Wody toaletowe damskie

Jean-Charles Brosseau Ombre Rose EDT

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 lipca 2010 o 12:35
    ogród różany
    Od razu, gdy psiknęłam na rękę ombre rose na myśl mi przyszedł ogród różany a w nim piękna arystokratka z delikatnymi rysami i z białą parasoleczką przechadzająca się z kawą, patrząca w słońce, uśmiechająca się i delektująca się leniwą niedzielą. Na początku zapach jest tak miły jak dotyk aksamitnej rękawiczki uroczej damy. I rzeczywiście puder jest możnaby rzec prawie dziecięcy. Lecz nagle zapach zaczyna się zmieniać i róża, która jest słodko unurzana w pudrze zaczyna pokazywać swoje kolce i odstraszać nieproszonych gości. Po czym spowrotem daje się odurzyć przyjemnym jak ciastko z bezy pudrem. Pewne miejsca w tym ogrodzie są "zaniedbane". To te dziko porośnięte krzaczki wokół stawu... to te miejsce, gdzie arystokratka oddaje się samotności. Zapach doskonale oddaje atmosferę lat 80. Początek przemian. Jest w nich delikatność przełamana chęcią drapieżności, pokazania pazura, kłów z zachowaniem indywidualności i urody. Pamiętam te zapachy z dzieciństwa. Pamiętam, że czułam coś podobnego. Nie da się nie lubić tego pudru :) Używam tego produktu od:test Ilość zużytych opakowań: odlewka
  • 13 lutego 2010 o 13:17
    prawie ideał
    Ombre Rose jest jednym z tych zapachów,które są najbardziej zbliżone do mojego perfumiarskiego ideału.Uwielbiam zapach pudru-nieważne czy jest to zapach kobiecej puderniczki,czy talku dla dzieci-uwielbiam wszystkie jego odmiany-byle były trwałe.I tutaj niestety Ombre Rose zawodzi na całej linii. Początek jest bardzo intensywny-wielki obłok pudru i nuta drzewa sandałowego,pierwsze nuty są średnio przyjemne,nawet nieco gorzkawe.Później zapach pięknie subtelnieje i przeistacza się w cudowny,dziecięcy puderek z delikatną różą w tle. Niestety,po kilku godzinach zapach znika-kiedy się mocno wciśnie nos w nadgarstek czuć lekką,pudrową mgiełkęale to wszystko.Szkoda:( Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:
  • 5 listopada 2009 o 15:59
    talk i oliwka bambino
    Jeśli w zapachu tym miałabym oceniać odzwierciedlenie posypki dla niemowląt to dałabym 5 gwiazdek z wykrzyknikiem. Jeśli mam go oceniać w kategorii zapachu dla kobiety to... niestety. Nie chciałabym pachnieć jak bobas po kąpieli, a takim właśnie bobasem pachnie zawartość tej buteleczki. Dla mnie to absolutnie nie jest nic kobiecego! Nie mam pojęcia gdzie te konwalie, miód czy brzoskwinie? A gdzie drzewo sandałowe??? Nie ma. Zapach powinien nosić nazwę baby power, bo intensywnie czuć także oliwkę bambino. Perfumy są bardzo mocne i trwałe. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: w trakcie miniaturki
  • 29 lipca 2009 o 14:21
    Róża w pudrze
    Prawda to, Brosseau oferuje nam w tym przypadku różę otoczona aksamitna, pudrową poświatą. Kompozycja jest ciepła, sensualna, miękka, pluszowa... Bardzo delikatna i romantyczna. Idealny zapach na chłodne jesienno-zimowe dni, ale latem i wiosną też dobrze się nosi ;) Trwałość dobra. Używam tego produktu od:29.07.2009r. Ilość zużytych opakowań: 5 ml...
  • 6 marca 2009 o 12:55
    pudrowy
    Zapach bardzo pudrowy, talkowy. Na pierwsza mysl nasuwa mi sie dezodorant, tudziez dezodorant w sztyfcie, nivea rose. Ombre rose jest jednak bardziej wyrazny. Opakowanie ciekawe. Używam tego produktu od: jakis czas Ilość zużytych opakowań:1