Korektory pod oczy

Avon Mark., Cream Concealer Kremowy korektor w kompakcie `Idealna cera`

Rasowa
    4 listopada 2020 o 13:19
    Lekki
    Mam jaśniejszy odcień. Posiadam bardzo jasną cere, więc dla mnie odcień idealny. Nie lubię ciężkiej tapety, mam delikatną skórę i urodę, lubie lekki makijaż i lekkie kosmetyki do makijażu. Ten korektor taki jest. Lekki, nie robi placków ciężkich, matowych pod oczami, kremowy, przyjemny, łatwo i szybko rozprowadza się przez wklepanie palcami. Myślę że nawet nadal by się jako podklad do szybkich poprawek dla bladej cery. Nie wchodzi w załamania. Napewno to jest korektor dla osób, które chcą rozświetlić spojrzenie. Raczej na poważne mankamenty skóry się nie nada.
    Zalety:
    • Lekka formuła
    • Kremowa konsystencja
    • Nie roluje się
    Wady:
    • Dla mnie brak
  • 20 października 2020 o 13:54
    No średnio bym powiedziała.
    Nie jestem fanką takich korektorów, wolę lżejsze, może mniej kryjące, ale wyglądające naturalnie. Powiedziałabym, że ten konkretny bardziej przypomina mi kamuflaż, niż korektor. Mój odcień to Fair, jasny, dopasowujący się do mojej karnacji, nie ciemnieje. Jest on dosyć toporny w swojej konsystencji, trzeba najpierw go rozgrzać w palcach, następnie aplikować na skórę. Nie jest to najczystszy i najwygodniejszy sposób. Próbowałam też gąbeczką nakładać bezpośrednio z pudełeczka, ale nie dawało to takich efektów. Lubił wchodzić w zmarszczki i wyglądać ciężko jeśli przesadziło się z ilością. Fakt faktem, ukrywał przebarwienia i niedoskonałości w 95 procentach. Nie polecam go pod oczy, ale na zmiany skórne już tak.
    Zalety:
    • nie ciemnieje
    • ukrywa przebarwienia
    • wydajny
    Wady:
    • zbyt ciężki pod oczy
    • mało higieniczny w używaniu.
  • 26 lipca 2020 o 14:15
    U MNIE SIĘ NIE SPRAWDZIŁ...
    Korektor zamówiłam w okazyjnej cenie. Na promocji w Rossmannie zdążyłam już zakupić opakowanie korektora Maybelline New York Fit Me!, jednak pomyślałam, że po drodze przetestuję jeszcze produkt Avon. Wyszło, jak wyszło, ale przynajmniej zbytnio się na niego nie wykosztowałam.... ZALETY: + WYDAJNOŚĆ: opakowanie z powodzeniem wystarcza na dłuższy czas, + UMIARKOWANIE CZĘSTO DOSTĘPNY W PROMOCJI: wystarczy cierpliwie zaczekać na kolejną przecenę... WADY: - APLIKACJA: początkowo było w miarę dobrze, z czasem jednak korektor zaczął się nieprzyjemnie wałkować i obsypywać, - KRYCIE: słabe, tym bardziej, że w ciągu dnia szybko znika z twarzy, - TRWAŁOŚĆ: kiepska; po całym dniu pracy niewiele zostaje go na skórze, a dodam, że pracuję w biurze, - WYBÓR ODCIENI: mocno ograniczony. PODSUMOWUJĄC: Nie polecam. Sprawia problemy przy cerze mieszanej w kierunku tłustej ze skłonnością do trądziku, więc mam ogólny obraz, jak poradziłby sobie na cerze suchej. Ponowny zakup zdecydowanie odpada.
    Zalety:
    • WYDAJNOŚĆ+++UMIARKOWANIE CZĘSTO DOSTĘPNY W PROMOCJI
    Wady:
    • APLIKACJA---KRYCIE---TRWAŁOŚĆ---WYBÓR ODCIENI
  • 19 marca 2019 o 10:27
    Jaaaaasny
    Dostępne są tylko 2 odcienie, ja wybrałam nr 1 i jest on baaaardzo jasny, prawie biały, wyglądam w nim śmiesznie, przez co nie byłam w stanie go używać :/ A szkoda, bo ma fajną kremową formułę, całkiem dobrze kryje cienie, nie roluje się, nie jest tak tłusty jak korektor Catrice, a kompaktowe opakowanie sprawia, że mozna nosić go w torebce i używać do poprawek w ciągu dnia. Tylko dlaczego jest taki jasny?! :(
    • krycie
    • kompaktowość
    Wady:
    • tylko dwa odcienie, odcień nr 1 jest BARDZO jasny
  • 6 stycznia 2019 o 15:20
    Bardzo fajny
    Korektor nie jest może najlepszy na świecie, ale mi się sprawdza i serdecznie polecam. Jest idealnym przyjacielem "do torebki", jets wydajny. Myślę, że nie będzie dobrym wyborem dla osób z bardzo tłustą cerą, gdyż sam jest dość ciężki oraz dla osób z suchą cerą, gdyż lubi podkreślać suche skórki.
    Zalety:
    • Dość mocne krycie
    • Male opakowanie, mieści się w torebce
    • Idealne do poprawek w ciągu dnia
    • Wydajny
    Wady:
    • Trwało#ć mogłaby być lepsza, ale tragedii nie ma
    U konsultantki

Zobacz także inne Korektory pod oczy