Wody toaletowe damskie

Yves Saint Laurent Yvresse EDT

Nasi użytkownicy zostawili 44 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

umman
    8 grudnia 2020 o 19:27
    Bajkowy
    Tyle sie naczytałam o legendarnym Yvresse, że miałam i dziką chęć powąchania, ale i lekką obawę. Czemu obawę? Bo się obawiałam, że to perfumy raczej dla starszych pań. Po dłuższym ponoszeniu absolutnie sie z tym nie zgadzam, bo nie widzę żeby miały coś dzidzio-piernikowatego w kompozycji, czy babciowego w wydźwięku, żadnych ciotkowatych nut. Nic z moli i naftaliny, to nie ta butelka;) Tu sie bawimy, piękniejemy... lśnimy, ucztujemy i wszystko na bogato! W przepychu, bez udawania i pozoranctwa. Żadnych tanich składników, chemiczności i plastiku. Już sam flakon daje poczucie wyjątkowości i jest wstepem do szampańskiej musującej imprezy. Yvresse to nie jest wino marki wino, a najprawdziwszy szampan. Mimo że kompozycja ma tyyyle lat... to nie pozostaje w tyle! Jest nadal piekna i kobieca, zadziorna i pełna sexappealu. Yvresse to zdecydowanie zapach nie dla minimalistki, bo jest to zapach przepychu w najlepszym znaczeniu. Kompozycja balsamiczna, syropowata, jakby sorbet dojrzałych w słońcu brzoskwiń, nektarynek i moreli był podlany koniakiem...a te nuty morelowe pobrzmiewają lekko alkoholowo z nutami kadzidła, cynamonu i anyżu. Zapach ogomnie zmienny niczym kameleon, w zależności od temperatury wydobywa inne nuty. Czasami jest więcej cynamonu z kminkiem i paczuli, a czasem więcej ciepła i wilgotnych erotycznych tonów. Pobrzemiewają słodkie kwiaty i kadzidło i wanilia i dużo wąchania przede mną, szkoda że jest tak trudno osiągalny.
    Zalety:
    • kompozycja
    • flakon
    • unikalność
    • przepych
    • bogactwo
    • legenda
    Wady:
    • unikalność
    syl74
    7 sierpnia 2019 o 8:42
    Przepiękne
    Udało mi się zdobyć miniaturę Champagne i jestem zachwycona! Zapach sądząc po flakoniku ma już swoje lata ale jakże on pachnie...to ambrozja wśród zapachów. Pierwsze skrzypce grają tutaj nektarynka z kminkiem a dalej soczysta mięta i delikatna róża podbita mchem. Baza jest typowo szyprowa nadająca zapachowi szczególnej zmysłowości. Champagne na mojej skórze pachnie podobnie do Jungle L`Elephant, może to przez ten kminek z tą jednak różnicą, że słoń na mnie krzyczy a Champagne delikatnie szepcze. Jest lekko ziołowy i wytrawny. Zapach niezwykle bogaty i wielowymiarowy. Pięknie rozwija się na skórze. Jest to jeden z najpiękniejszych zapachów jakie stworzono. Takich zapachów już się dziś nie tworzy :( Champagne to piękna kompozycja, to uczta dla nosa. Zapach wibrujący, zmysłowy i niezwykle kobiecy. Dla kobiet dojrzałych, znających swoją wartość, pełnych seksapilu. Trwałość rewelacyjna, mimo że to woda toaletowa, z łatwością przebija niejedne koncentraty perfum. Dla mnie to arcydzieło!!!
    ofca133
    10 listopada 2014 o 17:04
    Szampańska zabawa
    Kolejne perfumy, które doceniam, wyczuwam kunszt twórców i rewelacyjną jakość składników, ale po dwóch globalnych testach już wiem, że nie chciałabym ich nosić. Szkoda, że nazwa tych perfum musiała zostać zmieniona, bo Yvresse faktycznie oddaje - w ogólnym odbiorze - zapach szampana, takiego drogiego, luksusowego, pitego na najbardziej wytwornych balach czy bankietach. Yvresse pachnie musująco, słodkawo z nutką goryczy - jak szampan - i uderza do głowy jak on. Yvresse to jakiś nad wyraz wyrafinowany drink (może coś takiego naprawdę istnieje, mało znam się na alkoholach), coś w rodzaju kruszonu - na bazie szampana, z kawałkami bardzo mocno dojrzałych brzoskwiń, moreli, nektarynek, z cynamonem, z odrobiną kminku, z wiórkami kokosowymi, z prawdziwą wanilią. Po powierzchni napoju pływa listek bazylii. Później szampan zostaje wypity, przesiąknięte alkoholem owoce zjedzone, ktoś wyrzucił listek bazylii. Towarzystwo jest - mimo eleganckich sukni i smokingów - coraz bardziej pijane i swawolne. Czuć już tylko wanilię, cynamon, ambrę, kokosowe wiórki i gorzkawy, szyprowy mech, w powietrzu unosi się już tylko delikatna mgiełka oparów drogiego alkoholu. Szykowny zapach szampańskiej zabawy na balu. Nie jestem wielką damą i raczej nigdy nie znajdę się na takiej wytwornej imprezie. No i nie lubię szampana. Nie dla mnie Yvresse, choć widzę, że jestem w zdecydowanej mniejszości. Używam tego produktu od: około trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 2 września 2014 o 15:51
    szampan w piwnicy
    nie podobają mi się. ponieważ zalatują kurzem, zmruszałą deską i piwnicą. pachną jak szampan, jak musujący prawdziwy szampan. nie są to jednak perfumy w moim stylu. nie chciałabym tak pachnieć. plus za dosłowność zapachu. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: odlewki
  • 7 sierpnia 2014 o 23:47
    Bankiet w Paryżu
    Na początku wydawał mi się bliskoskórny, ciężki, taki typowy ulubieniec starszych pań, ale po którymś z kolei psiknięciu całkowicie zmieniłam o nim zdanie. Być może to dziwne, ale jestem osobą młodą (nie mam jeszcze 25) a nie przeszkadza mi jego intensywność i trwałość, a znajomi wcale nie mówią mi, że na mojej skórze Yvresse czuć ordynarnie, tylko szykownie. Jest jednocześnie silny, ale ma w sobie coś lekkiego co sprawia, że nie jest męczący, ani mdlący -nic z tych rzeczy. Szacunek dla pani Sophii Grojsman za stworzenie czegoś tak wyjątkowego! Kupiłam zupełnie przypadkiem odlewkę tych perfum (spieszyłam się i do koszyka na stronie, zamiast Saharienne dodałam Yvresse) i teraz poluję na flakon. Nie wiem jak zużyję aż 60 ml, ale myślę, że jest na tyle piękny, że dam radę! Podsumowując: +Trwałość (10 h!) +Intensywność +Ciekawy flakon -Trudno dostępny, najczęściej w wielkich ilościach (60/100 ml) -Cena (choć warta zapachu, to jednak nieco wysoka...) Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno, 5 ml