Bazy pod makijaż

Avon Mark., Glow On, Face Illuminator Rozświetlająca baza pod makijaż

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 maja 2023 o 11:41
    Mark, glow on, face iluminator
    Rozświetlacz jest w formie płynnej o kolorze i konsystencji podkładu. Opakowanie plastikowe o pojemności 30 ml. Łatwo się aplikuje (najlepiej na podkład ale przed pudrowaniem). Po nałożeniu na twarz daje efekt delikatnego blasku także sprawdzi się jako uzupełnienie dziennego makijażu. Nadaje się do mieszania z innymi kosmetykami, np. z balsamem do ciała. Używam nie tylko do rozświetlania twarzy, ale również do dekoltu. Jest bardzo wydajny a do tego trwały. Można stosować 24 miesiące od pierwszego otwarcia.
    Zalety:
    • Delikatne rozświetlenie
  • 18 września 2021 o 9:32
    To nie jest baza...
    Zdecydowanie to nie jest baza, tylko rozświetlacz w kremie. Do tego(moim zdaniem) do twarzy średnio się nadaje, tylko do ciała np. na dekolt, ponieważ jest mocno złoty pigment, który zastyga. Jest bezzapachowym produktem. Nie brudzi ubrań., po zastygnięciu. Trzeba uważać jak się go dozuje, ponieważ lubi wylecieć za dużo produktu z opakowania. Dla mnie na twarz ten produkt zupełnie odpada, ponieważ wyglądałam w nim jak manekin, a lubię rozświetlenie na twarzy, ale jak na Avon nie był aż tak kiepski.
  • 19 lutego 2021 o 15:31
    Nie nazwałabym ją bazą
    Mark Glow On to produkt, który ciężko jakoś sensownie skategoryzować. Jednakże uważam, że nie nadaje się on jako baza, gdyż rozprowadza się bardzo nierównomiernie, w niektórych miejscach zbiera, w innych go nie ma, przez co całość wygląda bardzo nieestetycznie. Duży problem może stanowić także jego kolor. Jest on dość mocno pomarańczowy i niestety nie mamy do wyboru żadnego innego koloru. Jego kolor w wielu przypadkach osób o jaśniejszej karnacji dyskwalifikuje go również jako płyny rozświetlacz. Z tego powodu, iż produkt leżał w mojej toaletce długo nieużywany, postanowiłam znaleźć mu inne zastosowanie. A mianowicie używam go jako błyszczący cień na ruchomą powiekę, a także jako baza pod inne błyszczące cienie. Daje on piękny letni efekt, nie jest zbyt mocny, a powieki wyglądają jak muśnięte słońcem.
    Zalety:
    • zastosowany jako cień na powiekę ruchomą wygląda bardzo przyjemnie
    • duże opakowanie
    Wady:
    • jako baza nie spełnił swojej roli
    • ciemny kolor
    domkep
    6 września 2020 o 17:20
    Ciekawy produkt
    Bazę kupiłam w sklepie Avon. Trochę nie rozumiem dlaczego produkt został nazwany bazą. W mojej ocenie nie nadaje się do tego . Ma płynną konsystencję na którą trzeba uważać przy otwieraniu tubki ponieważ można się pobrudzić. Mocno rozświetloną strukturę. Sprawdza się jako dodatek do podkładu (po wymieszaniu podkładem- neutralizuje kolor podkładu i rzeczywiście ładnie rozświetla skórę. lub jako rozświetlacz. Można też produkt stosować jako cień lub iluminator na powieki. Nie uczula, nie zapycha porów. Jako kosmetyk wspomagający jest dobra.
  • 3 sierpnia 2020 o 16:12
    Piękne rozświetlenie
    Producent informuje że jest to rozświetlacz - nie baza. Nie wyobrażam sobie użyć tego produktu jako bazy pod makijaż. Nie dość, że moja skóra się mocno przetłuszcza w strefie T, to ten rozświetlacz by to jeszcze uwydatnił. Używam na policzki, aby ładnie je podkreślić, w wakacje lubię także wsmarować w obojczyki, daje taki efekt skóry muśniętej słońcem. Konsystencja została stworzona jakby z takich drobinek złota. Fajnie odbijają światło, delikatnie ale jest to zauważalne. Nie pozostawia plam i jest dość trwały. Cena to około 10 zł, uważam że produkt warty uwagi. Polecam nim poszaleć na imprezie, wsmarować w ciało np. Efekt wow! Wystarczy odrobina i już widać piękny blask.
    Zalety:
    • pięknie rozświetla
    • łatwy w użyciu
    • wielofunkcyjny - nie tylko do twarzy
    • wygodne opakowanie
    • cena/wydajność