prawie wszystki a co wychodzą nowe muszą być u mnie. Te czekoladki to jedne z moich ulubionych, Dlaczego? 1. Perłowe wykończenie - takie cienie ładnie rozświetlają i ładnie łączą się ze sobą. Zdecydowanie są łatwiejsze w aplikacji niż maty. 2. Nasycenie - dobrze napigmentowane. Niewielka ilość zastosowana na bazie (używam tylko z bazą! Wszystkie) daje głęboki efekt. 3. konsystencja - jakby lekko kremowa, czy to przez perłowy pigment? 4. Trwałość - cienie zastosowane na bazie trzymają mi się cały dzień lub imprezę bez względu na pogodę, temperaturę i inne czynniki zewnętrzne 5. Nie rolują się ani nie kruszą 6. Dobór kolorystyczny. Cienie są super dopasowane do siebie i można stworzyć bardzo ładny look. 7. OPAKOWANIE - to co mnie urzekło na 1 rzut oka. cudo. W środku jest lustereczko dużych rozmiarów <3 8. Aplikator - w środku jest tzw. "Pacynka" tak jak zawsze używałam do aplikowania cieni pędzelka dopóki nie spróbowałam załączonego patyczka. Już od tego momentu używam tylko tego! reasumując cienie są nie dość, żeładnie skomponowane, wysokiej jakości to jeszcze przeurocze. Kupuję każdą kolekcję
  • 20 kwietnia 2020 o 1:04
    złota czekoladka
    Posiadam 9 czekoladek z MUR i tą chyba używam najrzadziej, ze względu na to, że w większości zawiera ona błyski z innych czekoladek. Z cieniami przyjemnie się pracuje. Zarówno cienie perłowe jak i metaliczne kleją się powieki i ładnie błyszczą. Oczywiście najlepiej wyglądają nałożone palcem na bazę pod brokaty np. Glitter Primer z NYX. Jakość oceniam na wysoką w porównaniu do ich ceny, szczególnie po promocji (ok. 30 zł). Mam kilka wysokopółkowych palet, ale do czekoladek chętnie wracam.
    Zalety:
    • dobór kolorów,
    • pigmentacja,
    • cienie się nie osypują, nie rolują i są stosunkowo trwałe (przy zastosowaniu bazy),
    • ładnie odbijają światło
    • opakowanie - design (tabliczka czekolady!) i jakość (twardy, solidny plastik),
    • duże lusterko w środku,
    • niska cena w porównaniu do jakości,
    • dostępność,
    • zapach czekolad
    Wady:
    • zdublowane kolory z innymi czekoladkami
    vronov
    1 lutego 2020 o 18:38
    Coś dla sroczek
    Paleta dla "sroczek" lubiących neutralne odcienie, brązy i złoto. Wszystkie cienie z palety są brokatowe, pięknie się mienią. Pigmentacja jest w porządku, ale to już zależy od danego cienia - niektóre z nich mają naprawdę fajną pigmentację, a niektóre średnią. Moje ulubione kolory z tej paletki: Golden (drugi rząd, trzeci cień) - przepiękne miedziane złoto Cocoa (trzeci rząd, trzeci cień) - kasztan przechodzący w rudość Trwałość jak najbardziej w porządku, cienie nie rolują się podczas noszenia. Opakowanie jest piękne, fajnie wykonane, plus za duże lusterko. Fajna paleta jako uzupełnienie brokatów w kolekcji.
    Zalety:
    • pigmentacja większości cieni
    • kolorystyka w odcieniach brązu i złota
    Wady:
    • niektóre cienie mają średnią pigmentację
  • 10 października 2019 o 17:00
    Dla mnie rewelacja !
    Paletę dostalam w prezencie. Zachwyciłam się jej kolorami. Idealne dla mnie. No i super odcienie na jesień! Cienie są dobrze napigmentowane, pieknie się rozcierają, nie osupuja, nie pylą i trzymaja się cały dzień! Nawet mało doświadczona osoba - tak jak ja :) - poradzi sobie i makijaz oka będzie przyjemnością!
    Zalety:
    • pigmentacja
    • nie osypują się
    • trwałe
    • latwo się blendują
    • piekne kolory
    Wady:
    • dla mnie brak