Wody toaletowe damskie

Rochas Tocade EDT

Rochas Tocade Woman Woda toaletowa 100ml spray
Rochas Tocade

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 kwietnia 2019 o 14:25
    Nareszcie go znalazłam
    Tak długo szukałam tego zapachu z dzieciństwa, przypominał mi się ale nie wiedziałam co to jest. Szukalam takiej właśnie waniliii z lat 90. W końcu trafiłam na fragrentice opinie, że jesli ktoś szuka odpowiednika stars oriflame to to jest to. Bardzo podobał mi się stars,używała go moja mama. Gdy tylko przeczytalam te recenzje zamówiłam w ciemno Tocade. Od razu przypomnialam sobie miniaturkę na półce mamy, tej fikuśnej buteleczki. W głowie zaswitaly mi inny butelki perfum z tamtych lat i perfumowanych kartek w ,,Twoim Stylu". Ten zapach przenosi mnie w swiat dzieciństwa. Slodki otulajacy, uwielbiam takie zapachy na zimne pory roku. Pachnące nimi swetry, szaliki.. Ja nie wyczuwam tutaj żadnej róży, jak piszą inne recenzentki. Dla mnie jest to zapach waniliowo-pudrowy delikatnie orientalny. Używam na dzień, nie jest męczący. Trwałość nie jest aż taka duża, choc na mnie w ogole wszystko słabo sie trzyma. Milosniczkom slodziakow polecam spróbować.
    Zalety:
    • Zapach, cena, butelka
    • Flakon
    W perfumerii
  • 26 grudnia 2013 o 12:26
    Fantastyczny niedzisiejszy zapach.
    Jestem szczęśliwą posiadaczką Rochasa Femme, którego uwielbiam. Na Tocade czaiłam się od dłuższego czasu, aż wreszcie nadszedł ten wspaniały dzień i złożyłam zamówienie w perfumerii. Cena niziutka, 103 zł za 100 ml. Butelka śmieszna, wariacka, elegancja pomieszana z wesołością. Bursztynowy płyn zamknięty w owalnej butelce z czerwonym daszkiem, w kształcie trójkąta. Sam zapach przypomina mi trochę Femme, oprócz identycznej barwy, ma w sobie jakąś wspólną nutę zapachową. Femme jest jednak bardziej metaliczny, mocniejszy, Tocade określiłabym jako suchy i ciepły. Moje nozdrza wyraźnie czują bułgarską różę i drewno. Ciepłe , mokre drewienko, bez grama słodyczy. Do tego ciekawe orientalne przyprawy. Perfum otula jak sweterek, sprawia, że robi się cieplej na duszy. Otoczenie komplementuje ten aromat. Tocade jest zupełnie niedzisiejszy, staromodny, nie podobny do żadnego innego zapachu. Trzeba umieć go nosić, gdyż na pewno wielu osobą nie będzie się podobał. Pasuje do eleganckich ubrań, wytwornych sukienek, nienagannego makijażu. Zdecydowanie zadowoli fanki Smoka, NU, Femme. Dla mnie aromatyczna bomba, niezmiernie się ciesze, że go mam. Marka Rochas, obok Lalique, jest moja ulubioną, następny do wypróbowania będzie zapewne Absolu. Trwałość niestety gorsza niż Femme, za co odejmuję połóweczkę gwiazdki. Trzyma się 4-5 godzin.
  • 7 stycznia 2013 o 18:09
    oleista róża
    To mój zimowy zapach, otulający jak ciepły wełniany sweter lub szal. Cudna, trochę słodka róża, przydymiona, pod pierzynką z czegoś miękkiego i ciepłego. Nie ma tu zielonej, chłodnej i cierpkiej nuty świeżej róży, jedynie coś co przypomina zapach pozostały w drewnianym kredensie, w którym stały różane konfitury. To zapach komfortu i bezpieczeństwa, a jednak elegancki i dorosły. Niestety, wycofany jak większość moich ulubionych zapachów z lat 80 i 90. Szczęśliwie mam jeszcze trochę w zapasie.
  • 31 października 2012 o 10:18
    nietuzinkowy
    Chyba jednak bardziej miłość mojego męża niż moja. Nie oznacza to jednak, że używam z przymusu. Przede wszystkim jest charakterystyczny, nie sposób go pomylić z innymi perfumami. Nie ma nic z dzisiejszej nijakości. Dla mnie to bogata róża w orientalnym kaganku. Bardzo intensywne, bardzo charakterne, bardzo ekspansywne. Wymiatają z powierzchni wszelkich współtowarzyszy zdobiących inne kobiety. Tak bardzo bardzo zachłanne o uwagę, bardziej niż sama ja. Dozuję z ostrożnością, dosłownie jeden psik na szyję i nadgarstek, a trwałość i tak miażdży. Może nie do końca w moim charaktzerze przez tę ekspansywność. Pierwsza nuta czasami mnie męczy, ale po godzinie, słowo daję, to już przyjemność mieć je na sobie. Używam raz na jakiś czas, inaczej pewnie by mnie zmęczyły. Miałam niemały kłopot z zakupem, ale w końcu się udało. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: kilkanaście próbek po 3 ml i własny flakon 100 ml :D Edycja 8.01.2013 Cóż, z biegiem czasu coraz bardziej mnie magnetyzuje. Okiełznałam go na sobie, już mnie nie poraża, a wspiera. Uzależnia. Podwyższam do piątki i przyznaję KWC.
    syshda
    30 października 2012 o 21:55
    Uwielbam
    Data premiery tego zapachu to 1994 rok, ale zapach w ogóle się nie zestarzał. Piękny i ponadczasowy. Nie czuję w nim tej słodyczy, o której piszą recenzentki poniżej. Dla mnie jest to zapach przede wszystkim pudrowo-orientalny z wyraźną dominacją wanilii. Tocade, pomimo ciężkich nut, nie przytłacza mnie, jest dopełnieniem mojej skromnej osoby. Nie jest to zapach na co dzień, używam go tylko na specjalne okazje. Zapach bardzo trwały i wyczuwalny dla otoczenia. Butelka nietypowa, w rzeczywistości prezentuje się uroczo i figlarnie, ale tylko przy mniejszych pojemnościach. Setka wygląda za to karykaturalnie ;o). Na oficjalnej stronie Rochas ten zapach nadal widnieje, więc wydaje mi się, że wciąż jest produkowany. Mój egzemplarz został wyprodukowany w 2011 r. Używam tego produktu od: kilka miesięcy, wcześniej testy Ilość zużytych opakowań: 30ml